Update om vårt hus i Thailand

Några av er har undrat hur det går med huset i Thailand. Det är superbra att ni ställer frågor! Nu när jag inte är lika aktiv på bloggen (sociala medier) händer det att jag utelämnar vissa saker. Inte med mening såklart. När jag väl uppdaterar, har jag bara skrivit om aktuella saker som just hänt. Men nu tänker jag berätta lite mer om huset och plockar upp där vi lämnat sist.

Som ni vet är vi mitt i en pandemi, det har inte varit möjligt för oss att åka till Thailand i år, kanske inte nästa heller. Det var tänkt att jag, Bill och barnen skulle åka till Thailand i början av det här året när mina föräldrar redan befann sig där. Men sedan fick vi läsa om Corona som började härja i Wuhan. Hur oroligt läget var i Asien. Då beslöt vi oss att avboka resan. Men av de bilderna som jag fick se och det som jag har fått höra från mamma och pappa är allting ok med huset. Gräsmatten som vi hade lagt är superfin nu, inte fläckig och ojämn som ni kan se på bilden nedan. Mamma har även jobbat med trädgården dag och natt, helt själv! Att pyssla med trädgården är det bästa hon vet! När folk kommer till huset och söker ägaren fattar de inte att det är mamma som bor där. De går alltid fram och frågar henne om ägaren är hemma. Då brukar mamma spela med och fråga vad ärendet är. För att se om det är intressant eller inte, haha. Men det är oftast folk som kommer in och erbjuder byggtjänster eller söker jobb. Huset är klar men det är folk som jobbar med andra projekt i tomten fortfarande.

Under tiden som vi alla är här i Sverige har huset fått stå tomt, eller inte riktigt. Vi har folk som är där och tar hand om huset varje dag. Senaste nytt som har rapporterat är att regnvattnet har läckt genom taket vid entrén när det hade stormat. Nu vill vi ta bort hela taket vid entrén och gör om det till en stor terass från master sovrummet som jag föreslog långt innan taket byggdes ut. Antog att mamma ville få det fixat fort, så det blev som det blev. Nu har vi såklart ett stort dilemma när vi inte kan vara på plats för att få taket fixat. Man vill ju se till att saker och ting blir gjort som man har tänkt sig. Får se hur vi löser detta lite längre fram.

Mamma fick klart sin fiskdamm med koi-fiskar också, hon köpte 40 fiskar till dammen men 4 har redan dött! Vilken panik! Att ta hand om koi-fiskar är inte lätt. De behöver så mycket underhåll. Mycket svårare och dyrare att ha koi-fiskarna än en vanlig pool, men det är mammas dröm att ha den här fiskdammen och det är hon som ska vara i huset halvårsvis, mammas lycka är vår lycka!

Det är mysigt att ha ett boende utomlands, men när man inte kan utnyttja det till fullo eller som var tänkt från början är det inte är så praktiskt. I och med pandemi har jag fått en tankeställare och har börjat prioriterat om. Vi får se hur vi gör med huset inom ett par år.

12 kommentarer

 1. Tack Foki. Det verkar som fiskdammen kom först (känslor), Huset har bara stommen rest (reality). Skall fiskarna ätas eller bara vara skådespel? Din mor är en kämpe (med det är ni ju alla). Kunde hon anpassa sig sig till kylan i Jokkmokk (kunde hon det?) så bör det inte vara så svårt för din helikopter-pappa (intressanta resor) att anpassa sig till värmen i Thailand. Men jag måste erkänna att solen i Chiang Rai var väl stark för mig. Hur går parfymeriet? Vilken förpackning vann?

  Jag har en fråga till dig. Vilken koldioxidhalt och vilken temperatur anser din mor och bonuspappa vara bäst för oss och allt levande? Jag och många anser att mer värme och koldioxid innebär i genomsnitt övervägande fördelar, det är vetenskapsmäns åsikter. Vissa politiker och domedagsprofeter påstår motsatsen. Det vi skall frukta är en kallare jord. Vilken är din åsikt?
  .

 2. Så kul att få läsa lite om huset!
  Ser gärna ännu fler bilder. Både inne och ute 🙂
  (utan att det blir för privat såklart!)
  Hoppas verkligen att läget i världen ändrar sig och att ni får åka ner nästa år!!
  Kram på Er och ett riktigt gott nytt år till Er alla fyra!
  Stor kram <3

  1. Ja, om det var jag som var på plats själv så hade ni fått se lite mer bilder såklart ❤️ Håller tummarna att läget i världens blir bättre, för allas skull ??

   Gott nytt år på dig med fina du! Dunder-kramar från oss ?

 3. Så fint det är. Att ta hand om koi fiskar e ett helt projekt i sig. Underbart när drömmar slår in. Klart ni ska ha kvar huset om ni har råd. Även denna pandemi kommer avta i framtiden. Håll ut ?

 4. Wow vad fint!! 🙂

 5. Roland Sjödin

  vilket fint hus. där kunde jag gärna bo.

 6. Oj vad fint ni har gjort det! Vilket arbete! Hoppas ni får besöka huset mer i framtiden <3

  Gott nytt år och god fortsättning!

 7. Fint hus och fiskdammen är nice men tyvärr skulle jag inte
  vilja ha ett hus i en militärdiktatur och med den kungen som
  finns i BKK. Jag kan förstå att din mamma tänker annorlunda
  och vill tillbaka till Thailand på detta sätt. Men det är heltokigt
  or demokrati synpunkt.

  1. Sawadee. Kanske kungen har för stor makt. Men Thailand är ändå ingen svår diktatur.
   Nu Foki är pandemin nästan över. Ta med kameran och åk!

 8. Så himla fint att se din mamma arbeta i trädgården!

 9. Hej!
  Har aldrig lämnat kommentar innan.
  Klart du ska ha kvar huset om du/ni mäktar med ekonomin och någon som ser till det! Så härligt! KOI Karp- jag det är inte lätt. Du behöver kunnig person som kan fixa ang. damm och karpar
  Hoppas dina föräldrar fixar detta så du inte belastas ytterligare.
  Sedan vill jag säga:
  Har haft 1/3 barn som var svårt sjuk mellan 1 år-20 månaders ålder. Hen gick ner mkt i vikt från 14 kg till 9 kg…. mkt tjafs via vårdcentral och sjukhus. Fick sond och det var det största misstag jag gjort + traumat efteråt -av allt då denna sörja/välling präglat sonens matintag och /oss för resten av livet.
  Som vuxen: kan hen inte äta:
  Ihopblandade saker grönsaker+ kött eller fisk- t ex skolmat (hen är lärare)
  Alla grytor med finstrimlade grönsaker, såser, strimlat kött, fisk, korv mm. Stort trauma efter den där förbaska.. sondma……!
  Sonen kommer ha den skiten med sig hela livet …. tyvärr
  Ser ihopblandad mat och känner äckelkänslan av slang som tvingar ner vällingliknande konsistens i magsäcken och lukten av röran
  (spyliknande äckellukt) – återkommande, . Som mamma- jag ville ulka” bara av lukten”. Det är ju förfärligt- hur kunde jag/vi gå med på det som föräldrar? Idag- ALDRIG- NO NEVER!
  Skedd skada. 1/3 barn kan inte äta diverse röror !!!
  Jag är väl lika knasst jag- nä kan inte det heller. Ulk va ordet-även om inget kommer upp!
  Sen till det positiva: Den distriktsläkaren som sa: Vad? Vad är det det här? Hur ska ett barn få aptit om det ska tvingas ner gröt/sondmat/röra via sond?!
  Ni kommer hit och vi drar bort den där slangen- och vad vill hen äta då? Jag stammande fram: Ja- köttbullar (mamma scans), pannkakor, med sylt, morötter (färska) ostmackor på hembakat bröd, mjölk, coca cola, bananer…..! Ja ha! Det överlever han på! Dra ner på coca-cola och SYLT. Låt honom äta så mkt han vill av det andra och lägg till potatis och hemlagad sås så ska du se att löser det sig…. och det gjorde det!.
  Hur fasen kunde BVC säga SOND! och även barnkliniken???
  Stort misstag av mig att anmamma budsksonen apet- och så ångestfyllt av detta….
  Sen blev det bra.
  Lärdom? Sunt förnuft varar längst – spelar ingen rolll om det är små barn eller vuxna- vi är alla lika!
  Funderat många ggr över dilemmat barnklinik/sond och äldre distriktsläkare och ingen sond- klart det var rätt- hur ska ngn bli hungrig om de tjoffasi obestämbar stinkande gröt ner i magen? HUr ska aptit för VANLIG mat infinna sig?
  Jag inte vet jag?! Uppenbarligen förstod den äldre doktorn detta mkt väl ( + att hen kände mig som person tidigare, visste att där LAGAS MAT DAGLIGEN)
  Lycka till med era småttingar! Det är inte alltid lätt! Kram.

 10. Är det huset. Men vad fint. Jag älskar dom där fiskarna. Hört dom är dyra. Snälla visa mer av huset. Kram till dej.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *