Två veckor kvar till jul!

Finaste, bästa ni! 

Tack snälla för alla fina och varma grattishälsningar som ni har lämnat här i bloggen. Vad glad jag blir! Sitter fortfarande och ler. Såg även att ni har ställt lite frågor om huset i Thailand. Jag ska skriva en liten update och berättar lite mer i detaljer om läget med huset i ett annat inlägg sen. 

Nu är det ungefär två veckor kvar till Julafton! YEEY! Vi är så taggade. Jag och barnen har gått och sjungit jullåtar sen Oktober, haha. Har ni satt upp julpynt hemma hos er än? Vi satte upp Julgranen, julstjärna och ljusstakar dagarna innan första advent men alla omtåliga juldekorationer fick ligga kvar i julkartongen i år. Ungarna tror att allting är leksaker numera. Julgranen fick inte heller vara ifred under de första dagarna men tillslut lät de julgranen vara, som tur är.

För ungefär 4 veckor sedan fick barnen en förkylning, jag stannade hemma med dem i två veckor. Sedan var de friska och hann vara tillbaka på förskolan i en vecka innan de fick en ny förkylning igen. Den här gången gick förkylningen över ganska snabbt. Nu efter en vecka kunde barnen återgå till förskolan, jag lämnade av dem imorse.

Under tiden som vi har varit hemma har vi myst, pysslat och julbakat masor! Att hitta på saker med barnen och håller dem sysselsatta när man måste vara inne är inte alltid lätt. Men när barnens symtom började lätta kunde jag göra utflyker till skogen/naturreservatet med barnen. Det var mysigt att att göra det mitt i veckordagar då man stöter inte på folk. Barnen sprang fritt i naturen och tittade på djuren. Åh, vi skulle lätt kunna göra det varje dag!

Hur mår ni? Vad har ni hittat på under de senaste veckorna?

Nu ska jag komma ikapp mina studier! Håller tummarna att barnen håller sig friska hela veckan ut. För att sen ska vi gå in i karantän innan julfirandet med lilla familjen! 
 

7 kommentarer

 1. Haha gud va kul, trodde bilden på Atari var nån form av bebisfilter på Bill ?? hann liksom tänka att åh så lyckat att han hade samma färg på tröjan också ??

 2. Åh! Sötnosar ❤
  Har julpyntat lite men slarvat bort julgrans belysningen. Får leta vidare i morgon. Ömtåliga julprydnader+barn=mindre hela prydnads saker ?

  Var hundvakt för ett tag sen å vovven höll på att dra ner min ps2 i golvet ? Stötsäkra saker är att föredra om man har djur och barn.

  Kram! ❤

 3. Haha jag känner igen det där med att julpyntet blir leksaker. Till och med mitt servettställ med julservetter har blivit en säng till små gosedjur ?

 4. Ett tricks är att ta av kläderna från förskolan när man kommer. Har inga studier, men vet om någon som sa att det gjort stor skillnad för hur vinterkräksjuka hennes barn var iaf

 5. Det var ett tag sedan jag tittade in, men jag vill bara önska dog och din familj en god jul! ^^

 6. God jul i efterskott. Det har varit problem med att få kontakt med andra igår. Varken sms/mms fungerade. Även strul med telefoni.

  Hoppas ni alla mår bra där ute. Jag klarade mig undan corona även denna gång och blev aldrig smittad. Just nu längtar jag mest efter familjen.

  Annars har veckan sett ut så här: fått vara ledig, spöat några vänner i USA på Killer Instinct (spel för den som undrar), insåg hur dålig jag blivit på Perfect dark när jag tillbringade julafton hos vänner och vi spelade tv-spel. Flera familjemedlemmar jobbade igår. Det är så inom vården. Men vi hinner fira när alla kan ses. Det är galet mycket snö utanför Uppsala idag så kör försiktigt.

  Ingen julmat idag för sushi restaurangen har öppet. Weeee!

  Många cyberkramar till er alla ❤

 7. Önskar dej en mysig jul. Saknar ditt bloggande. Kram.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *