Höstlov i Stockholm

God kväll cyberfamiljen, 

Vi är tillbaka i Stockholm. Det gick jättebra att resa själv med barnen. Jag håller alltid andan varje gång jag ska resa själv med dem, men resan gick galant! Jag märker hur rutinerad jag har blivit och det underlättar en del att Atari kan gå själv. Nu slipper man i alla fall bära den ena och släpa med den andra sen packningen på det. Barnen gillar att hålla varandra i handen när de går själva för att det känns tryggare för dem på något sätt. Men det tar verkligen sin lilla tid att resa med småbarn, de gör extra stop på vägen eller springer åt fel håll bara för att utforska lite. Av någon anledning tycker jag ändå att det är kul att resa med barnen. Så länge man inte är sen eller har bråttom. Reser man med barnen ska man alltid ha god tidsmarginal. Då är resan som roligast.

Vi har höstlov denna veckan. Jag har valt att vara ledig med barnen så att vi kan hitta på massor med roliga aktiviteter tillsammans. Dock har barnen varit på förskolan idag och hade halloweenfest med kompisarna. Zelda och Atari klädde ut sig till Baby Sharks. De var supersöta i deras dräkter som också kan sjunga! -Baby shark dododododo! Sjunger dräkten. Ni måste se dräkterna! Ska fota barnen sen när de ska ha på sig dräkterna igen under helgen.

Imorgon har jag lite planer på vad jag och barnen ska hitta på. Om det är hyggligt väder kommer vi att vara ute men om det regnar ska vi hitta på något roligt och mysigt inomhus. Jag har en hel lista på vad jag vill göra med mina små hela veckan ut och på halloween helgen kommer vi att mysa deluxe!

Hur ser era halloweenplaner ut för er i år? 

10 kommentarer

 1. Wintersagah

  Så söta och fina Zelda och Atari är ?? baby shark dräkter låter kul ? vi ska på halloweenfest i helgen (för barnen). Deras kompisar och kusiner kommer vara där ? Ha det bäst och ta hand om varandra ❤️ /Cissi, @wintersagah

  1. Åh, vad du är fin, tack snälla Cissi <3 Atari och Zelda tackar och bockar så mycket.
   Åh vad roligt med Halloweenfest, speciellt i miniformat där många söta barn klär ut sig! OMG! 😀 <3

   Ni får ha en underbar helg och ta hand om er med.
   Kramar så mycket från oss! <3

 2. Vad söta!

  I och med pandemin kommer jag inte att öppna dörren för någon. Men jag är beredd på att barn kommer komma. Vi har ju dekorerat inför Halloween i trädgården eftersom vi älskar Samhain.

  Vi kommer ha en hink med godis utanför dörren. Varje gång någon har varit där får de plinga på dörren. Vi tar in hinken efteråt, spritar av den och fyller på. Då undviker vi kontakt, barnen som trots pandemin kommer kan få godis och de kan ta i en ren hink. Fast innerst inne hoppas jag att ingen kommer för säkerhetens skull.

  1. Tack snälla Mou <3

   Åh vad mysigt att ni har dekorerat! Vi är lite sena med dekorationer i år men kommer att att plocka fram de nu idag som en del av dagens aktivitet med barnen. Själv ska Zelda få gå och knacka på EN av våra grannar här som vi har frågat om lov i förväg. Zelda har sagt att hon ville gå på bus eller godis som när hon såg pumpa-hinken som vi hade köpt, haha. Tydligen har hon sett det på TV. Men som du säger, hoppas jag att ingen barn går på den vanliga bus eller godis runda i år.

   Ta hand om er, hoppas att ni får hålla er friska <3
   Var försiktiga kära ni!

   Kramar från mig och familjen.

 3. Det är ju inte att så att man aldrig vill höra om barnen i bloggen, men tänker ändå säga att det är i princip allt bloggen handlar om. Ibland känns det lite tråkigt. Det har gått några år nu av enbart barnprat. Jag försöker tänka att i sinom tid kommer det vara mer än barnen här, och läser ändå pga jag gillar dig (har läst i typ 10 år). Men dina barn är ju inte du. Är allt du tyckte om innan inte längre intressant? Såklart förändras man och såklart tar barn upp en enorm del av ens tid, men barnen är ju inte en själv. De är andra människor.

  1. Jag förstår vad du menar, och uppskattar verkligen din åsikt. <3
   När Zelda kom för 2 1/2 år sen, och Atari inte långt därefter har mitt liv varit fullt fokus kring dem, dag in dag ut.
   Det har bara blivit så av naturliga skäl etersom jag har inte haft rum eller tid till att prioritera något annat för tillfället.
   Jag som älskade att bada länge varje kväll innan barnen kom in i bilden har inte ens möjlighet att göra det något längre. Det finns liksom inte tid över. Jag har fått vara själv med barnen för det mesta och fått ta mer ansvar i vårt hushåll av olika anledningar. Här kämpas det på varje dag! 🙂
   Saker och ting hade kanske varit annorlunda om jag skulle bo närmare min familj. Min mamma, syster, moster och kusiner skulle bl.a. ha möjlighet att avlasta en del för oss och jag skulle säkerligen få mer tid till att göra något annat som också är kul förutom barnen. Vi har såklart Bills familj här och min svärmor som gör sitt bästa men alla har sina egna liv att sköta, tiden och ork kanske inte alltid räcker till. Eftersom vårt liv ser ut så här just nu kan jag inte vika mig till något annat. Barnen har blivit mitt allt, mitt fokus, mitt intresse och blivit en del av mig och min identitet. Även om barnen är "andra människor” som du nämde så känns det inte så för mig just nu. Vet inte hur andra mammor tänker om deras småbarn men jag känner att mina barn är jag, de är mitt liv. Det låter kanske tråkigt men för mig är det verkligen inte det. Mitt liv är så här just nu, vill inte stressa till att göra det på ett annat sätt som inte är möjligt, jag får helt enkelt passa på att njuta av tillvaron under barnens första småbarns år. Den här tiden varar trots allt inte förevigt. Med tiden kommer du/ni som följer mig att märka förändringar när mer saker förutom barnen får plats i mitt liv igen, och det är inte ens säker att jag kommer att ha samma intresse som för 10 år sen. För att man utvecklas och kanske hittar nya saker som man tycker är roligt och intressant med tiden.

   Jag uppskattar verkligen dig och att du har följt mig så länge. Jag kommer såklart att ta till mig din kommentar och ha i tanke att jag får prioritera mig själv och mina egna intressen mer. Det är trots allt nyttigt det med!

   Kramar <3

 4. Gosh, I remember reading your blog back in like 2011-2012 using google translate because my swedish is so bad! I randomly remembered you and had to check out the blog again after so many years! ?❤

  1. Aaaaw, that’s so sweet! Thank you for checking up on me again. Much has changed since then. Hope that you are happy and well dear.

   Me and my family wish you a wonderful weekend,
   Hugs from us <3

 5. Underbara bilder! ?

  1. Åh, tack snälla fina Hanna <3 Hoppas att du mår bra! Ta hand om dig.
   Kramar från oss! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *