Barnen njuter av årets första snö

När vi kom fram till Lappland dagen efter min födelsedag hade första snön precis fallit. Barnen blev jätteivriga och exalterade över snön. De ville leka i snön och bygga snögubbar i timmar. Vi drog runt barnen med pulkan och de tyckte att det var superkul. Båda sa: -Mera, mera, meeeeraaaa! Varje gång man stannade till med pulkan för att vila. Sen ville Zelda promt plocka jordgubbar när hon stod vid jordgubbslandet. Hon försökte ta bort snön från jordgubbsplantorna och förstod inte riktigt varför det inte var några jordgubbar och blev jättefrustrerad och ledsen. Stackars liten… Jag försökte förklara för henne att jordgubbarna försvinner när snön kommer, men vet inte riktigt om hon förstod hela grejen med olika årstider och växtligheter som är tillgängliga under de olika årstiderna. Även om jag sa till Zelda att jordgubbarna är ”slut” just nu så insisterade hon att om man tar bort snön från jordgubbsplantorna så skulle man hitta jordgubbarna för att de gömde sig bara sa hon. Åh, lilla Zelda.

Vår vecka i norr har varit dunder-underbar. Jag njuter varje gång vi är här och barnen älskar att vara här lika så, barnen är verkligen gjorda för att vara i Lappland. Förutom att det alltid är folk och familjemedlemmar kommer och går dagligen i huset där man aldrig känner sig ensam så kan vi alltid hitta på många mysiga uteaktiviteter med barnen. Det är så mycket kärlek, lek och skratt hemma i Lappland. Jag känner mig överlycklig varje gång jag är hemma. När jag är i Stockholm har jag så mycket hemlängtan att det gör ont i hjärtat. Det här vet ni redan sen flera år tillbaka, att jag länge har velat flytta tillbaka till Lappland. Det här inlägget från 2016 skrev jag om det bland annat. Tänkt vad roligt det skulle vara för barnen och min familj men framförallr för min själ! Men av olika anledningar är detta omöjligt just nu, känns det som. Men deltids boende är möjligt i framtiden och jag längtar så mycket att jag får fjärillar i magen när jag tänker på det! 🙂

Jag och min lilla familj önskar er en underbar vecka finaste ni, tar hand om er! 

Bilderna togs när första snön precis hade kommit, men nu är det betydligt mer snö och man kan inte längre se gräsmattan. 

12 kommentarer

 1. Åh så mysigt med snö! ?

  1. Verkligen! Undrar om vi kommer att få snö i stockholm i år?! 😀
   Mina barn ör ju såååå himla förtjusta i snö!! <3

 2. Åh så mysiga bilder! kramiz<3

  1. Tack snälla fina Jenniey, ta hand om dig vännen! Kramar från mig och barnen <3

 3. Men ååh vad mysigt ?

  1. Eller hur! <3
   Snö är ju det bästa som finns. Det kommer jag själv ihåg när jag var liten <3

 4. Hur kommer det sig att ni hamnade i Lappland från början? 😀

  1. Min mammas första sambo bor i Jokkmokk! <3 🙂 Därför blev det en flytt dit från början. Efter ett par roliga år sepererade dem och min mamma köpte ett hus i en annan by som ligger 4 mil bort. Kram!

 5. Kan inte Bill plugga på distans o sen jobba hemifrån o åka till Stockholm vid behov? Och samma för dig?
  Låter så hemskt att du vill bo i Lappland men att det inte går❤️ Ni kan ju ha en liten övernattningslägenheten i Sthlm bara? All kärlek till dig?

  1. Hade varit drömmen såklart, kan inte ljuga att jag känner mig olycklig ibland när jag tänker på det. Det är inte kul med den här extrema hemlängtan. När hjärtat egentligen vill något annat men att det inte funkar att utföra det i praktiken.
   Bill kan tyvärr inte plugga på distans, hans utbildning är inte gjord för det under första åren. Mycket fysiska saker som de behöver göra på campus.

   Kärlek till dig också fina du, tack för att du bryr dig <3
   Kramar!

 6. Kan han inte byta till ett universitet där Din familj bor. När man pluggar på uni kan man byta till annat uni termin 2. Men då måste man ansöka termin 1 hos Studievägledaren.

 7. Vänta bara… ibland slår drömmar in ?

  Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *