Snoriga barn fick stanna hemma

Älskade cybervänner! 

Åh, vad veckorna går ofantligt fort för oss. Jag skulle vilja göra vad som helst just nu för att bromsa ner tiden lite. Om jag fick välja en superkraft idag, skulle jag vilja ha en förmåga att sakta ner eller stanna tiden helt. Det känns som att jag inte hinner med någonting alls när tiden bara swooshar förbi, samtidigt som jag har haft fullt upp varje dag! Hur går det ihop?!

Hela förra veckan har jag varit hemma med barnen. Jag såg jag hur Zelda fick lite snor när hon nös. Då bestämde vi oss att hon borde stanna hemma för säkerhetsskull. Atari fick även stanna hemma med storasyster även om han inte hade några symtom då. Efter det åkte jag på en pytteliten förkylning tillsammans båda barnen. Zelda och jag blev friska och hade ingen symtom efter 3 dagar men lilla Atari däremot snorade länge. Känns som att varje förkylning, oavsett liten eller stor så har Atari fått dras med stora mängder av snor och slem efter att han fick RS-virus när han var bara 6 månader. Tur ändå att det var bara en liten förkylning denna gång. Det får vi vara tacksamma över!

Zelda har frågat mig varje dag om inte vi skulle till kompisarna och förskolan. Atari har gått fram till dörren varje morgon med sina skor i handen, han ville också gå till förskolan. Fick förklara för Zelda att Atari snorar fortfarande, därför måste vi stanna hemma. Vet inte om hon förstod hela grejen med att vara sjuk men hon lyssnade och gick iväg.

Veckorna innan Zelda och Atari blev sjuka har det varit mellan 3-4 barn totalt på deras avdelning på förskolan. Många barn fick stanna hemma på grund av förkylningssymtom. Jag tror att det går någon form av säsongsinfluensa / förkylning just nu. Alla är sjuka eller har varit sjuka nyligen känns det som. Hur mår ni? Har ni klarat er från höstens förkylningar?

Förövrigt har det varit mysigt att få vara hemma själv med barnen. Men jag blev även påmind om hur trött man kan vara av att ta hand om två småbarn själv hela dagarna, men bara när barnen har varit som stökigast. Man ska hinna laga alla måltider (frukost, lunch, mellanmål och middag) till barnen, tvätta de smutsiga kläderna, städa, torka och plocka undan leksakerna. Samtidigt som man vill hinna njuta av tiden och vara med barnen. Det låter kanske inte så värst avancerad egentligen, vem som helst kan göra det tänker ni säkert. Sysslorna är inte den jobbiga biten, men det är en utmaning att ha översikt över barnen samtidigt som man gör sysslorna.
Sedan har jag känt mig lite stressad när jag har andra saker som jag måste göra också. Min kropp och hjärna jobbar samtidigt i högvarv, nonstop. Därför kunde jag känna mig oerhört trött, speciellt mot dagen slut. De dagarna som jag har känt mig som tröttast eller har ont om tid, brukar vi beställa hämtmat. Skönt att alternativet finns i alla fall!

I fredags kom svärmor förbi. Hon gick ut med barnen ett par timmar och lekte i lekparken i närheten. Det gjorde väldigt mycket. Jag fick göra andra saker som jag inte hann med och kunde sitta still i tystheten och bara andades en stund. Det kändes lyxigt!

Nu börjar en ny vecka och barnen är tillbaka på förskolan igen. Zelda och Atari blev så glada när vi gick till förskolan imorse. Håller tummarna att jag får mer gjort under denna veckan. Vad har ni för planer? 

Önskar er en underbar vecka finaste ni, 

Zelda och Atari, på väg till förskolan 

8 kommentarer

 1. Sönosar ❤

  Håller med att tiden bara rusar iväg. Har klarat mig undan förkylning helt och hållet. Senaste veckorna har jag träffat familjen en del. Vi har haft det kul. Lyckades paja mitt knä förra veckan så jag tar det lugnt ett tag. Roar mig med att slöjda lite tills mitt knä blir bättre. Blir nog mycket styrketräning den närmsta tiden ?

  Krama din familj från mig ❤

 2. Jag har också varit förkyld förra veckan, som tur var klarade sig resten av familjen så jag fick repa mig ifred?

 3. Så söta att man smälter! Kan tänka mig att du har haft det tufft men bara den bilden gör det hela värt det, syskonkärlek❤️
  Ja någonting går nu för många är sjuka på jobbet bla. Jag o dtrn är snoriga o det har gått typ 9 dagar nu! Krya på er o skönt att det gick över så snabbt för er❤️

 4. Min dagispojke har haft snuva eller hostat varannan vecka den här hösten, så det har varit många tunga distansjobbsdagar hemma… Kämpa på! <3

 5. Vi har hunnit vara sjuka två gånger sedan förskolan började igen, hoppas vi får hålla oss krya nu! 🙂

  Vad söta de är tillsammans, jättegulliga ryggsäckar ♡

 6. Tråkigt med sjukdom, hoppas ni kryar på er. Men åh vad de är söta?

 7. Jag har verkligen saknat dina inlägg, älskar din blogg, keep it up ??❤️❤️??

 8. Suwannee

  Förstår vad du menar! Välkommen till föräldrar världen ?. Min atora tjej är 6 år har en 1 åring. Här har vi hemskolning, i början var det så himla tufft vara hemma med barnen varjedag och så ska man försöka hinna med hemskolning, läxor laga mat underhållning för 1 åringen, sova middag … försöka hinna allt det på så kort tid. Tiden bara rinner iväg och a0 känner man att man inte äns hunnit med något?! Sån tur du har som får hjälp av släkten/vänner.
  Själv är jag ensam! Men tänker de som har 4-5 barn och hemskolning och massa annat … fast stora barnen skulle fixa det själva Men ändå. Och jag som känner jag har det tufft Men någon familj har nog tuffare ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *