Kan inte förstå att jag har två förskolebarn!

Älskade cybervänner, 

Igår hade vi vår första inskolningsdag för både Zelda och Atari på den nya förskolan. När Zelda såg att vi var på väg in till förskolan ropade hon: -MAMMA TITTA, BARBAPAPA! De hade Barbapapa figurer längst efter staketet på förskolan. Zelda blev jätteglad för att en av hennes favvo tecknade karaktärer är Barbapapa. Enligt Zelda heter deras nya förskola ”Barbapapa skola”.

Första dagen gick otroligt bra. Det kändes superbra för mig, och barnen gjorde sig bekväma med skolmiljö direkt. De utforskade och lekte med alla leksaker tillsammans, det är fint att se hur de håller ihop också. Jag känner mig trygg med att Zelda och Atari har varandra. Pedagogerna som jobbar på förskolan är fantastiska med. Man ser hur mycket de älskar att vara där. Själv blir man så glad av att se hur både pedagogerna och barnen trivs tillsammans. Hela verksamheten känns så familjärt och jag är tacksam att barnen kommer att få spendera dagarna där framöver. Det här kan verkligen inte bli bättre. Åh, blir så himla glad för barnens skull.

Zelda och Atari hade så himla kul första dagen på förskolan att de inte ville åka hem.
De ville säga hejdå till alla leksaker i sandlådan en sista gång. Tog ett tag innan jag lyckades få hem dem, haha.

Idag promenerade vi till förskolan och jag provade att lämna vagnen hemma. Vi har inte så långt till förskolan men det tog ändå sin lilla tid att promenera till skolan med barnens korta munchkin ben, men mysigt hade vi under morgonpromenaden dit. Zelda kunde inte sluta prata om att gå till ”Barbapapa skola” sen hon kom hem igår. Hon pratade om det hela kvällen och så fort hon vaknade. Sedan fortsatte hon att prata om Barbapapa skola hela vägen till skolan.
Idag blev en lyckad dag med. Vi hade dock lite kämpigt under lunchen och vilostunden, när Zelda blev så ledsen då hon ville leka ute. Vilken gjorde att Atari också blev ledsen. Jag var själv med både barnen så det var svårt att hantera två ledsna barn samtidigt. Det slutade med att Zelda åt ingenting alls. Sedan under vilostunden förstod inte Atari varför det var andra barn som skulle sova med honom. Han är van med att napa för sig själv då Zelda har slutat sova middag. Atari fick ingen ro till att sova, så både han och Zelda fick vara vakna och  de målade medan kompisarna sov middag istället. Jag provade med att erbjuda Zelda lite mat igen och hon åt upp allting som var på tallriken. Måste berömma förskolans egna kock som lagar otroligt god mat. Jag trodde aldrig att Zelda skulle äta fisk och potatis som hon i vanliga fall alltid vägrat här hemma, men kockens mat på förskolan går hem för kräsna Zelda. Samma med linsgrytan igår, underbart!
Atari verkade inte störa sig av att han inte fick sova och var glad ändå, så det funkade. Efter mellisen tog de fram en vattenspridare till barnen. De fick springa runt i badkläder eller i bara blöjor och lekte i vattnet. Oj vad barnen hade kul!!! Deras glädje smittar verkligen av sig, jag tror att det var nog jag som hade mest kul av alla på skolgården. Zelda som älskar vatten och aldrig varit med om något liknande skrattade så lyckligt, tills hon frös och sprang till mig och sa: -Mamma, filten… 

Andra förskoledag är avklarat, jag kan inte annat än att säga hur glad jag är just nu. Jag vet att de kommer att ha det så bra på den här föräldrakooperativ förskolan. Imorgon väntar en ny dag. Hoppas att barnen kommer att ha lika kul! 

Jag och barnen vill skicka dunderkramar till er cyberfamiljen, hoppas att ni alla mår bra! 

Två glada barn på väg till förskolan. Jag gick bakom dem och grät.
Så stora de har blivit! Kan inte förstå att jag har två förskolebarn nu… *gråter*

3 kommentarer

  1. Wintersagah

    Låter underbart Foki? är så glad för er skull att allt gått bra och att ni fick den förskoleplatsen ni så gärna ville ha ? kram✨

  2. Vilka tider har barnen under inskolningen? Intressant att veta hur andra har då jag själv är Fsklärare?

  3. Så fint att de trivs.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *