Hobby-influenser på riktigt!

Som ni redan känner till har inte jag varit särskilt aktiv med bloggen under en lång tid nu (eller sociala media). Jag har inte heller tackat ja eller utfört jobb som är relaterat kring bloggen. Dels för att jag inte vill sätta press och stress på mig själv med att vara aktiv. Eftersom det krävs så mycket prestation från mitt håll, något som jag vid den tiden kände att jag inte kunde leverera. Men det vet ni ju redan, som sagt.

I början var det mycket tråkigt som hade hänt i mitt liv, från den jobbiga graviditeten, Bill blev utbränd, barnen var ordentligt sjuka i omgångar under vintern och livet har allmänt varit stressigt. När allt blev lite lugnare behövde jag återhämta mig, jag fick chansen att göra det under våren hos mina föräldrar. Nu under sommaren ville jag bara fortsätta att njuta av den härliga tillvaron för att till hösten kommer vårt liv att se annorlunda ut.
Både Atari och Zelda kommer att gå på förskolan. Bill har kommit in på högskolan och jag vill slutföra MBA-utbildningen. Tidigare har jag läst fristående kurser i min egen takt på distans under tiden som jag har varit hemma med barnen men nu vill jag börja studera på heltid så att jag blir klar med utbildningen. Den här utbildningen kostar skjortan dessutom! Om jag inte klarar utbildningen får jag inte tillbaka mina pengar liksom, så jag måste ha full fokus på utbildningen. Om allt går som planerat kommer jag att bli klar om cirka två år. Tiden kommer att gå blixtsnabbt!

Det jag vill komma fram till nu är att jag ska sluta jobba kring sociala media under tiden jag studerar. Jag kommer fortfarande att blogga, uppdatera på Instagram och håller kontakt med er såklart! Mitt liv är utan tvekan mycket roligare med er i det. Jag uppskattar vår fina relation och är tacksam att ni har så mycket tålamod med mig. Jag värderar vår relation oerhört mycket ska ni veta. Som vi har vuxit upp tillsammans kommer mina barn att växa upp med er också, helt sjukt!

Varför jag har valt att inte jobba kring sociala medier nu är att jag inte vill sätta ytterligare press och mer saker på min att göra lista. Det krävs faktiskt mycket tid att förbereda inför nya kampanjer, speciellt om det är större eller längre kampanjer som jag brukar sikta på. Ibland måste jag gå på ett par möten innan det blir av och det händer ofta att vissa projekt går upp i rök trots den tiden som man redan har lagt ner, om förhandlingen inte blir som man har tänkt sig.
Det är tiden som jag är rädd om just nu. Jag vill hinna vara mamma på heltid också. Även om det är möjligt att någon kanske skulle kunna hjälpa mig med det här så kommer jag inte undan på något sätt. Det är fortfarande jag som måste ta alla beslut. Jag vill bara släppa det här ett tag. Jag vill uppdatera bloggen när jag genuint vill cyber-hänga med er.  

28 kommentarer

 1. Så klokt! Tiden är verkligen det mest värdefulla vi har. Jag har läst din blogg sen tiden när du mest bloggade om naglar och Fokis News, och tycker det är så häftigt att du faktiskt vågar sätta gränsen för vad du känner att du kan ge. Vad du har växt och utvecklats! All lycka till dig foki, hoppas framtiden blir lika ljus som planerat!

  1. Åh, finaste du <3 Är så glad att du har hängt med genom alla dessa år. Att vi har varit cybervänner länge! Ja, tänkt vad mycket man har utvecklats med åren och jag har mycket kvar att lära mig.

   Tack snälla för lyckönskningar, ska bli så himla roligt att äntligen få slutföra den här utbildningen som jag länge har drömt om att göra.

   All kärlek och lycka till dig med, vi hörs igen snart.

   Kramar massor <3

 2. Tycker det låter som kloka beslut! Önskar er all lycka! <3

  1. Tack fina Anna, <3 Hoppas att du mår bra och att sommaren har varit härligt för dig!

   All lycka till dig med fina du,
   Kramar från oss! <3

 3. Bästa Foki! Det kommer bli så bra så! Har följt dig sen 2009, då jag bara var 6 år ? Självklart taggad på att få fortsätta följa dig och din fina familj!

  1. På riktigt?! Du skojar?! Åh, vad glad och bubblig jag blir. Tack för den fina cyber-vänskapen och att vi har lyckats hålla ihop så länge! Ser framemot att hänga med dig flera år till. Du är underbar!

   Kramar så mycket från mig och barnen <3

 4. Väldigt klokt val! Önskar dig lycka till med studierna!

  1. Vad roligt att du tycker det. Känner mig ännu mer säker i beslutet nu. Det har verkligen inte varit ett lätt beslut men jag måste prioritera smart så att jag klarar av vardagen helt enkelt.

   Tack snälla för lyckönskningen!

   Ta hand om dig och kramar från oss! <3

 5. Lycka till med studierna.

  1. Tack tack snälla fina du! <3 🙂

 6. Det låter klokt, heja heja på dig med studierna! Lycka till med det! Kramar ❤❤❤

  1. Tusen tack underbara du! <3 Håller tummarna att allt går sin väg 🙂

   Goaste kramar från mig och barnen! Hälsa din familj så mycket!

 7. Helt rätt beslut. Allt har sin tid. Småbarnstiden kommer inte tillbaka. Var rädd om den o njut.

  1. Det var så jag tänkte också, sen kan man inte göra tusen saker på samma gång om man vill göra det bra. 🙂

   Ska tänka på att njuta lite extra som du säger!
   Kramar från oss! <3

 8. Önskar dig lycka till och hoppas att det kommer bli bra med allt för er. Kommer kika in ibland för att förhoppningsvis få se ev någon uppdatering. Har följt dig sen tiden i Umeå. Tror sen du gick på gymnasiet faktiskt.
  Jag önskar lycka till som sagt! Allt gott!

  1. Hjärtligt tack! <3 Vi håller tummarna att allt kommer att gå bra.
   Wow! Har du hängt med så länge? Så kuuuuul! Jag känner mig glad och tacksam över detta.
   Jag ser framemot att vi kan cyber-hänga flera flera år till!

   Kramar massor <3

 9. Det låter som ett klokt beslut!

  Grattis till Bill!
  Hur kommer det sig att utbildningen är så dyr? Är det inte en svensk utbildning? MBA är ju gratis här förutsatt att man har klarat en BBA.

  1. Det känns bra med beslutet även om jag har gått och sugit på det ett tag. 🙂 <3

   Av den information jag fick från min studievägledare ingår MBA vanligtvis inte i den vanliga högskoleprogrammen. Därför kostar det. MBA-program är en företagsekonomisk utbildning i management som gynnar ledande yrkesroller. Något som företag oftast finansierar till deras chefer. Olika MBA-program har sina egna krav och regler för ansökan så det kan se annorlunda ut för olika fall. Oftast måste man ha grundläggande högskoleutbildning som kandidat examen för att få läsa MBA. BBA – Bachelor of Business administration är motsvarande kandidat examen. Men man behöver inte läsa BBA för att kunna läsa vidare på MBA t.ex. Ibland finns det undantag att man inte behöver ha grundläggande högskoleutbildning om man har haft ledande position i ett större företag ett par år. Som sagt, olika MBA program har olika krav.

   Jag tror att det finns en MBA utbildning i Sverige som är gratis om man har läst specifikt inriktning inom tekniskt område eller tagit högskoleingenjörsexamen. Men jag är osäker. Det var länge sen jag fick den informationen.

   Om du har mer information kring utbildningen skulle jag bli jätteglad om du vill dela med dig. Första terminen börjar i Oktober så jag har lite tid på mig. Man vill såklart kunna läsa en sån utbildning gratis än att betala flera hundra tusen för den! 😛

   Hoppas att du och din familj mår bra och har haft en fin sommar. <3
   Kramar så mycket från oss!

   1. Det ingick inte förr, men numera finns det på många svenska institut.

    Jo, jag känner till vad det är. Många av mina släktingar i USA har MBA i sina bagage.

    Angående tillgänglighet i Sverige så är detta vad jag hittade från Wikipedia men vill du veta mer kan du ringa till universiteten i fråga!

    (Copy-paste)
    I Sverige finns ett flertal uppdragsutbildningar utformade som MBA, bland annat vid Executive Management Institute (vars utbildningar drivs av Heriot-Watt University), Handelshögskolan i Stockholm, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Handelshögskolan i Umeå, Högskolan i Gävle, Blekinge tekniska högskola och Mgruppen, Svenska Managementgruppen (fakultetsoberoende).

 10. Toppen! Lycka till med era framtidsplaner! ???

  1. Fina Jasmin, tack snälla <3 Håller tummarna att allt kommer att gå bra.

   Kramar så mycket från oss!

 11. Det låter som ett klokt beslut! Lycka till med studierna. Många kramiz<3

  1. Miljoner tack finaste du! <3

   Hoppas att du mår bra och haft en fin sommar.

   Skickar dig massor med kärlek och härliga kramar <3

 12. Ett stort lycka till med utbildningen! Jag kan tänka mig att det inte var ett helt lätt beslut, men det blir säkert jättebra! Jag läste ett citat att man bara kan ha en prioritering åt gången, men flera prioriteringar över en livstid. Tyckte det passade in (och är något jag tänker på själv nu i småbarnsåren). ? Återigen, lycka till!!

 13. Grattiskramar!! Vad har du pluggat tidigare? Har inte koll på det. Har själv läst bland annat en utbytesår på Chula i Bangkok 🙂

 14. Ahh, vad glad jag blir av att höra att saker har blivit bättre. ♥ (och sån tur att du inte är sjuk med covid-19!!) Och så spännande för er att ta upp studierna igen, lycka till till er båda – och barnen också, de ska ju lära sig saker i förskolan också! ^^
  Jag försökte hitta jobb i höstas och tidigare i år men gav upp när corona blev allt värre. Nu ska jag också börja plugga! Inte biomedicin igen, det har jag nog gett upp om för alltid och jag känner inte att jag vill gå tillbaka till det… Haha, jag ska börja med tv-spelsdesign och -grafik istället!

 15. Har följt bloggen sedan du gick på gymnasiet. Jag var själv säkert 14-15 år och nu är jag 24 år. Galet när man tänker på det. Det är så roligt att få följa ditt liv. Du är en stark person så du kommer att klara det! Var försiktig bara så du inte också blir utbränd precis som Bill. Det är lätt hänt.

 16. Klokt beslut! Detta kommer bli så bra før er. Jag hade själv små barn medans både jag och mannen studerade. Det var en fantastisk tid. Hoppas ni får det lika bra?. Jättemycket lycka till!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *