Inskolning på nytt

Godmorgon fina ni, 

Morgonen som vi skulle gå till förskolan för första gången efter drygt 3 månader tjatade Zelda om skolan och hennes kompisar nonstop. När hon kom till förskolan möttes hon av många nya ansikten och barn. Det blev nog för mycket intryck för henne och hon blev jätteledsen. Efter ett tag ringde förskolan och berättade att Zelda var otröstligt, vi fick hämta hem henne igen. Pedagogerna föreslog att vi ska ha en ny inskolning för Zelda. Bill var bl.a. med Zelda på förskolan igår, han kunde knappt lämna rummet och Zelda sa att allt var läskigt. Nu i efterhand har Zelda inte nämt att hon vill till skolan och hennes kompisar igen.

Jag känner mig lite orolig… och visst är det tråkigt att förskolan som var Zeldas höjdpunkt blivit läskigt i hennes ögon. Men vi ska inte stressa henne, utan tar det här dag för dag. Vill att Zelda ska känna sig trygg med förskolan igen även om vi inte kommer att ha henne där lika länge på dagarna under den här perioden.

Håller tummarna för Zelda att det kommer att gå bättre för henne på förskolan idag. 
Vi önskar er alla en underbar dag!

3 kommentarer

  1. Tror säkert att det bara krävs lite tillvänjning innan Zelda är tillbaka i rutin och kommer älska att gå till förskolan och träffa kompisar igen! Det Brukar i alla fall vara så 🙂
    Håller tummarna för Z 🙂
    Kram!

  2. Victoria

    Åh, jag förstår rädslan. Vår dotter har inte fått vara på förskolan sen i mitten av februari pga corona (jag är hemma med lillebror och hos oss får 15 timmars barn inte vara på förskola och fritids). Nu går hon på sommarlov, vilket gör att när hon börjar igen i augusti, då jag börjar jobba igen, kommer hon inte ha varit där på ett halvår… Hon har alltid älskat förskolan men jag är orolig att det kan bli som i zeldas fall att hon inte längre känner sig hemma där… Vi får se… Hoppas att det löser sig för er ❤️

  3. Jo men är man så liten och är borta så länge från förskolan så behöver man nästan alltid en ny inskolning. Men om hon ska va hemma under sommaren igen kanske det egentligen är lika bra att vänta till hösten för annars hinner ni väl knappt skola in henne igen innan hon ska va ledig på nytt? O ville ni inte egentligen ha en annan förskola? Tänkte om ni blev av med denna platsen så hade ni väl ändå kvar köplats till ert förstahandsalternativ? För där kommer ni ju också behöva skola in på nytt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *