Riskerar att förlora förskoleplatsen

Hey fina ni, 

Nu är jag tillbaka i Stockholm! För någon vecka sen fick vi information om att Zelda kan förlora sin förskoleplats om hon är borta längre än två månader från förskolan. Enligt kommunens regler. Jag visste inte ens att det fanns en sån regel, tänkte inte på det eftersom vi betalar förskoleavgiften varje månad oavsett om Zelda där eller inte. Förstår dock varför de har en sån regel eftersom det är lite mer tryck med förskoleplatser här i Stockholm. Se där, man lär sig alltid något nytt! Visst ni om den här regel?! 

 Synd att vi inte kunde stanna lite längre i Lappland. Men jag är ändå glad att vara tillbaka, jag får ju träffa Bill och hans familj igen. Om vi ser från den ljusa sidan kommer Zelda att bli överlycklig av att gå på förskolan igen. Hon har tjatat så mycket om sina kompisar och skolan. Zelda har som sagt inte varit på förskolan sen första veckan av Mars.

Men snart har de sommarstängt på förskolan under hela Juli, vi kanske kan åka tåg upp till Lappland med barnen. Min mamma är helt förkrossad just nu och gråter så fort hon ser barnens leksaker. Hon sov i deras lekkoja första natten barnen åkte. Mommo. 

Lite nervös är jag dock inför förskolan. Sen Zelda fick stanna hemma från förskolan har vi varit friska fram tills nu. När hon går tillbaka till förskolan undrar jag om vi kommer att bli sjuka igen? Det är inte så kul när Zelda drar hem virus från förskolan och smittar ner lillebror med jämna mellanrum. Men det är som sagt andra regler nu på förskolan, vid minsta symtom ska barnen stanna hemma. Kanske vi slipper sjukdomar ändå. Men det lär vi se! 🙂

Vi får helt enkelt vara försiktiga och håller tummarna att vi kan fortsätta att hålla oss friska.

Nu vet ni att vi är tillbaka i Stockholm, Ta hand om er där ute fina ni! 

14 kommentarer

 1. Välkommen hem, fina familjen!
  Lycka till med förskolan och bakterierna 😉
  Man får trösta sig med att det är Lite mindre bakterier vår/sommar i alla fall! Håller tummarna för Er!
  Skönt att höra att Bill är bättre och att du har fått varva ner lite. Det var nog behövligt 😉
  Kram på Er!

  1. Åååh, tack fina du! <3
   Ja, det får man trösta sig med. Jag blev i alla fall glad när jag möttes av sommar när jag kom! Wihoo!

   Massor med goa kramar från mig och barnen.

 2. Jo den regeln är väll i hela Sverige tror jag ?? vi hade dock hemma längre än det när lillebror föddes för att minska risken att dra hem nått (tror det blev 2,5-3mån), här i mindre städer är de ofta mer flexibla och så länge man har kontakt och rimlig anledning är det okey att va borta längre ? för rent teoretiskt så kan du lämna ditt barn 1h bara och sedan ha två nya månader innan risken att förlora kommer på nytt om man inte för likadant igen ?

  1. Åh, hoppas att det går bra hemma. Tänker på dig och andra föräldrar som precis har fått barn vid den här tiden. Man har nog mycket att vara orolig över som gravid och när barnet är fött ska man fortsätta vara ännu oroligare också.

   Ja! Så kan man ju göra också! 🙂 <3

   Kramar från mig och familjen!

 3. Jag jobbar inom fsk och vet att regeln finns men nuförtiden med tanke på coronaviruset är de inte så hårda. Så länge föräldrarna kontaktar fsk och berättar varför barnet är inte på fsk tappar man inte platsen. Så har vi iaf. Dessutom de flesta av oss tackar jättemycket till föräldrarna som har möjlighet att ha barnet hemma nu. Vi har inga möjligheter att ta in vikarier pga smittorisk, flera av oss blir sjuka, förkylda, jobbar extra på vår planeringstid, är stressade och helt enkelt utarbetade pga nuvarande situationen. På förskolan finns det inte skolplikt, och vi gör vårt bästa för att vardagen ser nästan likadan ut för barnen. Om föräldrarna som inte har behov om omsorg hjälper oss genom att stanna hemma, då är vi verkligen tacksamma. Kram på dig!

  1. Det tycker vi med! Att det borde vara annorlunda med tanken på den rådande situationen just nu. Men vi har i alla fall kommit fram med förskolan om att låta Zelda vara där någon dag i veckan och kanske inte behöver ha henne där fulla dagar om inte vi måste. Tänkt att det kan vara olika för olika förskolor <3

   Tack för att ni finns, vilken fantastisk roll ni har och vilken insats ni gör i vårt samhälle! Kramar <3

 4. Jobbar på förskola och ja, den regeln finns men som läget är just nu så t.ex där jag jobbar så gäller inte den regeln just nu. Samt att vi har i stort sett uteverksamhet hela dagarna och att föräldrar får inte vistas inne i våra lokaler utan barn samt det dom har med sig lämnas till oss pedagoger ute så går VI in och lägger det på barnets hylla. Har fungerat mycket smidigt. Om du är orolig som förälder så ta reda på vad som exakt gäller just nu på din dotters förskola, hur de gör för att minska smittspridning, etc. så kanske det kan lugna dig lite ?

  1. Det tycker vi med! Att det borde vara annorlunda med tanken på den rådande situationen just nu. Men vi har i alla fall kommit fram med förskolan om att låta Zelda vara där någon dag i veckan och kanske inte behöver ha henne där fulla dagar om inte vi måste. Tänkt att det kan vara olika för olika förskolor <3

   Tack för att ni finns, vilken fantastisk roll ni har och vilken insats ni gör i vårt samhälle! Kramar <3

 5. Välkommen tillbaka!
  Det underlättar enormt att inte småsjuka barn får vistas på förskolan. I januari till mitten av mars var vi sjuka hela tiden. Ester drog hem allt möjligt från förskolan men efter alla försiktighetsåtgärder man gjort har vi nu varit friska sedan dess trotts att hon varit heltid på förskolan.

  1. Vad skönt att höra <3 Då kan vi kanske andas ut lite! 🙂 Hoppas att ni fortsätter att hålla er friska!
   Ta hand om er,
   Kramar från hela familjen <3

 6. Jobbar själv på förskola. Ja regeln finns. Men under rådande omständigheter så kan man hålla kontakt med rektorn på förskolan och tala om att man blir borta längre. Då godkänner dom det och förlänger ledigheten. Så ring och prata med rektorn för er förskola.

 7. Vi har aldrig varit så friska någonsin.
  Sedan reglerna med att hålla hemma för det minsta lilla kom då har vi inte varit sjuka förutom någon förkylning.
  Så det har faktiskt fungerat jättebra. Så länge alla tar sitt ansvar.

 8. – Synd att vi inte kunde stanna lite längre i Lappland.
  Ni skulle inte åkt dit alls. Det är min åsikt.

  1. Du har rätt till din åsikt och jag förstår vad du menar. Jag är själv i samma sits som Foki där jag har hela släkten i Thailand och en mor på landet i Sverige. Hade min mor inte jobbat inom hemtjänsten så hade jag kanske åkt hem till gården och vi låst in oss hon och jag. Men av respekt för de människor min mor jobbar med så har vi gått från att ses en gång i månaden till att inte alls ha setts i år…
   Var och en bestämmer själv vad som är lämpligt och utifrån Fokis (och Bills) situation så ser jag att deras beslut var det bästa för samtliga parter.

   Vänligen se skillnad på nöjesresor och nödvändiga resor! För oss som bor med så många fötter på olika ställen är vi redan känslomässigt kluvna (att jmf med skillsmässobarn). Pandemin tar olika hårt på oss alla och vi hanterar det olika. Man vet själv inte hur man reagerar innan man är där själv…

   Återigen: du har rätt till din åsikt men du lever inte Fokis liv!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *