Bills hälsostatus

Finaste ni, 

Som ni redan kände till fick Bill en diagnos förra året om att han drabbades av s.k. utmattningssyndrom strax efter Atari föddes. Ni kanske undrar hur läget är med honom idag?

Jag och Bill har inte kunnat vara med varandra på ett tag nu eftersom vi var tvungna att vara på olika ställen, men vi pratar varje dag och håller kontakt! Av det jag känner nu mår Bill mycket bättre än tidigare. Han har fått mycket hjälp och gått på en massa rehabiliteringar. Dock har han inte kunnat sjukskriva sig för att försäkringskassan inte ville ersätta sjukskrivningar för utbrändhet längre än 6 månader. Trots att läkaren skrevs i Bills sjukintyg att de avrådde Bill från att jobba ett tag för att han måste fokusera på sin rehabiliteringsplan som de gjorde för honom. Bill tog ett stort beslut och sålde sitt företag, han fortsatte med sin rehabilitering ett tag efter det. Det har varit mycket vårdbesök i nästan ett års tid för Bills del, men under de senaste veckorna har inte Bill behövt gå på rehabilitering lika ofta. Vilket är bra tecken. Men han träffar fortfarande sina sjukvårdare med jämna mellanrum för uppföljning.

Bill har sagt till mig att han mår bättre, även om han fortfarande kan vara lite stresskänslig. Det är viktigt för honom att kunna vila efteråt om vi skulle hitta på större projekt under dagen t.ex. Men han klarar av att göra allting i princip, fast i sin egen takt. Någon vecka innan jag åkte upp till Lappland hade vi precis infört en Foki-dag i veckan. Där jag är borta någon timme under min dag, för mig själv. Bill har nyligen föreslagit att jag kan ta fler sådana där dagar när jag är tillbaka i Stockholm. Han vill prova ta Atari mer på dagarna när Zelda är på förskolan. Tidigare har jag fått vara hemma själv med Atari på dagarna när Zelda är på förskolan. Vi hade ett sånt upplägg tidigare för att Bill ska hinna med sin rehabilitering och klarar de kurser som han behövde läsa in inför sin utbildning.

I överlag mår min andra halva bra, vi längtar tills vi är tillsammans hela familjen igen. Det känns mycket tryggare och bättre om vi kan hålla ihop under den här ovissa tiden, men vi kommer ju att ses igen jättesnart!

9 kommentarer

 1. Vad skönt att höra att han mår bättre! ? Ta hand om er extra noga i dessa tider! ❤️

 2. Så skönt för er att Bill börjar må bättre! ? Ta hand om dig. ?

 3. Det tar tid att återhämta sig men man blir stresskänslig i många år. Inget man vill höra men lyssna på kroppens signaler å ta dem på allvar. Mot ljudkänslighet funkar tex öronproppar, öronkåpor bra.

  Försäkringskassan ska vi ju inte prata om för då blir man bara förbannad. Förr var man sjukskriven minst 1 år för utbrändhet.

  Jag är glad att Bill mår bättre. Skickar en stor cyberkram ❤ Nu önskar jag att allt bara går bra.

  Kram! ❤

 4. Är jätteviktigt du får hjälp i din roll som mamma så jättebra du är hos din familj nu<3

  1. Varför är det viktigt menar du? Finns många många ensamstående mammor som klarar sig galant!! Morr på din kommentar!

 5. Vad modig och ansvarsfulla ni är som tog beslutet att sälja hans företag. Jag tror det var helt rätt, hälsan kommer alltid först. ❤️ Hoppas att hans mående fortsätter gå åt rätt håll så att ni snart kan njuta fullt ut av vardagen tillsammans igen. Kram!

 6. Vad skönt att höra att Bill mår bättre, kram på er i dessa tider! ❤

 7. Försäkringskassan är en katastrof! Men det glädjer mig att Bill är på bättringsvägen! Men glöm inte bort dig själv Foki ❤ Att du har fått vara i lappland är ju super för dig, men glöm inte bort dig nu när du är tillbaks i Stockholm ❤ Du måste få din vila också, om du blir utmattad skulle inte gynna någon av er alls! ❤

  Kram och kärlek

 8. Jasmin Mustafa

  Vill bara tipsa er att läsa om HSP. Kan det vara så att Bill har det? Det är en medfött drag och inget man får i vuxen ålder. Läs gärna om det. Oavsett om han har det eller ej ger de massa bra råd att anpassa sitt liv efter sina egna förutsättningar ??????

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *