Zelda saknar förskolan och kompisar

Underbara ni, 

Hur är läget hos er? Vi har som sagt hållit oss inne men går ut ibland för lite lek på gården och promenader under solskenet. Efter första veckan hemma från förskolan började Zelda tjata om att få gå tillbaka till förskolan. -Mamma, gå ut, skolan, kompisar. Säger hon. Ååh, mitt hjärta. Det måste vara förvirrande för henne varför vi har hållit oss inne på dagarna. Hon blir alltid överlycklig när vi klär på henne för att gå ut, hon tror alltid att hon ska få gå till skolan. Hon saknar verkligen hennes kompisar.

I går hade vi dock läkartid på BVC med Atari så vi var tvungna att gå dit. Som tur är det är folktomt överallt, vilken lättnad. Efter besök på BVC svängde jag förbi Zeldas förskola en snabbis under barnens nap-tid för att hämta upp Zeldas saker. Det var bara 4 barn på Zeldas avdelning igår. Mötte även en av pedagogerna som berättade att kompisarna har frågat efter Zelda. De hade tydligen saknat vår lilla Zelda där. Jag blev så himla glad av att höra det. Inte så konstigt att Zelda vill till hennes kompisar hela tiden. Barnen har ju lärt sig att leka med varandra och byggt upp vänskapsrelationen, såååå fin.

För er som undrar, min mamma mår toppen bra! Hon har inte visat någon symtom eller liknande sen hon kom hem från Thailand. På flygplatsen delade hon t.o.m. ut munskydd till andra resenärer som inte hade möjlighet att få tag på en. Jag blev så himla stolt över henne. Älskade mamma. 

Jag och min lilla familj vill skicka er ännu mer kärlek och önskar er alla en god hälsa. Ta hand om er själva fina ni. Jag tänker på er!  Nu ska jag dansa med Zelda en sväng, hon har stått här ett tag och sagt att jag ska gå och dansa med henne, haha. Min lilla solstråle.

19 kommentarer

 1. Underbart att din mamma e frisk ? Din mamma bryr sig verkligen om andra ❤

  From i morgon kommer vi göra visir till sjukvården på min praktikplats. Känner mig så stolt att få bidra till detta. ? Det kommer göra skillnad.

  Kram och ta hand om er allihop ❤

 2. Caroline

  Men du jobbar väll inte då behöver ju inte zelda vara på förskola alls? Barn har ju enl barnpsykologer inget behov av att leka med andra barn förrän vid 3 års ålder. Dessutom har de då byggt upp sitt immunförsvar tillräckligt då så det är säkrare att ha dem på dagis då. Vi kommer inte ha våran på förskola förrän 3 års dagen av dessa själ.

  1. Men alla tänker inte som ni. Har också en tvååring som älskar sin förskola och sina kompisar där, inget fel med det. Min tjej pratar ofta om sina lekkamrater där nu när vi är hemma, så visst fasen kan de ha det ”behovet” : )

  2. De flesta kan inte vara hemma i tre år av ekonomiska skäl. Endel älskar sina jobb o känner sig låsta hemma osv osv man är inte en sämre förälder för det o inte en bättre förälder för att man är hemma med sitt barn heller. Många faktorer inverkar på hur utgången blir. Man får väl ändå utgå från att de allra flesta gör vad sin familj mår bäst av i sin helhet. Sen att det inte finns nått rätt sätt att göra på, finns ingen perfekt förälder men de flesta är ändå tillräckligt bra.

   Foki jag tycker du verkar vara en varm o omtänksam förälder o människa. Du värnar om alla vad det verkar.

   Ha en fin helg

  3. Katarina

   Du är kanske ny här och missat situationen som familjen varit i. Dessutom är Foki egenföretagare så hon jobbar visst. Att sitta bakom en skärm och döma ut folk är så onödigt i tider som dessa. Att Zelda i normalfallet får vara på förskolan några timmar i veckan är absolut inte skadligt och även om de inte ”behöver” kompisar så tycker de allra flesta om gemenskapen.
   Jag hoppas du inte tar åt dig Foki.

 3. Sen kanske inte alla kan ha sina barn hemma till de är 3 år. Fast många önskar. har alltid låtit våra barn börja strax över 2 För sen finns det inte så många mer dagar att ta ut.

 4. Skönt att din mamma mår bra ♥️♥️♥️
  Kram till hela familjen ♥️♥️

 5. Vad roligt att hon trivs så bra på förskolan och gillar kompisarna där. Vår äldsta tjej (3 år) saknar också förskolan och alla sina kompisar nu när vi varit hemma i 3 veckor pga sjukdom – och sedan små lindriga symptom efter det.

 6. Åh, min dotter saknar också förskolan. Hur ska man förklara för en tvååring vad som händer egentligen?

 7. Hoppas ni har de bra ❤

  Massor med cyberkramar från mig

 8. Så gulligt de leker. <3

 9. Dagens Damer

  4 saker en dam inte gör i sovrummet, in i min blogg för att lästa vårt senaste inlägg om vad ett dam inte gör i sovrummet.

  https://www.devote.se/Dagensdamer/4-saker-en-elegant-dam-aldrig-goer-i-sovrummet-31343932¨

  xoxo Dagens Damer

 10. Wintersagah

  Allt bra med er Foki? ?
  Kramar❤️❤️❤️

 11. Var rar din mamma verkar.

 12. Hoppas allt e ok. Ville bara önska glad påsk. ❤

  Eftersom jag inte kan träffa min familj denna påsk så blir det tv-spel hela helgen.

  Stay safe ❤

 13. Jag undrar verkligen när nästa uppdatering kommer.

 14. Oh my mina har båda börjat strax över året och som barnavårdsutredare kan jag meddela att det absolut inte har att göra med ens kompetens som förälder. ??❤️ Hoppas du har det fortsatt bra och ni får vara friska och krya kramar

 15. Den här bloggen är död. 🙁

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *