Hejdå julen!

Finaste ni, 

Varmaste tack för alla fina kommentarer och krya-hälsningar till barnen. Vi mår bra och är glada nu.

Vet ni vad vi har gjort? Vi tog ner julen för tre dagar sen. I år fick julen åka ner snabbare än tidigare år. Vi var ganska tidiga med att plocka upp julen och barnen älskar dekorationerna lite för mycket, de drog och pillade på allt. Zelda plockade ner julgranskulorna dagligen och vill att jag ska hänga upp dem igen. Hon tyckte att det var jättekul. Alla roliga figurer och dekorationer som stod på fönsterbrädan kom inte undan Zeldas små söta händer heller. På fönsterbrädan hade vi bland annat porslinfigurer på en tomte som Zelda kallar för pappa, tomtemor som hon kallar för mamma, pojken med tomtemössa kallar hon för Taro (Atari), flickan med tomtemössa kallar hon för Zelda och katten med tomtemössa kallar hon för Bassim (Baggiz). Grejen är, det är inte vi som har lärt henne att säga detta. Hon har hittat på det helt själv. Jag och Bill skrattade och tittade på varandra hur Zelda kunde komma på sånt. Man blir helt förundrad hur småbarn kan vara så finurliga ibland.

Zelda har jullov fortfarande, fram till på onsdag. Barnen ser ut att må bra nu men vi får se om vi måste hålla Zelda hemma lite till. Det minsta lilla sno eller hosta måste hon stanna hemma.
Under dem senaste dagarna har vi passat på att mysa ordentligt med barnen när de har varit pigga. Atari andas mycket bättre nu på nätterna vilket är skönt. Efter en hel del jobb och slit kring barnen under tiden de var sjuka känner jag mig lite död inombords just nu, hahahaha. Omg, så trött jag är. Det är först nu som jag börjar slappna av smyger tröttheten som jag har förträngt bort under dem senaste veckorna fram. Allt på en gång, som en fet örfil, haha. Nu ska jag se till att vila så mycket jag kan, så fort tillfällen ges.

När brukar ni plocka ner julen? Är ni sånna som plockar ner julen direkt efter julafton eller låter ni julen stå kvar efter nyår? Eller enda fram till Februari? Haha. 

8 kommentarer

 1. Officiellt om en vecka. Tjugondag knut 13 januari denna gång. Pallade inte sätta upp granen tyvärr. En del väntar längre än så.

  Härligt att ni mår bättre nu. Jobbigt att vara sjuk.

  Önskar er ett bra år med roliga stunder med familjen ❤

 2. Julen pågår ju till tjugondagknut oavsett när man själv väljer att pynta. Tidigare ville jag alltid plocka bort julen direkt efter nyår och sedan gärna ha vår, men har blivit mer av en traditionalist på sistone.

 3. Hej,
  Ni kämpar på så duktigt! Jag vill bara säga att ni inte är ensamma, jag är också en halvdöd-zombie efter bebis varit förkyld i snart 2 månader, snaaark! Men det blir ju bättre till slut =)

 4. Jag plockar alltid bort granen och juldekorationerna på trettondagen, alltså idag. Då börjar jag och de andra i familjen tröttna på julmyset och vill gå vidare. 🙂
  Julbelysningen i fönstrena får vara kvar några veckor till. Trevligt med lite ljus i mörkret.

 5. Jag ska börjar ta ner allt i veckan ? kommer sakna julen dock ? längtar redan till nästa ?

 6. Jag kommer vänta med att plocka ner julen tills min tentaperiod är över! ^^ Älskar julen så kommer sakna det lite <3

 7. Jag plockade ner Julgranen och andra saker förra veckan vi bli av med julgrejerna efter jul/nyår

 8. God Jul & Gott Nytt År!
  Så skönt att ni mår bättre.
  Vi har redan plockat bort våra juldekorationer. Men det är bara för vi ska till Thailand i morgon. Annars hade vi låtit dom sitta längre, tycker det är så mysigt med belysningen osv. Har aldrig varit i Thailand, är överlycklig och exalterad nu. Kramar!! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *