Vårt Lucia firande

Hey finaste ni, 

Firade ni Lucia igår? Lucianatten är tydligen den längsta natten på hela året säger de. Jag vet inte om jag kände någon skillnad igår natt men Atari fick för sig att vakna varje timme, haha. Hur som haver, vi firade Lucia på Zeldas förskola. På småbarnsavdelning hade de ingen Luciatåg men jag såg en på vägen till Zeldas avdelning. Det var så himla sött att mitt hjärta smälte. Jag kommer att dö av ”cuteness overload” när Zelda kommer att gå i Luciatåg i framtiden. Om jag känner mig själv rätt nu kommer jag att vara den där jobbiga mamman längst fram med kameran som går tusen gånger i sekunden.

På småbarnsavdelningen firade vi Lucia med sångstund och fika. Kvällen innan glaserade jag och Zelda pepparkakor som vi tog med till förskolan. Bill fick gå på föräldramöte sist, så det var första gången för mig att få vara med något som andra föräldrar också är med och medverkar. Jag vet att det låter lite töntigt nu men det var lite pirrigt för mig faktiskt, att se alla föräldrar där med sina barn, tänkt att jag är nu en i gänget. Märklig känsla på något sätt, svårt att sätta ord. En sån liten sak kan definiera hur mycket mitt liv har förändrats. Saker som står i min kalender nu är annorlunda jämfört med år 2017/2018!

Jag älskar älskar älskar högtider och gör det ännu mer nu med barn. Ser så mycket framemot att få vara närvara på barnens framtida skolaktiviteter, bakar till skolresor och ställer upp i föräldragruppen. Hur kuuul!? 

8 kommentarer

 1. Katarina

  ”Tyvärr” får du inte knäppa kort på firande på förskolan pga gdpr-lagen. Så du inte blir besviken när den dagen kommer. Man får njuta än stunden och knäppa kort på sitt eget barn bara. Inte så illa det heller.

 2. Jag var tyvärr sjuk igår. Mådde illa och hade sjukt mycket ångest. Låg i sängen hela dagen. För mig brukar fredagen den 13 oftast bli en bra dag ironiskt nog, men det blev snarare tvärtom igår. Det kom helt out of nowhere dessutom och idag mår jag normalt. Kollade dock Luciamorgon på TV vilket var ett av de bästa Luciaframträdande jag sett på TV!

  1. Fredagen den 13 är i sydamerikanska länder än lyckodag? så då vi tror att det är en dåligt dag så för andra tror dom att det är lyckan dag. Kram till dig❤

 3. Foki❤ hr skrivit epost åt dig för några dagar sedan då jag äntligen orkade göra det. Kram!

  1. Hey finaste <3
   Jag letade upp ditt mail och svarade häromdan 🙂 <3
   Tack snälla för att du tog din tid och skrev till mig.

   Massor med kärlek från mig och familjen,
   Kram!

 4. Man får inte fota på föris mm

 5. Den längsta natten infaller på vintersolståndet vilket nog är runt 21-22 december 🙂 men visst är lucia dagen mörk ändå med detta december mörker 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *