Önskar mig själv en fortsatt härlig vecka

Innan jag går och lägger mig efter att Atari har lyckats somna om igen, alltså vilken bra dag jag har fått idag. Det har inte hänt något speciellt eller märkvärdigt, dagen har bara rullat på bra och jag har inte känt mig särkilt trött heller. Håller tummarna att det kommer att vara såhär resten av veckan. Förra veckan var allt annat än kul för mig. Jag spydde hela natten mot lördag och var helt utmattad i 24 timmar. Önskade dock att jag kunde vila till mig ordentligt men hade ingen ro till att göra det eftersom Zelda blev sjuk och fick feber i samma veva, vilken dålig timing. Det värsta som finns för mig är när jag själv blir sjuk samtidigt som barnen. Det känns hopplöst att inte ha ork och energi till att göra något när man vill finnas till. Jag tvingade mig själv till att orka eftersom jag hade ingen extra hand som kunde hjälpa mig. I den stunden saknade jag verkligen min familj, önskade att min mamma skulle vara här. Hon som kommer att se till att jag får i mig mat och underlättar vardagen när den känns som tuffast. Kände mig så himla ensam då när jag var som mest sårbar. Jag har ingen här som jag känner mig så pass trygg med att ringa till när jag är i nöd. Ingen känner eller förstår mig som min mamma gör.

Som tur är blev Zelda frisk ganska snabbt men hon fick ändå stanna hemma från förskolan en dag för säkerhetsskull. Sen blev det Ataris tur, han fick feber och blev sjuk han med. Det var först i fredags som jag kände att läget var under kontroll igen och vi kunde helgmysa ordentligt utan gnälliga barn.

Det finns som sagt både bra och mindre bra dagar. Bland de mindre bra dagarna finns det alltid små stunder som man kan glädjas åt och känna tacksamheten. När barnen leker och gosar med varandra, när de skrattar och ler åt mig, hur de känner på mitt ansikte med deras små händer eller säga ett sånt enkelt ord som: –Mamma. Det är de småstunderna som ger mig extra energi till att bita ihop och orka för stunden. Hur som helst, vill ändå inte ha fler jobbiga veckor resten av det här året om jag nu kan önska mig det. Jag behöver lite mer flyt vid min sida nu känner jag. Behöver fylla på massor av energi som jag har förlorat under veckan som var. Puuuh, nu börjar en ny härlig vecka! 

Jag och barnen önskar er en underbar vecka med, 

8 kommentarer

 1. Jag ser inlägget bara en halvtimme senare. Har nog aldrig varit så tidig. xD

  Lustigt att du inte har känt dig trött idag medan jag har varit jättetrött hela dagen. Hade på riktigt kunnat sova hela dagen. Självklart nu på natten så är jag inte trött. Så typiskt.

 2. Blä för att vara sjuk. Hoppas ni mår ok ❤

  I min familj måste man klara sig på egen hand då vi bor långt ifrån varandra. Ingen enkel uppgift alla gånger. Kram!

 3. Varför nämns inte Bill alls? Ifall han är så utmattad så behöver ni flytta till norr så du får avlastning

  1. Jag tänkte samma sak. Inte början av kommentaren men att det kanske kunde vara bra med en timoeout i Norr för hela familjen? Inget jag har med å göra men det är underbart att få komma upp dit för vår del och få stöd ibland. 🙂

 4. Kära Foki,
  En läsare sedan flera år tillbaks här. Det värms i hjärtat att läsa om hur de små men värdefulla stunderna med ens småbarn kan lyfta upp en och ge en den lilla knuffen som behövs. Jag önskar dig en fortsatt trevlig vecka, och må dina förhoppningar bli uppfyllda för resten av 2019 och 2020, och för all tid. Du gör ett underbart jobb <3

 5. Får alltid sådan kärleksfull energi när jag går in på din blogg! Du känns som en ”kindred spirit”! <3

  Man längtar alltid efter sin mamma när man är trött och sjuk.
  Önskar er en fröjdefull och kärleksfull december
  kram!

 6. Hoppas ni mår bra ändå och att Bill är med och tar ansvar också? Hänger inte med så mycket i ert liv längre då du inte skriver så mycket alls om er som förut, förståeligt med två små kiddos, men ändå. Hoppas du kan få någon avlastning. Kram / En läsare sen flera år tillbaks

 7. Hoppas allt löser sig för dig. Men jag undrar vad Bill håller på med? Kan han inte avlasta dig alls ens när du är sjuk? Jag har varit utmattad men fått energi av att umgås med mina barn. Han kanske skulle prova det? Då skulle du få lite avlastning och få sova lite <3 Ingen har med att göra hur ni löser det, men om du ska ta hand om barnen helt själv hela tiden kommer du kanske också bli utmattad. Önskar dig en underbar vecka och hoppas på att ni alla är friska <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *