Jul feeling hemma

Älskade ni, 

Hoppas att ni må bra, är glada och krya.

Under helgen inledde vi första advent med att baka saffransbullar här hemma. Sedan fick Zelda öppna sin allra första julkalender. Hon förstod dock inte att hon ska bara öppna en om dan. Hon öppnade alla 24! Nästa år måste vi komma på andra sätt med att ge barnen sina julkalender, det är sannolikt att Atari kommer att göra samma sak som Zelda. Nu vet vi i alla fall att det kan gå till såhär, haha.

Vi julpyntade med barnen redan helgen innan första advent. Mysigt var det att sätta upp julen när Zelda har blivit mer medveten om allt som händer runt om henne. Zelda hämtade upp julpynten i förrådet med mig, när vi kom upp till lägenheten hjälptes vi åt att packa upp all julpynt. Zeldas ögon lyste upp av fascination när hon såg julgranskulorna (pumlor), hon började rota i kartongen med hennes små söta händer och kände på allt som glittrar och glänser. När barn upplever eller ser något nytt och intressant för första gången har de speciella ansiktsuttryck på något sätt. Man blir glad av att titta på dem, att få uppleva saker genom barnens ögon. Varje gång barnen visar uppskattning till det dem upplever blir jag påmind hur livet kan vara så fantastiskt av enkla saker. Att man ska vara glad för de små sakerna i vardagen som man annars tar för givet.

Efter att jag hade monterat upp julgranen började jag klä granen. Zelda tittade på och försökte hjälpa till genom att räcka mig julgranskulorna. Sedan försökte hon själv hänga kulorna på granen men lyckades aldrig göra det på egen hand. Hon var så himla söt. Det är just sådana här stunder som gör mig alldeles varm i hjärtat. Det var precis vad jag hade föreställt mig hur det skulle vara.

Har ni fått upp julpynten än? Någon mer som älskar jul? Har ni fått snö där ni bor? Tror ni att vi kommer att få snö i Stockholm till julafton? Det har snöat lite hos oss men försvann lika fort.

4 kommentarer

  1. Lilla busfrö som öppnade alla luckor på en gång ?

    Om jag fått upp julgrejerna…? Nope. Som vanligt… hinner aldrig till 1:a advent. Jag e hopplös ???

  2. Gud så snygg julgran!!

  3. Vi började ta upp julpynt i lördags, men redan efter en timme så hade lilla ettåringen kastat två snöglober och en julgranskula i marken. Så vi fick ta bort det mesta igen, så kan det gå!

  4. Skaffa en sån julkalender med 24 små ”fickor” och lägg en liten present i varje (typ liten snöglob osv) , vet att jag hade det när jag var liten, och det var det bääästa som fanns med julmornarna!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *