Boy in pink

Bästa ni, 

Har ni haft en bra helg? I lördags firade vi Zeldas och Ataris kusin Liam som fyllde 7 år för inte så länge sen. Igår, farsdag, tog vi det lugnt här hemma då vi var så trötta. Synd att båda barnen trotsade på kvällen och vägrade att lägga sig i tid. Men idag somnade barnen klockan 8 som de brukar. De kan verkligen ha sina bra och mindre bra dagar, och det kan vi alla ha.

Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska gottgöra för misslyckat fars dag-firande för Bill igår. Jag kunde inte hitta tillfällen att fixa blommor eller bakelser, veckorna innan har varit så mycket för mig. På morgonen gav jag Bill en puss och tog honom i handen. Jag tittade Bill i ögonen och berättade för honom hur glad jag är att just han är pappa till mina vackra barn och hur han gör det här så himla bra. Som present fick Bill en teckning från Zelda och jag gav Bill en resa till London över nyår tillsammans med barnen. Jag var så upprymd och beskrev hur mysigt det skulle vara att gå på julmarknad med London Bridge i bakgrunden, åka skridskor i Hyde Park och strosa runt i stan. Känna julstämningen från de platserna där filmen ”Love Actually” spelades in. Filmen som jag och Bill såg tillsammans allra första gången.
Sen har jag aldrig varit i London. Det har inte blivit av tidigare, jag tänkte att det är så lätt att ta sig dit. Har därför inte prioriterat London som resmål. Men nu känns det som rätt tillfälle att åka när stämningen där är supermysigt vid den här årstiden.
Efter att Bill fick veta vad han fick som present log han och sa vänligt att det inte var en bra idé. Han sa att han skulle känna sig ännu mer stressad av att göra en sån resa med barnen, han vill hellre vara på hemmaplan och ta det lugnt. SJÄLVKLART! Hur kunde jag glömma? Det borde jag ha förstått! Vi är i en hel annan plats i livet nu när Bill är utbränd. GAH! Jag sa säkert omg, omg, omg jätteförlåt tusen gånger. Tanken var god men jag glömde bort för stunden. Bill som uppvaktade mig så fint på morsdag, med blommor och presenter. Men min man tog det bra, skrattade och sa att det var tanken som räknas. Bill sa därefter att han önskar inget annat än mig och barnen. Att han redan har världens bästa gåva som man kan ha framför sig. Jag började böla, med kombination av att jag misslyckade med presenten men samtidigt glad att Bill är så fin.

Hur som haver, nu när barnen sover ska jag passa på att rensa Ataris klädlåda. De kläder som vi inte kan pressa Atari i något mer ska ner i förrådet. Atari växer så ofantligt fort, det är synd att vissa plagg hinner han inte ens använda mer än 1 gång. Barnen använder som sagt samma klädstorlek nu. Kläder som egentligen är Zeldas från början är typ 80% rosa.
Nu ligger båda två i sängen med matchande rosa färg på deras pyjamasar, så sött. Jag tror att Atari kommer att växa om Zelda snart, och jag kommer att fortsätta att köpa rosa kläder. Snart blir det Zeldas tur att ärva efter Atari, hehe. Rosa är ju min favorit färg. 😉

För mig är rosa bara en färg och har ingen koppling till ett visst kön. Jag vet att färgen rosa har länge varit kopplad till flickor. Många tror t.ex. att Atari är en flicka när han har på sig rosa, Sen är våra barnvagnstillbehör rosa rosa rosa, haha.
Jag tar aldrig illa upp för en sån här grej, har förståelse. Men kan dock inte låta bli nyfiken hur en färg kan vara så starkt kopplad till ett visst kön?

Bilderna på Atari togs för 3 veckor sen ↑

17 kommentarer

 1. Vad fin han är! Hur stor är han nu? Jag har själv en bjässe till bebis på 8 kg vid tre månader ❤️

 2. Jag har hört att förr i tiden så var faktiskt blått en tjejfärg medan rött var en killfärg! Orka bry sig om kill och tjejfärger. Jag är tjej och hatar rosa. Mina favoritfärger är blå och grön. Hatar när man tex hittar kläder också är det små rosa detaljer på det!

 3. Hej Foki!
  Ursprungligen var rosa en färg som var vigt till kungliga bebisar och då var det POJKARNA som bar rosa. Vet inte när den traditionen ändrades, men Atari är ju kunglig på sitt vis och ska naturligtvis bära rosa om ni vill och senare i livet om han vill.
  Minns när våran dotter ärvde ett supersött sett i ljusblått med pyttesmå blommor i pastell, hon var då 10 månader och blev hysterisk och drog i kläderna. Mamma trodde inte på mig så nästa gång hon var barnvakt packade jag dom som reserv. Var lite roligt när vi hämtade henne och mamma deklarerade att våran dotter inte gillade ljusblått. Efter det undvek vi ljusblått och när hon själv kunde välja färg var det orange som gällde, tills hon blev 7-8 år då blev det lila och ceris.
  Ha nu en underbar vecka och ta väl hand om varandra.
  Pia

 4. Det var inte förren efter andra världskriget vi började med blått-pojkar rosa-flickor. Innan var det precis tvärtom 🙂 Jag äääälskar blått. Så jag hade gjort som du, fast allt hade varit blått istället för rosa, haha!

 5. Japp. London e stressigt som sjutton. Har varit där. Tänk dig hela Sveriges befolkning i en stad. Huh! Jag var där när jag mådde sämre. Det jobbiga är inte staden i sig utan flygplatsen med alla gates. Rusningen var jobbig oxå. Men vi smet in på Trocadero (fd Sega tower) å spelade arkadspel tills fingrarna blev röda. Tyvärr finns det inte kvar idag. När man vet ungefär hur mycket energi man kan hushålla med så finns det bra knep att ta till. Känner man till området kan man ta paus här å var. Jag själv orkar 40 minuter sen börjar tröttheten komma.

  Öronproppar kapar udden av alla ljud å gör att man får tillbaka viss energi. Avslappnings yoga är ett annat tips. Bill kommer bli bättre med tiden men ta det försiktigt. Kraschar man igen kan man få fibromyalgi. Det vill man inte ha.

  Vilken färg man har spelar ingen roll. Bara fjantigt tycker jag. Själv har jag svårt för rosa och gul.

  Kram! ❤

  1. Håller helt med. Jag bor i Storbritannien men i Brighton (ca 1 timme från London), och det är väldigt överväldigande att stiga av tåget från en mysig kuststad till en av världens största metropoler. Det finns knappt hissar i tunnelbanan också så är du i rullstol eller har barnvagn måste du bära den upp och ner för trapporna. Det är en väldigt stressig stad, med olika områden som är mysiga men då måste man veta vad man vill ha liksom. Och speciellt kring jul så är ALLA ute och köper presenter, det är mycket ljud osv., så tycker Bill gjorde rätt val att vara ärlig med vad han orkar. Sen finns det så många andra ställen i Storbritannien som är mysiga att besöka, t.ex., Cambridge, Oxford, Edinburgh i Skottland och Dublin i Irland. Kan vara värt att åka någonstans dit inte alla åker lika mycket som till just London! 😀

 6. Vad skönt att läsa att du köper färger du gillar och inte anpassar köpen efter barnens kön.
  Sen blev jag nyfiken på vilken storlek de har?

 7. Jag har hört från någon som bor i Storbritannien att man gärna ska undvika att vara i London två dagar i rad eller något. Ingen bra idé att åka dit haha. Bill hade troligtvis blivit värre om ni åkte! När man är stressad ska man hellre vara ute i naturen då det är läkande. Du borde kolla upp skogsbad. Det är något som Japan har kommit på.

 8. Min man försöker också skicka iväg mig på saker, allt med mitt bästa i tanken. Men jag behöver inte sitta på ett fik i stan, jag behöver lugn och ro i skogen med en kaffetermos. Nu har han lärt sig vad jag behöver och försöker inte skicka iväg mig längre ❤️

 9. Ja det där med att koppla en viss färg eller sak till ett visst kön är ganska knäppt ? Min mamma berättade för mig att hon klädde mig som bebis i ett plagg med bilar på och så var det någon på BB som fått ett barn vid samma tillfälle som tittat på mig och sagt till henne ”Jaha, ni har fått en pojke?” Varpå min mamma log och sa ”Det är en flicka.” Vet inte vad personens svar var men personen syftade uppenbarligen på bilarna på plagget när frågan ställdes hahah.

 10. Var inte ledsen, ni kommer säkert iväg till London en annan gång. ♥ Det var en jättefin tanke. ♥

 11. Gud så söt Atari är! Hoppas ni får ett fint veckoslut, kram <3

 12. Beatrice

  Modigt av Bill ändå att erkänna att han inte kände att det var en bra idé att åka… Hade ju varit lätt i det läget att låtsas bli glad för att inte göra den andra besviken, men det är SÅ viktigt att lämna efter vad man orkar med ❤️

 13. Trevlig helg. Krama familjen från mig ❤❤❤

 14. Att klä en bebis i rosa är ju ganska lätt. Det är svårare när barnen blir äldre och mer medvetna om de, ibland nedlåtande, kommentarer de får. Om inte pojken är helt tokig i rosa, kommer han antagligen inte att vilja ha det. Jag tycker att det är så tråkigt att redan små barn ”vet” precis vad som inte är för dem.

 15. Vad gullig han är? jag klädde också mina pojkar i rosa, och gör fortfarande fast de är lite större? men problemet är att vissa rosa kläder ”försvunnit” på dagis, kanske någon som har trott att de tillhör någon flicka?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *