Atari 5 månader

Whaat?! Min lilla son fyllde 5 månader för lite mer än en vecka sen. Om exakt 3 veckor är han 6 månader. Var har tiden tagit vägen egentligen? 

Atari kan sitta utan stöd när han var lite drygt 4 månader. Jag kunde inte tro mina ögon när jag såg det. Men det är tydligen inte omöjligt sa de på BVC. Jag kommer ihåg hur jag tyckte att det var lite lustigt hur Atari alltid vill ta sig ur ryggstödet, tillslut testade jag att sätta honom på lekmattan bara. Han kunde ju sitta själv! Atari har vuxit på bra och håller sig stadigt högt upp på sin kurva fortfarande. När vi checkade ut från BB vägde lillen bara 3,2 kg och nu är han närmare 9 kg. Det börjar bli så tungt att bära Atari och mina armar domnar alltid bort under amningen, haha. Mycket skönare att liggamma, händer ofta att vi somnar tillsammans kramandes. Så mysigt.

Det är så kul och fascinerande att se hur barnens utveckling kan skiljas så mycket från varandra. Zelda satt utan stöd först vid 6 månaders ålder men hade jättefin motorik redan vid fem månader där hon kunde ta saker mellan tummen och pekfingret. Hon kunde kontrollera sina rörelser lite bättre vid den här ålder som Atari är i nu. Medan Atari har noll finmotorik. Han bara hasar sig fram och är allmänt klumpigt, haha. Lilla sötpotatisen.

Jag ammar lika mycket och hela tiden fortfarande. I takt med att Atari växer, äter på bra och behöver ännu mer mat har vi börjat öka matportioner till honom när han fyllde 5 månader. Trots den intensiva amningen kan Atari äta upp till 100g per måltid. Han får gröt på morgon, mosade frukt eller grönsaker till lunch och mixade mat (t.ex. kyckling & potatis) till middag.

Jag är så tacksam över min lilla solstråle, Atari är verkligen en sån charmör. När jag känner mig som tröttast slänger han alltid till med världens sötaste leende. Sen står man där med honom i famnen och känner hur energin fylls på.

Tack för att du är så snäll med din mamma lilla gubben. ♥ 

12 kommentarer

 1. Grattis Atari! ?

 2. Du är en bra mamma och atari är så lik Bill! Din dotter är lik dig 🙂 mest

 3. Haha! Vilken gullunge!

 4. Så fina ögon han har!

 5. Jo då ingen omöjlighet att de lär sig sitta tidigt, det gjorde min dotter med vid 4 månader. Hon föddes i mars och satt själv ute på gräsmattan på sommaren i juli månad. Hon var väldigt stadig. Och tidig i allt .Kröp tidigt med. Alla barnen är ju olika. 🙂
  Dina är jättefina.

 6. ”Min lille son …”
  Snälla du, han är jul (av bilderna att döma) lika lång som halva du.

  1. Han är ju fortfarande en liten bebis ändå ?

  2. Japp! Växer i raketfart ?

 7. Grattis i efterskott lilla sötnos ❤

 8. Grattis, Atari! Min brorson fyllde precis sex månader. 🙂

  1. Grattis till lillknodden Elina ? De små liven växer så fort.

 9. Var é klänningen i från? <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *