Sista dagen av inskolningsperioden

Glad fredag älskade vänner, 

Zelda är i förskolan nu och lilla Atari sover. Bill håller på med sin 3D printer och jag passar på att blogga lite.

Inskolningen har gått bra, men Zelda har såklart haft både bra och mindre bra dagar. Det har varit superkul att få vara med Zelda på förskolan förra veckan, allt gick bättre än förväntat. Men när vi skulle testa göra första lämningen i fredags gick det inte alls lika bra. Zelda kände nog på sig att Bill skulle lämna henne och var extra klängig och grinig hela tiden, det fanns då ingen bra lucka eller tillfällen att lämna över vår lilla tjej för första gången. Vi fick testa göra första lämningen i måndags och det gick mycket bättre! Igår och idag har Zelda gråtit när Bill lämnade henne på förskolan, vilket känns inte alls kul men det gick över fort som tur är. En av dagarna fick vi hämta Zelda lite tidigare när hon förstod att vi inte var där. Hon kände sig ledsen större del av tiden. Sen har det varit många dagar som Zelda inte alls ville åka hem och blev ledsen när vi hämtade henne. Zelda har inte sovit på förskolan med kompisarna men igår gjorde hon det. Snart kommer hon nog att komma in i förskolerutinerna. Ska bli jättespännande att följa Zeldas utveckling på förskolan, hon kommer att få lära sig så mycket.

Åh, kan inte förstå att nästa vecka kommer Zelda att börja på förskolan på riktigt nu när inskolningstiden är över. Jag tycker att det är så himla mysigt att få notifikationer i förskole-appen om bl.a. föräldramöte och barnens halloween firande t.ex. Jag har redan förberett Zeldas halloweendräkt och får fjärilar i magen av att tänka på framtida aktiviteter som Zelda kommer att få göra i förskolan. Första lucia, första påsk o.s.v. Första teckningen som Zelda tog med sig hem från förskolan fick mig att böla. Tänkt den dagen hon kommer hem med morsdag- eller farsdagkort? Sånna kort som jag också fick göra i skolan när jag var liten. Jag kommer att dö av lycka och sätta upp alla kort och teckningar på kylen såsom mina föräldrar gjorde. Det här får mig att inse hur mina föräldrar kände sig när jag kom hem med de fula korten som de förmodligen tyckte att det var finaste som de har sett, haha.

Vad har ni för planer under helgen?

5 kommentarer

 1. Åh lilla pumpan ❤ Det tar lite tid men sen brukar det funka.

  I helgen ska jag slappa även om jag borde rensa i källaren. Men det satt en fet megaspindel på källardörren så jag väntar nog ett tag till ?

  Kram! ❤

 2. Ett tips är att inte göra sushi hemma. Hade en avocado kvar å fixade iordning ris å allt. Sen gör jag den stora missen att inte skölja händerna i kallt vatten så nu e de riskatastrof i hela lägenheten ??? Så jag får nog städa i helgen. För hur mycket man än dammsuger så finns det alltid nåt riskorn kvar. Vissa rätter får restaurangerna göra men jag var så sugen för det var längesen jag åt sushi. Risvinäger hittar man billigt i asiatiska butiker. Bunkrade några flaskor under våren så man har ett tag. Brukar vara lång hållbarhet.

  Njut av helgen å gör roliga saker med er familj. Jag ska ha en kompis hund här så det blir vovvemys hela helgen lång ?

 3. Det är jobbigt just då, men var glad att hon var ledsen då Bill skulle gå, det är en naturlig instinkt. Att bli lämnad ensam med människor man inte känner, barn BÖR reagera så som Zelda gjorde. Det är en instinkt för att inte gå till vem som helst, alla människor har inte goda avsikter. Distanslösa barn som går till helt främmande månniskor kan ju tyvärr råka ut för tråkigheter, så var GLAD att hon va ledsen❤️ /Förskollärare

  1. Jag var sån när jag var liten. Helt hopplös ??? Än så länge har jag klarat mig. Stackars mamma som fick leta överallt efter mig då jag rymde. Kan föreställa mig den hemska känslan då det finaste man har e borta. Fast jag hade ju bara roligt ?

 4. Jag vet att detta kanske inte bryr de flesta som läser denna blogg… men, vilken 3d-printer har Bill? Vilka är för/nack-delar med den modellen enligt honom?
  Vilka program använder han?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *