Förskola på måndag!

Heeeeey älskade ni! 

Oh my gooooooosh! Zelda har fått en förskoleplats i sista sekunden. Hon ska börja inskolningen nu på måndag. Jag är så nervööööös!

Direkt efter att vi fick reda på att Zelda som tidigast under år 2021 kommer att få sin förskoleplats på den förskola som vi har valt (om inga fler syskon har kommit på vägen förstås) var vi tvungna att hitta andra alternativ. Vi ringde till kommunen för att se vilka möjligheter eller lösningar det finns i dagsläge. Lyckligt nog sa de att det har öppnats en sprillans ny förskola i vårt område, som är någon månad gammal bara. De kunde ta in Zelda direkt. Vi var och tittade på förskolan med Zelda i måndags. Personligen skulle inte vi välja denna förskola om vi hade ett val. Kan vara så att vi är så himla kära i den förskolan som vi redan har siktat in oss på. Men när vi skulle lämna förskolan började Zelda gråta. För Zeldas del verkade hon trivas bland alla leksaker som finns där. Man får helt enkelt gå efter barnens känslor än våra egna. Oftast är det ju vi föräldrar som tänker mer än vad barnen gör.

Men alltså, vår lilla tjej ska börja på förskolan. Hur kul? Men läskigt och nervös är det på en och samma gång. Det är en ganska konstig känsla att lämna över sitt barn som man älskar och är rädd om till någon annan än sin familjemedlem. Men det kommer att gå bra. Jag och Bill har kommit överens om att Zelda får vara på förskolan 4 timmar om dagen än så länge. Sedan kan vi gå upp i timmar på dagarna i takt med att Zelda blir äldre.

Hur mår ni? Vi mår bra men jag är extra trött på dagarna bara. Atari har bytt sina sömnrutiner igen. Nu vaknar han varannan timme på natten och jag har inte hunnit anpassa mig till den nya nattrutinen än. Vi försöker hela tiden hitta våra vardagsrutiner här hemma men den ändras så fort bebisen ändra sina rutiner. Förstår inte varför vi ens försöker, haha.

Nåja, hoppas att ni mår bra. Nu ska jag läsa genom broschyren som vi fick med om hur inskolningen går till och kolla så att vi har allt som Zelda kan tänka sig att behöva till förskolan. Ni vet, extra kläder, nappar o.s.v. Piiiiiirriiiiigt värre

13 kommentarer

 1. Så spännande att ta nästa kliv, men tror att Zelda kommer att få det så bra. Skönt att allt verkar bra med er.
  Många år sedan inskolning, men minns att det var jättejobbigt att släppa ansvaret till någon annan för våran guldklimp. Men allt gick bra och det kommer det att göra för er också.
  Vi får inte glömma att idag finns det få föräldrar som är hemma med sina barn när dom passerat 1 år och då blir det lite klurigare när det inte finns barn i sandlådan att leka med . Så på förskolan får barnen det sociala och kompisar med tiden.
  Jag mår bra men har gjort en stor förändring i mitt liv som kommer att ge mig en hälsosammare framtid. Sen har jag även klantat mig och gått med avsliten hälsena i 1 månad så nu väntar operation och lååång rehabilitering.
  Har även börjat jobba som syslöjdslärare 1 dag i veckan, vilken är så roligt.
  Ta nu hand om er och era små som växer med en rasande fart.

  1. Verkligen! Förskolan är verkligen en stor grej. Det förstod vi inte riktigt förrän nu. Vi håller tummarna att det kommer att gå bra. I fredags skulle vi testa göra första lämningen. Att vi lämnar och går iväg en stund för att sen komma tillbaka. Men det gick inte alls bra, haha. Annars gillar Zelda förskolan så det är ett stort plus! 🙂 <3

   Åh neeej! Men usch, har du jätteont? Låter inte alls skönt. Hoppas att du repar dig fort efteråt. Jag önskar dig all lycka med förändringarna och planerna. Håll gärna kontakten så att jag har koll på hur allting går <3

   Tack snälla för att du droppade in en kommentar här. Ta hand om dig också, krama familjen från mig!

 2. Det kommer bli kul för Zelda på förskolan! Ester började för en månad sedan och hon trivs jättebra. Hon har fått massor av kompisar på förskolan och hon lär sig nya saker varje dag. Igår kväll vid nattning låg hon och räknade upp namnen på sina kompisar, blev helt chockad när jag hörde, Haha!

  1. Men guud så mysigt! Hahahaha <3
   Vad lilla Ester är duktig. Visst känns våra barn helt plötsligt stora nu när de har börjat på förskolan?

   Nu väntar andra inskolningsvecka och vi håller tummarna att allt kommer att gå bra! <3

   Kramar till hela familjen!

 3. Känner igen att: Det enda en vet är att allt förändras. Gällande sovrutinerna. Roligt med förskoleplats!

  1. Eller hur, man kan verkligen aldrig ta barnens rutiner för givet när de är så här små. 😛 Sover dem hela natten ska man bara passa på att njuta. För att när man minst anar det kan de börja vakna 100 gånger på natten, typ. Haha <3
   Kramar!

 4. Namna alla kläder ni tänkt hon ska ha på fsk. Regnkläder fleece och skalkläder och gummistövlar finns ett par allvädersstövlar från tretorn som är svin bra som går att använda upp till viss antal minus. Men sen är även kavat väldigt bra ??

  Prata med pedagogerna om hur ni vill ha de men framförallt ha en dialog med dem.

  Mvh blivande fsklärare

  1. Hihi, EXAKT de saker jag tänkte skriva.

 5. Spännande! Bra ytterkläder och skor som är varma och tål vatten är det viktigaste den här årstiden tycker jag. Och extra av allt, vantar, mössa osv. Lycka till!

 6. Signé - Fsk-lärare

  ”Personligen skulle inte vi välja denna förskola om vi hade ett val”

  Tänk på att de som jobbar där kanske läser detta. Även om ni skriver att Zelda gillar förskolan måste ni också göra det. Är det såhär du känner ska du ju ta upp det med pedagogerna direkt.

  1. Håller med. Känns lite onödigt att skriva så..

 7. Lilla sötis ❤ klart de e nervöst i början. Hoppas hon kommer trivas bra ?

  Hoppas du mår bättre än jag gör. Hamnat i en svacka. Längtar så efter ett arbete så man kan försörja sig själv. Men ingen verkar vilja anpassa efter mina förutsättningar. Skador å neuropsykiatriska funktionshinder skrämmer de flesta arbetsgivare.

  Kram alla underbara människor där ute ❤

 8. Vad är anledningen till att ni inte skulle valt den förskolan? Men den duger som alternativ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *