Egentid med barnen

God kväll finaste ni, 

Hur har dagen varit? Har ni haft en fin dag?

Jag har varit hemma själv med barnen under de senaste dagarna. Jag och Bill har kommit fram till att Bill kunde spendera några timmar om dagen i biblioteket för att hinna plugga. Bills koncentrationsförmåga har blivit sämre sen han blev utbränd och det tar längre tid för honom att utföra en uppgift.
Innan sommaren försökte Bill läsa två kurser som saknades inför civilingenjörsutbildningen, tyvärr drog det ut på tiden och han hann inte läsa klart kurserna. Bill blev inte behörig för utbildningen nu till höstterminen. Bill var så irriterad på sig själv kommer jag ihåg, när han inte kunde utföra studierna. Han förstod inte sig själv och blev så frustrerad. Nu vet vi i alla fall orsaken och man får helt enkelt acceptera läget, inte pusha för mycket och man får göra saker och ting i sin egen takt.

De timmarna som jag är hemma själv med barnen går toppen bra. Jag har hittat mitt sätt att rodda med båda barnen samtidigt och jag känner mig så… duktig. Om jag nu kan ge mig själv beröm. Det är nyttigt för mig att kunna vara själv med båda barnen tycker jag. Även om det är skönt när vi är två eller när jag får hjälp från olika håll så är det nyttigt att jag kan känna mig trygg med att vara själv med båda barnen. Jag har inte vågat gå ut med båda barnen samtidigt än, ska testa göra det någon dag när det är soligt ute. Hemma är man alltid safe, men ute kan vara en utmaning ibland. Men jag måste prova! 😀

4 kommentarer

 1. Du kommer klara det bra! ? varför skulle du inte när så många andra gör det som inte har den underbara möjlighet att ha sin partner hemma såpass mycket som du ??? Men kan förstå om det är skrämmande med två så små ?

 2. Hej!
  Min kommentar handlar inte direkt om detta inlägg, fast det har lite med Bill att göra så… 🙂
  Jag funderar på vad det var för 3d-skrivare du gav till Bill? Funderar själv på att köpa en och har googlat runt och tror jag kommit fram till vilken det ska bli. Men blir lite nyfiken ändå på vilken sort ni/Bill har och hur ni tycker den fungerar. Även, vilket/vilka program brukar Bill använda när han designar egna saker till skrivaren (för antar att han inte bara använder färdiga mallar. Inte för att det är fel, gissar bara att han är den typ av person som vill prova att göra saker från början)

  Om Bill känner sig motiverad och har ork kan han väl sno din blogg nån dag och skriva lite om hans erfarenheter med 3d-skrivare 🙂

  I övrigt vill jag bara säga att ni är en så fin familj och det är mysigt att läsa din blogg (nu för tiden är det endast tre bloggar jag följer regelbundet, var av din är den ena)

 3. Säg till Bill att inte bli arg på sig själv för det blir bara värre. Men jag vet den där känslan. Numera tycker jag själv att de e ok att man inte funkar. Det får ta den tid det tar helt enkelt. Hjärnor lever sitt egna liv. Men jag vill skicka en krya på dig kram å säga att de kommer bättre dagar. Å till dig Fokis så vill jag ge en stor kram för att du orkar kämpa. Men ta de försiktigt så inte du oxå blir sjuk.

  Min problematik e medfödd som adhd men deppressioner som jag får kan man bli frisk ifrån som tur e. Men det tar flera år innan hjärnan funkar som den ska eftersom jag hade deppression så länge utan behandling. Jag var lite korkad å fattade inte att de handlade om en deppression. Man blir trög, ledsen mm . Det farliga e när hjärnan styr en som en marionett. Då ska man söka hjälp akut.

  Usch blev mycket negativt i detta men ville bara dela med mig av erfarenhet. Men gör så mycket positiva saker de går.

  Kram! ❤

 4. Håller med tidigare kommentar. Bill ska inte bli frustrerad eller arg på sig själv. Var förlåtande, det är okej, vi är alla mänskliga och ibland fungerar inte livets tajming med ens egna mål och drömmar. Tycker det är fantastiskt att ni lyckats problemlösa denna påfrestrande perioden i erat liv och lyckats komma fram till en annan approach. Modigt av er båda, att testa nya metoder och slänga er ur komfortzonen!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *