Lägenhetsjakt fortsätter

Underbara ni! 

Vi var och tittade på en lägenhet förra veckan. En fyra i den äldre byggnaden vid vattnet i vårt lilla område men det kändes inte tillräckligt bra. Största problemet med lägenheten var förvaringen. Lägenheten hade för lite förvaring. Vi ville fixa och göra om för mycket med lägenheten, den tiden har vi inte nu när vi har två bebisar. Vi vill kunna flytta in direkt utan att behöva göra mer än att bara inreda. Vi kommer att hyra ut vår nuvarande lägenhet fullt möblerat så ingen av de möblerna som vi har nu kommer vi att ta med. Förutom barnmöblerna såklart. Imorgon ska Bill gå på en annan visning utan mig. Jag litar på hans omdöme. Dock kollar vi på en lägenhet som är i ett annat område den här gången, 25 minuter gångavstånd till Bills mamma faktiskt! Vilket känns kul, men fortfarande nervös huruvida vi kommer att trivas i det område eller inte. Vi har inte velat flytta till ett annat område egentligen men det har varit så himla svårt att hitta boende i det området vi bor i nu.
När vi såg annonsen på en nyproducerad lägenhet vid vattnet med den perfekta planlösningen tänkte vi: -Varför inte? Kanske ge den en chans, om inte annat blir det ett tillfälligt boende under tiden vi väntar på att rätt boende ska dyka upp i vårt älskade område. Vi behöver verkligen någonstans att landa i nu med lite större boyta.

Jag har berättat för er tidigare att jag har haft mycket stress kring vårt bostadssökande. Har tilltalat mig själv flertal gånger att inte stressa. Ta det det som kommer, sluta oroa mig, acceptera läget som det är och bara ta det lugnt. Det håller väl ett tag sen kommer stressen tillbaka när jag ser hur Zelda skulle behöva mer yta att springa runt. Hur leksakerna är utspridda överallt i lägenheten när det blir mindre och mindre förvaringsplats för varje dag som går med två barn och med takten att de växer. Ska bli så skönt om vi kan hitta ett boende som funkar för oss alla snart, framförallt ska det funka för Baggiz med.

Vi håller tummarna och tår igen! 

9 kommentarer

 1. Det där med lägenhet e inte enkelt. Inte billigt heller. Det råder en bostads bubbla så betala inte för mycket. Minns när räntorna var skyhöga förr. Idag e de riktigt låga. Ingen vill hamna i en sits där man måste betala 30 000 i månaden för en lägenhet som e lite större.

  Stressa inte e mitt råd. Välj område med omsorg för det e mycket problem i Sthlm nu. Det e numera illa där jag bodde på Kungsholmen. Förut bodde det en äldre generation där numera flyttar yngre in. Min gamla granne berättade att nu e polisen ofta i området å gör ingripanden. Förr var de lugnt.

  Kram!

  1. Har hört om sthlm samma saker fu skrev monica. I vissa delar av sthlm är det väldigt kaos att bo.

   1. Cecilia

    Som du skrev monica vad menat att skriva? har släktingar och vänner i sverige själv bor jag i finland.

   2. Monica

    Finland är vackert. Ja utvecklingen i Stockholm är tråkig. Hoppas det vänder och att man får stopp på våldet. Man vill ju att de ska gå bra för de yngre i förorten.

    Kram!

 2. Det är lätt att bli fäst vid ett område men det nya kanske blir bättre? Ibland kan ett drömboende göra allt. Så var det i vårt fall. Vi är nästan färdiga med renoveringarna nu och är så nöjda! Har totalt tappat intresset för det området jag ursprungligen var intresserad av.

 3. Johanna38

  Stressa inte. Barn behöver inte så mycket yta. Vi bodde kvar i en liten tvåa lääänge och jag har en vän som bodde i en liten etta med sina två barn. Ytan är inte det viktigaste vännen :).

 4. Flytta ut till landet istället. Bra för både barnen och katten.

 5. Jag har en liten son och en liten dotter med 1,8 års mellanrum som sovit i egna rum sedan de var 1 år gamla. De har dock inte spenderat så mycket tid alls i sina rum själva förutom på natten, inte förrän de blev ca 6-8 år och ville ha egentid, läsa läxor osv. Dock har vi uppskattat att ha ett stort kök och stort allrum samt egen liten täppa för plaskpool och utelek sommar som vinter. Den ene eller andre är sjuk ca 25% av tiden till ca 4 års ålder och det är skönt att slippa ta sig någonstans för att kunna komma utomhus. Guld värt!

 6. Stressa inte! Små barn underhåller sig bra även på liten yta.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *