Varför vi inte köper en syskonvagn

Fick frågor tidigare om varför vi inte skaffar en syskonvagn. Den här diskussionen har jag och Bill haft fram och tillbaka. Vi kom fram till att vi har inget behov av en syskonvagn, inte än i alla fall. Eftersom vi är med varandra tillsammans med barnen hela tiden. Om vi ska iväg någonstans ensamma brukar vi dela upp barnen så att vi alltid har ett barn i taget. Det är enklare och smidigare att ha två mindre vagnar än en stor vagn tycker vi. Nu i början kan jag ändå inte ta en hel syskonvagn själv. Det blir för tungt för mig och Bill vill gärna ha det så smidigt som möjligt. Speciellt om vi ska vistas i stan, mindre hissar eller i lokaltrafik. Vi vet att man kommer fram med en syskonvagn för det mesta, det går om man vill såklart, men den är utan tvekan lite större, tyngre och klumpigare för oss.

När det inte är någon snö och vi använder resevagnen i stadsmiljö (eller lättare grusväg) fungerar den galant för Zelda. När Zelda vill gå själv och utforska världen i sin egen takt kan vi vika ihop resevagnen och lägger den under vår ordinarie vagn, vilket underlättar en hel del. Om inget annat kan vi alltid ha någon av barnen i bärsjal eller bärsele. Den här lösningen fungerar bra för oss just nu helt enkelt. Men man vet aldrig, vi kanske behöver en syskonvagn i framtiden. Då tar vi det då.
Beroende på hur vardagssituationen ser ut kan man ha olika syften för olika barnprylar. Man ska känna efter själv på vad man behöver. Vad som passar en och känns bekvämast. Man ska inte köpa barnprylar bara för att man tror att man kanske behöver det i framtiden. Det är lätt hänt att man köper mer än vad man behöver. Säger jag som har gått genom det själv, haha. Men vi har blivit liiiiiite klokare med andra barn. 

8 kommentarer

 1. Vi har två år mellan våra barn och vi har inte heller någon dubbelvagn. Vi valde, precis som ni, att ha två vagnar istället. Så himla smidigt när man t.ex ska åka buss. Plus att det är smidigare än vad man tror att köra två vagnar själv ?

 2. Gör det som funkar för er ?
  Men ifall ni bestämmer er för en syskonvagn så tipsar jag om bugaboo donkey2. Löjligt lättstyrd och blir liten när den viks ihop, samt går att ha som enkelvagn (har massa lastutrymmen också ?

 3. Ja de e enklare utan syskonvagn i stan. Inte smidigt alls. Det funkar ju bra ändå. Småttingarna e ju så söta så man smälter. Vem behöver vagn när man kan gosa?

  Börjar jag bli knäpp som saknar Stockholm? Saknar inte stressen men de fina människor jag lärde känna under åren. Åker så sällan nu. Bara varit där 1 gång i år. Annars blev det varannan vecka förut. Nu e de 7 månader sen vi sågs på läsarträffen. Galet vad tiden går fort. Något jag aldrig kommer glömma i alla fall. Jag hade 1000 frågor som jag ville ställa men det blev knappt någon. Det kändes så bra. Som att träffa familjen. Det var precis som vi kännt varandra hela livet. Det känns som om vi kommer ses fler gånger fast i andra sammanhang. Vet inte varför. Bara en känsla.

  Krama dina sötisar från mig – alla fyra ❤

  Nu ska jag ”banka” skiten ur mina spelkompisar på andra sidan Atlanten ??? dags för en match Killer Instinct på Xbox ??

 4. Skulle man vilja lägga de pengarna finns numera bumprider connect som är en vagn man lätt kan sätta ihop och ta isär just för när det är trångt och man är två som kan köra, men kan ha ihop om man skulle va själv.

  Dock kan jag tänka mig att Zelda vill gå mer och mer och då kan det bli överflödigt och kanske bättre att satsa på en stå bräda (möjligen med sits/sadel) för om ni behöver/vill ta båda barnen själva nån gång ?

  Min son är 3,5 när lillebror kommer i höst och kan ju gå rätt långt nu mera, men kommer skaffa ståbräda för de gånger jag vill kunna gå lite snabbare eller han är för trött för att orka gå vilket de ju blir ibland ?

 5. Har 2år mellan våra barn…Tänkte först skippa syskonvagn för att de är så stora… men blev tipsade om Phil&teds som vi köpte och är jätte nöjda med… lika bred som en vanlig vagn 🙂

 6. Vi kör på vagn och bärsele ? har 2 år mellan barnen

 7. Kan varmt rekommendera joolz geo2, som är smal och barnen sitter på längden. Lätt att köra och era joolz tillbehör passar den 🙂 har köpt den till min dotter och barn 2 kommer i november, tur jag inte köpte på bredden för då hade vi aldrig kommit igenom dörren på barnmottagningen i våran stad

 8. När våra äldsta var i vagn stadiet ( 12,5 månad mellan dom ) så velade vi också fram och tillbaka om vagn. Jag är ensam större av delen med barna och bor på landsbygden så vagn var ett måste. Vi valde Phil & Teds. En vagn,två barn. Lätt att få in i bilen. Perfekt. Idag, 7 år senare används den av våran minsta.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *