Välkommen hem Atari!

God kväll älskade vänner, 

Åh, jag blev så himla glad att vi fick åka hem idag. När barnmorskan kom in och tog blodprov på mig klockan 7 imorse frågade jag ivrigt hur lång tid det skulle ta att få provsvar och om allting ser bra ut kan vi då åka hem?
Om inte vi hade Zelda som väntar på oss hemma skulle det nog vara bäst att stanna på sjukhuset tills allting är under kontroll. Men jag kände att jag inte skulle klara av en dag till på sjukhuset. Jag saknade Zelda för mycket. Har aldrig varit från henne så här länge förut. Vi vet att hon har det bra och inte tänker på oss, det är nog vi som tänker mer på henne, haha.

Efter några timmar kom barnmorskan tillbaka och sa att provresultatet såg bättre ut idag. De släppte iväg oss efter vi gick genom ett par praktiska saker. Dock måste jag tillbaka på kontroll nu på måndag i samma veva som Atari ska till BB för återbesök om amning o.s.v.

Förövrigt mår jag mycket bättre nu än innan, har ont såklart, grät i floder när jag skulle sätta mig i bilen för att det gjorde så ont. Fick hem smärtstillande och antibiotika som jag måste ta 4 gånger om dagen. Amningen håller också på att gå åt rätt väg, vi är i mjölkstas-fasen nu. Mina bröst är så hårda och spända. Det kommer ut mjölk men inte så att det sprutar direkt. Atari ska ha fått tillräckligt med mat i alla fall, han gick upp 100 gram idag. Yey! 

Det var jättekul att se hur Zelda reagerade när hon såg lilla Atari. Vi hade hoppats på att få lite mer reaktioner men hon var ganska cool. Vi har såklart filmat första träffen! Sådan underbara ögonblick måste ju dokumenteras! Tänkt vad många minnen vi kommer att kunna visa våra barn när de blir stora.

Första dagen hemma med lillebror har varit lugn, Hela familjen åt middag tillsammans medan Atari satt hos Bill i bärsjälen. Efter maten tvättade jag av Zelda. Sedan gick vi till sängen och hade en mysig lässtund innan läggdags. När det var dags att amma Atari igen låg vi alla fyra i sängen medan Zelda fick sin flaska. När Atari var klar fick han gosa ner sig hos sin pappa, Zelda kröp fram till mig och somnade i min famn. När hela lägenheten blev tyst flyttade vi Atari till sin lilla spjälsäng bredvid vår säng. Är glad att första dagen har funkat så himla bra för oss. Hoppas att det fortsätter att vara så här harmonisk. 

God natt underbara ni! Hela familjen skickar all kärlek i världen till er! 

16 kommentarer

 1. Grattis & hoppas du (ni) får en fridfull första natt tillsammans! 🙏❤️

 2. Du är så stark!!! tack för att du bloggar samtidigt som du har fullt upp nu med två barn och själv inte mår så bra! du är bäst, följt dig sen jag var 10-11 år(är 22 nu) det är så häftigt att se dig gå framåt i livet, önskar er all lycka!

 3. Stort stort grattis till er! 💐 Äntligen är Atari här! 💕 Och usch vilken pärs du gått igenom under graviditet, förlossning och nu efter. Så stark du är!! Jag hoppas att du snart mår bättre igen!

 4. Wow, vad mysigt och fint ni har inrett rummet för bebis Atari! Och tack för att du uppdaterar oss i cyber världen fast du verkar ha fullt upp med nya familjemedlemmen. Han är så mini och gullig. Du är verkligen bästa mamman, stark, omtänksam och kärleksfull.
  Stor kram ❤❤❤

 5. Lilla sötis. Hoppas du mår bättre snart.

  Om du har infektion och känner dig sämre så åk till akuten. Jag förstår att de ville behålla dig ett tag till för akuten verkar inte alltid ha koll. Jag gillar inte att göra folk oroliga men här är några allvarliga tecken. Frossa, dåsighet, magsmärta, feber eller undertemperatur, lågt blodtryck, hög andningsfrekvens. Låt dom inte skicka hem dig eller säger att du ska avvakta. När min syster ringde så vägrade de ta emot henne. När hon väl kom in så var det rätt illa. De behöll henne i en vecka pga en svårare infektion. Inte lätt med en nyfödd bebis. Gissa om jag var arg. Nu gick allt bra med rätt antibiotika behandling.

  Ta hand om er ordentligt nu å krama sötnosarna från mig mig ❤

 6. Men åh så söt! Härligt och få vara hemma med hela familjen! ❤
  När Atari ligger där i spjälsängen så påminner han om våran pojk när han föddes. Liknande pyjamas och likadan filt. Mörkt hår hade våran pojke också, men blivit mycket ljusare nu. 😁
  Varma kramar till hela familjen och god hälsa till dig nu framöver! ❤

 7. Säger det igen! Du är så stark Foki! Vilken fantastisk familj ni är! Njut till fullo! ♥️♥️♥️

 8. Härligt att ni fått komma hem!

 9. Grattis till bebisen!
  Men ammar du inte zelda?? Varför får hon redan flaska? Who rek amning i minst 2 år.

  1. Enligt den BVC jag går till, kan amningen anslutas redan vid ett års ålder. Slutade med första när hon var 10 månader, får se hur det blir med andra. Vet flera andra som slutade tidigare än så.

  2. WHOs rekommendationer är för u-länder utan rent vatten.
   Sluta momshamea och låt Foki avgöra själv vad som är bäst för henne och hennes barn.

  3. Varje förälder gör det som är bäst för sitt barn. Vi som följer bloggen ser att barnet frodas och har hälsan.
   Foki har redan förklarat varför hon inte ammar. Sök på foki+amning om du verkligen är intresserad.

   Mammor som inte ammar ska definitivt inte få skuldkänslor pga utomstående! Det här är Sverige, med de regelbundna kontrollerna av barnen så är jag rätt säker att om föräldrarna gjort något fel så kommer sjukvården upplysa dem om det och inte utomstående som inte vet något om de specifika situationerna! Så ni mammor som ammar eller inte ammar era barn: Lyssna på de som vet och inte de som anser sig veta 🙂

 10. Så skönt att få vara hemma. Förstår känslan, kände lika själv när vi fick komma hem till storasyster. Min yngsta föddes 2 veckor för tidigt och hade navelsträngen runt halsen och fick för lågt hjärtfrekvens, så de ville ha kvar oss. Efter 2 dagar ville vi verkligen hem. Var kvar i en vecka med storasyster pga hon fick sola pga gulsot hon hade.
  Önskar er all lycka nu. Och krya på dig nu!

 11. Linda Tenshi

  Yattaaa! Ni har verkligen vunnit högsta vinsten, han är verkligen super kawaii! 😉 <3 Grattis igen och hoppas allt går bra nu…men det vet jag att det kommer att göra. Du är en glädjespridare och "positivist" och såna behövs mer av i världen. Uppskattar att du kan erkänna när du inte mår bra och delar med dig av det jobbiga också. Vi är ju bara människor trots allt….det går upp och ner liksom för alla, så det är inget att dölja egentligen. Du ska se att du kommer må bättre när hormonerna börjar stabiliseras och normaliseras.

  Ta hand om er, skickar er varmaste kramen! <3 /Linda Tenshi.

  PS: Saknar Bills poser. :-))

 12. Stort grattis till hela familjen! Hoppas du återhämtar dig snabbt och lycka till med allt!

 13. Vad mysigt det ser ut!
  Men Carro, inte lätt att just ha fött och amma två tillika?! Tror Zelda mår superbra med flaskan eftersom lillen ju behöver nu. Plus att mjölken blir ju annorlunda, så endel barn ratar väl bröstet då man blir gravid/har fött? Är så avundsjuk på ert magiska babyhörn däruppe Foki!😍 Ta hand om er❤

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *