Heja-blomma ♥

Tack snälla älskade ni för era grattis. Det värmde hela mitt hjärta. Det har hänt lite grejer under och efter förlossningen som gjorde att vi har halkat efter med amningen. Atari har varit jätteduktig på att ta brösten sen första dagen men jag har inte kunnat producerat så mycket mjölk till honom… han gick ner jättemycket i vikt, cirka ett halvt kilo på två dagar! Nu har Atari fått ersättning som han dricker ur en kopp under tiden som vi kämpar på med amningen tillsammans. Åh vad jag blev ledsen och grät massor att vi har fått fler hinder, men allt kommer att bli bättre. Allt löser sig. Jag ska fortsätta göra mitt bästa! 

När förlossningen hade startat igång sent på kvällen den 28:e Maj fick vi åka in vid 22:30. Jag hade ganska hög feber också. Jag låg med värkar hela natten fram till morgonen trots att jag hade fått värkhämmande läkemedel. Medicinen gav inte så bra effekt mot smärtan som jag hade hoppas på men jag stannade vid 3 cm i alla fall (lika mycket som när jag åkte in) och livmodertappen blev helt utplånad. De ville inte göra snittet mitt i natten för att det skulle vara bra om jag kunde fasta i minst 6 timmar först innan operationen. Att vi kan förbereda oss i lugn och ro samt hinna vila så gott vi kunde. På morgonen blev vi förflyttade till operationsavdelningen för akutsnitt. Dock tog inte ryggbedövningen ordentligt så det blev snabba beslut från narkosläkaren att jag måste bli nedsövd. Vilket var ganska tråkigt för att jag hade hellre velat vara vaken så att jag får vara med och ”uppleva” förlossningen. Sen är det utan tvekan bäst för bebisen att jag är vaken. Annars måste allting gå jättesnabbt när jag blir nersövd för att narkosen inte ska hinna till barnet. Om jag minns rätt har de cirka 3 minuter på sig.

Atari är frisk och pigg när jag fick honom i min famn, tack och lov. Dock mådde jag inte så bra efter operationen. Hade fortfarande hög feber som inte gick ner trots behandling. Sen visade det sig att jag har jättemycket infektion i kroppen. Därför var jag så mör, jag kunde inte röra mig alls första dagen. Kunde bara ligga i sängen samma position från morgon till kväll och blev proppad med antibiotika och värktabletter med jämna mellan rum. Andra dagen ville jag så gärna vara upp på benen när jag tittade på min bebis och kämpade i timmar för att stegvis ta mig upp ur sängen. Till slut klarade jag det och fick unna mig själv världens bästa varmdusch! Jag var överlycklig! Dock fick jag gå tillbaka till sängen snabbt. Hade eftervärkar som fick mig att tro att jag skulle föda ett till barn typ. Har aldrig känt något liknande. Mina eftervärkar var inte så smärtsamma efter min första förlossning kommer jag ihåg.

Idag känner jag mig lite piggare. Går konstigt fortfarande för att det gör ont men känner mig mer och mer stabil. Tänker på mina barn hela tiden som ger mig ett sån superkraft! Att jag klarar det här. Sen har jag såklart världens bästa cyberstöd. Även om jag inte berättar för er i stunden hur jag mår så kan ni på något sätt känna det. Jag kunde se genom era kommentarer. Det är så häftigt att vi har en sådan connection

Min man kramar om mig hela tiden och säger att han önskar att han kunna göra mycket mer och känner sig så hjälplös. Han gick ner och köpte mig en kruka orkidéer för att det kanske kan ge mig extra kraft och tröst när jag tittar på den. Åh, han är så underbar…

Bjuder på årets sexigaste bild på en nybliven tvåbarns mamma här! 😉 

Imorgon är det en ny dag, nya tag!

P.S. har ni förresten sett Atari i min instastory? Han är så kawaii (söööt)!

28 kommentarer

 1. stor grattis fina ni! ❤️ Hoppas du mår jättebra nu. Njut!

 2. Stort grattis till er! Vad du har fått kämpa denna graviditet. Tur att det är så värt det ❤

 3. Grattis till hela familjen! Snart mår du tipptopp igen, och slutet gott, allting gott! 😃 Bra jobbat! 💪

 4. Så sjukt att jag har följt dig sedan du gick på gymnasiet och nu plötsligt har två barn?? Haha ❤️

 5. Grattis till tillskottet och bra kämpat! <3

 6. Super women!!!❤️❤️ Grattis till hela familjen

 7. Grattis. Du är så stark.

 8. Åh jag blir helt tårögd av att läsa det här <3 Hoppas att du får må bättre snart! Stora kramar!

 9. Heja Foki, du är en sån kämpe! <3

 10. Lilla Atari är så söt😍 Hoppas du mår bättre snart!

 11. Jag har tittat flera ggr på Instastory han är så himla söt verkligen. Hoppas du kommer må bättre snart 💕

 12. Vilken kämpe du är. All kärlek till sig och din fina familj. Kram

 13. Vad duktig du är. Kämpa på! Och om jag får ge ett råd så skit i kopp, ge ersättning i nappflaska så slipper ni kladd och stress. För mig är det helt obegripligt att en så stark överlevnadsreflex som amning är skulle kunna slås ut av lite nappflaska. Med båda barnen varvade vi flaska och amning första veckorna och det var ingen av dem som ”glömde” hur man ammade.

 14. Ta det bara lugnt nu. Så du får tillbaks dina krafter. Lycka till med din söta familj. ❤

 15. Du har haft en pissjobbig graviditet och är fullproppad med mediciner och mår illa och har nu lyckats leverera ett friskt barn till världen. Att inte amningen funkar klockrent första dagen är ingenting!
  Vet hur jobbigt det är, min var helt slö flesta dygnet och gick ner i vikt och vi kämpade och kämpade men tror inte det var något misslyckande från vår sida utan hur vi än hade gjort hade det nog blivit som det blev och det blev ju bra till slut 🙂

 16. Älskar allting i det här inlägget. ♥ Krya på dig. ♥

 17. Så fin och ärlig bild!
  Amningen ger med sig om det är meningen. Ni fixar det oavsett!

 18. Grattis till lillkillen! Han är otroligt söt. 🙂
  Jag fick också grymma eftervärkar efter andra barnets förlossning. Det var riktigt hemskt, men varade lyckligtvis bara i några dagar.
  Jag känner inte dig, men är jätteglad ändå för er skull. Njut av bebistiden och släpp alla krav och press. <3

 19. Du är tillräcklig både psykiskt och fysiskt för ditt barn. Allt som du kan ge och ger räknas! Så oavsett hur det blir var stolt över dig själv. Jag har hört att det är rätt normalt att barnen går ner i vikt faktiskt till och med ett halv kilo. Har för mig att min son gjorde det och min syster sa”stressa inte dig” det kommer vända. Det vände väldigt snabbt sen och hon påminde mig även att tänka på att ibland tror man att det inte kommer mjölk med det gör det! Man ser inte alltid att det rinner till från bröstvårtan men barnet får i sig ändå. Så var det med min son. Hans pappa trodde inte det kom mjölk men jag var helt tvärsäker och sen på andra viktkollen hade han gått upp jättemycket 😀

 20. Amningshjälpen har bra tips o stöd! o ibland mer kunskaper än vården.

 21. Vad stark du är! ♥️

 22. Alltså så mycket power och go som bara en mamma kan ha! Hoppas på all lycka till dig och din familj, och att du baaara ska få NJUTA fr.o.m. nu! <3

 23. Kämpa Foki, du är superduktig och Atari världens sötaste💕💖 mina barn gick också ner massor då de föddes så bara amningen sätter igång sedan är det nog ingen fara😊 minns att det var superjobbigt speciellt när man själv inte mår så bra, men mammor klarar vad som helst💖 lycka till och massor Grattis igen till er alla💗

 24. Och vilken fin blomma, sån fick jag också när jag hade fött min ena pojke😀😍🌹

 25. Ååh stort grattis till er alla!! 🎉❤❤❤ Massor av Styrkekramar och kärlek till er! ❤❤❤

 26. Grattis! Så fina ni e ❤

  Bill e ju så underbar å tar hand om dig ❤

  Kram!

 27. Grattis! bra kampat!

 28. sort grattis till er <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *