En snabb recap på dagarna som har varit

Älskade ni, 

Visst känns det som att vi har varit borta från varandra alldeles för länge? Som jag sa tidigare har jag saknat er massor, har så mycket att berätta och prata med er om men det har blivit fysiskt tufft för mig nu i slutet av graviditeten. Jag mår inte så bra fysiskt men metalt mår jag bra eftersom jag har fått koppla bort nästan allting och prioriterat det som är viktigast just nu: hälsan och familjen. Att jag inte behöver oroa mig för något annat för tillfället. De dagarna som jag mår bra vill jag ta vara på det väl och bara njuta med familjen. Åh, snart är lillebror här och vi längtar ihjäl oss!

Här kommer en snabb recap under de 3 senaste veckorna som jag inte har uppdaterat bloggen så mycket. Hoppas att ni mår bra och jag önskar er en underbar påsk.  

_________________

30 Mars 2019
Lördagen den 30:e mars hade vi playdate hos Andrew och Coco. Charlie som är det nya tillskottet till familjen är 1 månad äldre än Zelda. Det var jätteroligt och mysigt att se dem leka ihop. Vi var hos Coco och Andrew i ett par timmar under dagen. På kvällen myste vi hemma och jag vilade.

31 Mars 2019
På söndagen hade vi världens snabbaste visit på IKEA, jag ville stanna där lite längre för att vi är så sällan där. Bill hade skytte, därför fick vi skynda oss. Medan Bill var till skytteklubben åkte jag och Zelda hem till svärmor. Där lekte vi och myste med Baggiz. Baggiz har fått bo hos svärmor med katten Gandalf ett tag eftersom vi skulle resa iväg till Lappland inom kort och ville inte flytta på honom för mycket. Sedan trivs Gandalf att ha Baggiz nära och Baggiz älskar att bo hos sin farmor. Han lever som en prins där. Åh, Baggiz var så himla söt när vi var på besök. Han och Zelda blev jätteglada när de såg varandra. Baggiz höll sig runt Zelda hela tiden. Han som brukar hålla sig borta från barn annars. Jag tror att Baggiz vet att Zelda är hans lillasyster och att hon tillhör vår lilla familj.

1 April 2019
Det var tänkt att vi skulle ha kampanj-plåtning för Le Mini Macaron denna dag men det blev framflyttad till dagen efter p.g.a att vi har inte fått alla nyhetsprodukter på plats. Jag åkte ändå in till Gamla Stan med buss och mötte upp Emma och hennes söta dotter Ingrid som är ett halvt år yngre än Zelda. Vi åt lunch på Vapiano och pratade om det senaste som har hänt i våra liv. Efter maten gick vi på en promenad runt Gamla Stan och Bill hämtade upp mig och Zelda när vi var klara. Vi handlade på mataffären tillsammans innan vi åkte vidare hem.
Jag tog det lugnt resten av dagen/kvällen och satte även upp de sista påskdekorationerna hemma. Jag undvek även sociala media denna dag, det brukar vara så mycket tokigt på internet, haha. 

2 April 2019
Plåtning för Le Mini Macaron i gamla stan, fotografen har en studio där. Efter plåtningen åkte vi raka vägen till Heddas och Novalies 4 års kalas! Tänkt att tvillingarna är 4 år nu! Zelda gav sina kusiner hoppslott/hoppborg som var superuppskattad. Jag och Bill gav tjejerna varsin mega-påskägg som var fyllda med leksaker och pysselsaker. Nu är det jättemånga barn i familjen. De förgyller verkligen våra liv. 

3 April 2019
Jag träffade läkare vid förmiddagen för kontroll. Stor klump av slemproppen hade gått under veckan som var och jag hade värkar som gjorde jätteont lite till och från. Vi var jätteoroliga att det skulle vara något fel, att jag skulle föda för tidig t.ex. Jag fick göra några tester, de kollade med ultraljud och allt såg bra ut för tillfället. Sedan fick jag en ny tid för återkontroll. När jag var klar hos läkaren åkte jag vidare till sjukgymnasten för behandling och rehabilitering. Vid eftermiddag hade jag en supertrevlig intervju med expressen.

4 April 2019
Denna dag var som en dimma för mig. Jag har däckat hemma hela dagen. Mådde illa, hade ont och var helt slut i hela kroppen.

5 April 2019
Träffade läkaren igen dagen innan resan till Lappland för att se om jag verkligen kunde flyga. Sedan åkte jag till sjukgymnasten för att få min akupunkturbehandling. När jag kom hem gick jag ner till leklandet med Zelda så att Bill kunde plugga det sista i lugn och ro inför högskoleprovet.

6 April 2019
Reste själv till Lappland med Zelda. Mamma och moster kom och hämtade upp oss på flygplatsen. Vi handlade mat inför pappas överraskningskalas och shoppade i Luleå en stund innan hemgång. Fay och pappa väntade på oss hemma och vi åt middag tillsammans på kvällen.

7 April 2019
Bill kom efter med flyget. Sedan körde vi raka vägen till fjällstugan. Vi köpte matchande tröjor till hela familjen. På min och Fays tröja stod det: -Jag har världens bästa pappa. Bill hade en tröja med texten: -Jag har världens bästa svärfar. Mamma hade en med texten: -Jag har världens bästa man och Zelda hade en med: -Jag har världens bästa morfar. Vi blåste upp heliumballonger, gav pappa personliga presenter och åt middag.

8 April 2019
Vi lekte och myste hela dagen i fjällstugan. När mamma vaknade på morgonen kom hon på att hon glömde Zeldas pulka. Hon åkte hem 2 timmar enkelväg för att hämta pulkan. När mamma kom tillbaka till stugan gick hon och drog i pulkan med Zelda på tills Zelda somnade, haha.

9 April 2019
Bill och mina föräldrar gjorde en skotertrip över fjällen tillsammans. De fiskade fjällrödingar på någon av fjällsjöarna. Jag och Zelda myste och lekte i stugan.

10 April 2019
Sista dagen i Lappland. Vi åkte hem till Fay och hade farväl-middag där. Jag och min familj kommer inte att ses förrän sommaren efter Atari har kommit. Om jag har återhämtat mig bra d.v.s. 

11 april 2019
Åkte tillbaka hem till Stockholm. Jag var helt slut när vi klev in genom lägenhetsdörren. Jag slängde mig på sängen och låg bara där tills nästa morgon, haha. 

12 April 2019
Hade behandling och rehabilitering med sjukgymnasten. Sedan har jag bara vilat hemma hela dagen.

13 April 2019
Åkte hem till Bills pappa som fyller år. Efter kalaset hämtade vi hem Baggiz.

14 April 2019
Den här dagen var också som en dimma. Jag mådde inte alls bra. Låg bara hemma och sov mestadels.

15 April 2019
Behandling och rehabilitering hos sjukgymnasten. Vilat hemma.

16 April 2019
Jag gjorde ett besök på förlossningen. Vi pratade om hur jag vill ha min förlossning, vad är mina önskemål o.s.v. Jag mådde faktiskt illa och hade ont hela denna dag. Min akupunktur höll inte alls som det brukar.

17 April 2019
Det hann bli ett stort berg av tvätt på jättekort tid. Zelda hade spytt och kissat ner sängkläderna vid olika tillfällen. Vi hann inte tvätta allting eftersom vi måste använda tvättmaskinen inne i lägenheten för att tvätta blöjorna. Så jag gick ner till tvättstugan på morgonen för att röja bort all smutstvätt. Efter tvätten åkte jag till sjukgymnasten för behandling.

18 April 2019
Skärtorsdag! Jag vilade vid förmiddagen sedan gick vi ut på en liten promenad och besökte leklandet en stund.

19 April 2019
Långfredag! Bakat påsksnacks och gick till dagiset bredvid oss och lekte. Zelda upptäckte och fick känna på sanden för första gången! Alla förstagångsögonblick är så magiska. 

Zelda träffade en ny kompis på lekplatsen 🙂 

3 kommentarer

 1. Vad får du för typ av behandling bortsett från akupunktur av sjukgymnasten? Nyfiken då jag själv har lidit av foglossning

  1. Det är bara akupunktur jag får som behandling eftersom det är det enda som funkade av allt vi har testat. Akupunkturbehandlingen svarar olika för alla. Jag har tex inte ont 1-2 dagar efter behandlingen. Sedan tränar jag med fysioterapeut under rehabiliteringen. 🙂 Nu har jag en krycka som jag använder när jag har som mest ont men behöver förflytta mig, speciellt på kvällarna eller nätterna.

   Det är inte alls kul med bäckensmärta. Man känner sig så låst…

 2. Vet inte hur du orkar med allt. En annan hade däckat ?

  Bäckensmärta e mindre kul. Jag får det till å från utan att vara gravid. E rätt överrörlig. Hade ingen aning om att man kunde få det ändå. Men jag e ju inte som alla andra ?

  Krya på dig nu ❤

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *