Resa själv med Zelda för första gången

Godkväll finaste ni! 

Hur mår ni? Jag har haft ganska mycket och har inte mått så bra fysiskt mellan varven under veckan som har varit. Men under helgen har jag mått jättebra! Ska göra en snabb recap på dagarna som har varit för er sen. Vad som hade hänt, vad jag har gjort och de sakerna som har fått mig att vara så himla orolig med att Atari skulle komma för tidig.

I skrivande stund befinner jag mig i fjällstugan med familjen uppe i Lappland. Sitter framför öppenspisen och äter vattenmelon just nu. Jag reste hit själv med Zelda i lördags eftersom Bill skulle göra sitt högskoleprov. Det var tänkt att vi skulle resa tillsammans egentligen men Bill hade blandat ihop datumet när han skulle skriva provet. Men igår reste Bill hit och vi hade en överraskningsfest till pappa. Vi firade pappa som nyligen har fyllt 60 år. Pappa blev fast med jobbet när det var tänkt att vi skulle fira honom i Thailand för två månader sen. Han ska inte tro att vi har glömt bort honom inte!

Jo, jag reste som sagt hit själv med Zelda. Höggravid och allt, hade ingen packning förutom det ni kan se på bilderna nedan. Skötväskan, vagnen och bärselen som låg i varukorgen under vagnen. Bill tog med resten av packningen. Det gick fantastiskt bra! Zelda har varit så himla lätt, hon gnällde inte och var glad hela tiden. Så fort vi kom upp på planet somnade Zelda direkt och vaknade när vi landade. Det har verkligen varit som en dröm för mig som reste själv med min bebis. Det enda som jag tyckte kändes lite krångligt var när jag skulle gå genom säkerhetskontrollen, sedan på- och avstigningen från planet. Även om jag inte hade ”mycket” packning så är det en del att bära ändå, för att jag tog med resevagnen upp till planet. Jag ville undvika att bära Zelda samt den tunga skötväskan så mycket jag kunde p.g.a. ryggen. När vi landande väntade jag med att stiga av planet sist så att jag kunde fälla upp vagnen och sätta Zelda på den. Vi var sist av men inte så pass söliga att de fick vänta mer än 5 minuter. En av flygvärdinnor kommenterade att nästa gång när jag ska resa själv såhär bör jag har mindre packning och checka in det mesta. Jag log och nickade. Men egentligen förstod jag inte varför hon sa så, det är typ en vanlig ”resa med barn” packning, haha. Kanske hon menade resevagnen för att det såg så bökigt ut. Hon menar säkert väl. Men jag ville som sagt undvika att lyfta tung eller bära Zelda på resande fot, vagnen är ju till för att underlätta för mig.

Det har varit så himla kul och lärorikt för mig och Zelda att resa själva. Vi har dessutom åkt all typ av fordon den dagen. Buss, tunnelbana, snabbtåg, flyg och bil! Vilket äventyr vi fick! 

Hur har ni haft det? Jag har saknat er enormt mycket! 

19 kommentarer

 1. Meh! Vilken onödig kommentar! Hur tänkte hon egentligen?!

 2. Men va? Flygpersonal som brukar vara så hjälpsamma mot gravida och föräldrar med resande barn… Ofta så brukar man få hjälp med väskor, vagn osv va personalen. Är det så att man man får ha med vagn och väskor på planet så har du ju rätt till det och dem ska hjälpa dig, spec om du är höggravid ?

 3. Eeeh, det där lät inte så trevligt alls!! 🙁 speciellt med tanke på dig som är höggravid plus med en liten bebis på släp. Nåja, hon kanske inte uppfattade sig själv som taskig. Jag hade lätt blivit förnärmad nästan.

  Jag har haft det bra, jobbat på med mitt som vanligt bara. Mycket roliga kund-ärenden på sistone, som jag får lösa på 2nd line Disputes. Börjatså smått lära mig arbeta med Fraud också nu.. ta fast dessa Fraudsters, eller den mer korrekta termen enligt GDPR osv..hehe, ”suspected purchasers”.

  Måste tyvärr sova nu, måste upp kl 5.20. Lång väg till jobbet på Söder från Norr. God natt sötaste Foki!

  Vi har saknat dig med! Skönt höra från dig igen ♡♡♡

 4. Hej foki! Hur tänker du kring miljön när du flyger så mycket som du gör? 🙂 förstår att du har familj i Thailand och så, men åkte inte ni tåg till Norrland nån gång? Varför fortsätter ni inte med det?

  Undrar eftrsom detta är något mitt samvete brottas med

  1. Jag kan bara svara för mig själv. Men 45 min på tåg med min 1.5 åring är rena h*lvetet så jag förstår att hon väljer snabbaste ressättet. För det andra är det priset, sjukt mycket billigare med flyg än tåg. Som barnfamilj/föräldraledig gör man allt för att hålla nere kostnaden. Dåligt samvete ja, men med tanke på alternativen som ges…

 5. Så stark man blir när man lyckas klara av saker själv med barnen 🙂 själv har jag flugit och mellanlandar i Europa med mina 3 barn, äldsta barnet är 4 år och det har gått bra alla gånger 🙂

 6. Du har inte skrivit om baggiz på länge. Hur är det med honom?

 7. Åh vad skönt att resan gick bra, heja dig!! 😀

 8. Trist att bli bemött så där. Men nu e du hos din familj å har de bra ?

  Härligt att höra från dig igen. Krama hela familjen från mig. ❤❤❤

 9. Älskar att du är så positiv! Det har inspirerat mig massor. Strongt jobbat med att åka själv 🙂 Nu längtar jag nästan hem till norrland lite bara därför, haha! (flyttade till Skåne för ca 5 år sedan).

  Är det 400ml glacial du har på sidorna av vagnen? Har ju 260ml och 400ml men funderar på en större till längre utflykter..

 10. Nu kanske jag minns fel, men visst reste du själv med Zelda en gång i Thailand också? ^^

  1. Hon reste själv utan Bill men hennes syster Fay var ju med ?

 11. Och vi har saknat dej. Jag har fullt upp som vanligt. Så just nu är det för mycket. Alltid trevligt att titta in här och önskar dej och din söta familj en fin vecka. Ta hand om er.

 12. Om de tyckte att det tog lång tid för dig med all packning kunde de väl hjälpt till. Om alla andra gått av redan så borde de haft möjlighet till det. Lite skillnad mot servicen en gravid kvinna med ett barn hade fått i Thailand! 😛 Du hade knappt fått gå själv.

  1. Visst kan man tycka att dom skulle ha hjälpt till, men det kan vara så att personalen inte får hjälpa till att lyfta och bära saker. Jag jobbar på tåg och vi har blivit tillsagda att inte göra sådant då det kan bli många gånger per dag och det sliter på kroppen då. Dessutom får man på tåg bara ha med sig så mycket packning som man med enkelhet kan bära själv. Kan tänka mig att det är lika på flygplan. Det må låta hårt, men så är det. Man får ha förståelse för personalen också. Det kan vara bråttom att få undan fordonet och då har man inte tid att vänta.

   1. Felicia

    Jag jobbar som flygvärdinna. Hjälper alltid dom som jag ser behöver det lite extra. Som höggravida, gamla, handikappade, barn, eller dom som har skadat sig.

 13. Caroline

  Heck, I work at McDonald’s and even at my job we’ll give more customer service than that. The cabin crew should’ve offered to help you, or at the very least avoid making comments. I sincerely hope she meant well, but nevertheless I think that’s a totally unprofessional way to approach passengers.

  Anyway, I got my Glacial bottles in the mail today and I love them 🙂 Showed a picture to my friend and now she’s ordered them too. Every little bit helps, so thank you for making such stylish bottles.

  Much love to your family and yourself. x

 14. Hejja dig!
  Men otroligt tråkig kommentar av flygvärdinnan. Hon borde bara ha hjälpt dig istället, det är väl inga konstigheter. Man hjälper eller exempelvis erbjuder sin plats till en gravid kvinna i alla lägen.

 15. När jag flög ensam med mina två barn då 4 månader o 3 år. Enda flyget som gick från där vi var och hem var ett flyg som går 22.00 barnen var trötta och när vi väl kom på planet somnade 3 åringen och sov hela resan på 1,5 h. När vi skulle kliva av så tog en flygvärdinna 3 åringen och bar ner han och sen hämtade någon min man som stod i vänthallen så fick han gå ut o möta. Det var service och inget jag bad om. Otroligt tacksam

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *