Mammas lilla älskling

Åh, lilla bebisen har feber. Jag märkte på Zelda att hon har varit extra trött och grinig sen hon vaknade idag. Hon åt inte så mycket under dagen heller. Sa till Bill att nu mår lillan inte bra. Zelda kändes varm hela dagen men febern kom nu på kvällen. Hon låg bara i sängen och tittade runt, jag och Bill låg på varsin sida av henne medan hon höll oss i handen tills hon somnade. Jag undrar vad Zelda tänker när hon är sjuk, om hon känner obehag någonstans. Zelda gråter inte men hon gnäller lite till och från.
Känns som att Zelda har varit småsjuk hela tiden. Som tur är har hon inte varit sådär sjuk som hon var första gången, usch det var jättejobbigt. Oavsett hur mycket eller lite sjuk Zelda är så gör det fortfarande ont i mitt mammahjärta. 

Just det, sen vi kom hem från Thailand har Zelda varit väldigt täppt i näsan på nätterna. Vi måste alltid spola hennes näsa när vi hör att hon har svårt att andas, i princip alla nätter. Frågade på BVC om det och de sa att det kan vara ganska normalt vid den här årstiden när luften är så torr. Kan inte låta bli att vara orolig ändå för att det har ju pågått väldigt länge. Har någon av er varit med om det här med era barn?

7 kommentarer

 1. Min son på tre har varit små tät långtid nu med så kan verkligen va luften som de sa 🙂😊

 2. Ja min 1,5 åring snorar och snorkar och är tät mest hela tiden den här årstiden även när hon inte är sjuk på riktigt. 3 åringen har klarat sig lite bättre. Längtar efter våren nu.

 3. Kanske skulle ni investera i en luftfuktare med reningsfilter, blev lite påmind nu om hur bra den var så får be maken kolla på en ny tror jag. Hoppas Zelda blir frisk snabbt så att ni kan njuta av solen.

  1. Luftfuktare är typ bästa uppfinningen så här års!
   Clas Ohlson har en del till ett bra pris men dom även funkar super.
   Vi brukar köra extra mycket på natten när någon i familjen är förkyld, det hjälper mot torr hals om man är täppt i näsan!

 4. Den här hösten/vintern säger jag bara… Vår lilla kille kom i början av oktober och vi har hittills fått åka till akuten fem gånger på grund av förkylningar (Har syskon på förskola som drar hem allt möjligt) Han har fått luftrörsvidgande medicin och nu sist hade han öroninflammation. Om jag längtar till vår? JA. Har haft konstant ont i magen sedan oktober. Andningssvårigheter är inte att leka med och i synnerhet inte på en nyfödd liten som har trånga luftvägar. Har nog aldrig längtat efter vår och sommar lika mycket som i år.. 🙂

 5. Det kan vara svullna adenoider i näsan om det är ett bestående eller vanligt förekommande problem. För oss yttrade det sig i ca 5 öroninflammationer på kort tid (de avlöste i princip varandra). Hon var också ständigt täppt i näsan, snorig/rinnig, kladdiga ögon på morgonen.. snarkade, sov dåligt, framför allt insomningssvårigheter, dålig andedräkt. Vi var tvugna operera. Efter op var det även tydligt att hennes hörsel hade påverkats- plötsligt väldigt mycket mer lyhörd och språket började utveckla sig bättre.!så kolla upp/ta symptomen på allvar om de är mer vardag än undantag.

 6. Om du inte känner dig nöjd med svaret BVC gav och ändå känner dig orolig så ska du kolla upp det. Speciellt om det verkar som hon har svårt att andas och om det har hållt på länge! Min son är i princip sjuk hela tiden men ett tag började han andas riktigt tungt. han behövde kämpa lite mer liksom. Det hördes ganska tydligt, bland annat genom snarkningar. Huden åkte in mellan revbenen när han andades också så vi åkte till akuten faktiskt och det visade sig att han hade förkyldningsastma. De sa också att om inte snarkningarna försvann så skulle vi ta kontakt med öron näsa hals läkare för att kolla körteln bakom näsan och efter ett besök där är vi välkomna efter sommaren för ytterligare koll och eventuell operation. Hursomhelst min poäng är att känner du dig orolig så borde du kolla upp det oavsett vad BVC säger. Jag tror att man som mamma har någon magisk kraft att känna när något inte står rätt till.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *