Mer än bara kattcafé

Jag har varit och hälsat på min vän Kima på jobbet under veckan. Hon har precis fått ett drömjobb som marknadschef på Sveriges första kattkafé, Java Whiskers. Ett jobb som jag lätt skulle kunna ta, dock som katt-gosare så att jag kan kramas med katterna hela dagarna, haha.

Jag döööör, vilken under plats Java Whiskers är! Jag har varit på ett par kattcaféer utomlands, men det här kattcaféet som vi har i Stockholm är inte lik något annat kattkafé i världen! Hela verksamheten går ut på att ge hemlösa katter ett hem. Det är en sorts omplaceringsverksamhet av katter där katterna som bor i caféet ska hitta nya kärleksfulla familjer. All adoption sker i samarbete med katthemmet Solgläntan. De öppnade caféet för ett par veckor sen men alla katter har redan fått ett nytt hem! Hur fantastiskt är inte det?! 

Jag älskar verkligen atmosfären i caféet, det var så himla mysigt där. Märker hur katterna älskar att bli klappade, får uppmärksamhet och gillar människor. Katterna kan även gå undan när de vill, det finns tre kattluckor som leder till ett annat rum där de har kattlådan, mat och en trygg plats om de vill vara ifred. Alltså, om katternas vill umgås med gästerna eller inte är det på deras villkor.

Java Whiskers har verkligen med omsorg valt ut de katter som gärna kommer bra överens med varandra och är vana med folk. Därför funkar det så himla bra med besökare. Dock har de bara en dag i veckan som de tillåter barn under 12 år på caféet och det är på måndagar! Om man har nyfikna, busiga barn rekommenderar jag inte caféet, haha. Vi måste tänka på katterna i första hand.

Glöm inte att boka tid innan ni besöker caféet! Tvätta händerna innan ni går in och ger inte katterna mat eller fika, det är personalen som kan mata katterna endast. Ja, resten vet ni säkert hur man ska uppföra sig kring katterna. Med försiktighet, kärlek och respekt. 

Åh, Fantastiskt initiativ att ge hemlösa katter ett hem på det här sättet tycker jag! Mycket mer effektivt också! Besökarna bondar ju med katterna på ett annat sätt när de kan umgås med katterna i avslappnad miljö.

Värt att ta ett besök! 

Varje gång någon går förbi skyltfönstret stannar de alltid till och tittar på de sovande katterna, haha.

Syskonkärlek 

11 kommentarer

 1. Jag har ännu inte varit där men kommer besöka så snart som möjligt. Jag har följt det är projektet länge nu så det är kul att de har kommit igång!

 2. Vilken fin idé. 🙂

 3. hur kommer det sig att det inte går att se bilder från lite äldre inlägg på din blogg? letade efter ett specifikt inlägg från omkring 2013 och insåg att alla inlägg runt den tiden och bakåt inte har bilder längre. känns lite ledsamt att så många år av minnen är borta 🙁 du kanske har nämnt anledningen tidigare men det har jag missat isåfall.

 4. Hur är det med baggiz? Du har inte skrivit om honom på länge.

 5. Åh! Det låter som ett jättebra initiativ och ställe, mer sånt i världen. Du får berätta mer om hur det går, det här inlägget gjorde mig verkligen så glad. Tänk om du skulle kunna lägga ut lite beskrivningar av katter som är där, deras bakgrund så får man följa hur det går för dem! Älskar såna stories. Typ om du har sett Rocky Kanaka på youtube, du kunde bli katthemmets Rocky Kanaka 😍 Kram

 6. Wow! Hela idén e kanon. Missarna blir vana vid människor å de blir enklare för sötnosarna att få ett nytt hem. ❤

 7. man ska helst inte vistas runt katter när man är gravid pga toxoplasmosis.

  1. Fast det stämmer absolut inte, man ska helst inte städa kattlådan som gravid bara. Men man kan göra det om man är noga med hygienen. Jag menar, bor man ensam och väntar barn till exempel så ger man ju inte bort sin katt för det liksom.

   1. Många gravida äger katt!! Ingen fara.( gud vad löjligt all skrämsel kring grav är.. allt är farligt…
    Man ska vara försiktig vid kattlådan som mest

 8. Bra initiativ! Och bra att katterna kan gå undan. Jag besökte ett kattcafé i sydney när jag bodde där och man kunde verkligen märka att många av katterna inte ville vara där. De kunde inte gå undan och flera fräste när man närmade sig. Detta verkar mycket bättre!

 9. Haha, katten du gosar med ser EXAKT ut som min katt!😻💗 saknar han så, min son var allergisk så han var tvungen att flytta till en släkting😔

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *