Zeldas första födelsedag

-Brev till Zeldas time capsule-

Älskade unge, 

Mamma och pappa älskar dig mer än livet. Du är utan tvekan det bästa som har hänt oss under vår livstid. Så mycket glädje som du har bidragit med genom att bara finnas här med oss. Ett år med dig har redan gått och varje dag med dig är som en gåva.

På din ett års dag vaknade du med enorm glädje. Mamma hörde att du vaknade men jag låtsades sova i vanlig ordning. Du kröp mot mig och gav mig en puss samtidigt som du skrattade. Sen la du ditt huvud på min kudde. Jag låg där och log. Du gör så nästan varje morgon numera när du vaknar. -Hur kan min bebis vara så gosig? Tänkte jag för mig själv. Känner mig så tacksam att du är min. Att du är anledningen till att livet kan vara så vackert.

Din mormor och mossi sov i lägenheten med oss. Du väckte alla med ditt lilla prat. De flög ner från Lappland bara för att fira din dag. Din morfar flög ner hit över dagen bara för att fira dig. Du ska bara veta hur mycket din familj älskar dig.

Jag och pappa gjorde oss klara på morgonen. Vi lämnade dig med mormor och gick ner till Tornvillan där ditt kalas skulle äga rum, tre timmar innan gästerna anlände för att göra i ordning alla dekorer som mamma har pysslat ihop i veckor. Vi hyrde Tornvillan som tillhör Hotel J i Nacka Strand. Det är en vacker gammal villa som är byggd från 1800-talet.
När vi höll på att sätta ihop ballongtunnel var jag såååå petig. -Nej, det är en lucka där. Fyll på mer ballonger, hade mamma sagt. Alla tittade på mig och sa, det går inte mer Foki! Haha, mamma fick ett nytt smeknamn ”kalas-hitler” av din pappa.
45 minuter innan kalaset lämnade jag över allt ansvar till pappa för att hämta dig. När mamma gick in i lägenheten såg jag hur din mormor satt vid sängkanten och tittade på dig som låg och sov. Din mormor sa att hon har aldrig sett något som är sötare än dig.

Sen blev det dags för ditt kalas! När vi anlände till kalaset var många av gästerna redan där. Vi var omkring 31 vuxna och 15 barn/bebisar. De vuxna fick champagne som fördrink medan barnen blev underhållna av två unicorn-tjejer med lek, bus och dans. Du fick också vara med i leken, du var i fasters famn medan dina kusiner och äldre barn dansade runt dig. Sedan hade de ansiktsmålning och alla barn fick sina ballongfigurer. Vi hade även en lounge för dina allra minsta kompisar som behövde ta sina powernaps eller lite lugn och ro under matningen. I rummet hade vi även handsprit för att minska sjukdomsspridningen.

I gästernas goodiebags fick barnen unicorn-gosedjur samt andra unicorn-prylar. De vuxna som kom utan barn fick personliga unicorn-koppar med texten ”Zelda ♥ Gästens namn”. Alla fick med sig ett litet tackkort också. Efter en stund blev det dags för fika! Dessertbordet på ditt kalas var nog en av höjdpunkterna på kalaset enligt mig, det var unicorn-bakelser och tårta. Förutom unicornmat bjöd vi gästerna på lyxiga smörgåstårtor samt 8-10 olika sorters kakor. Din mamma är en riktig gottegris ska du veta. Efter ett tag kom barntrollkarlen. Han var så himla rolig, barnen skrattade så mycket. Du satt i din mosters knä och tittade fundersamt på trollkarlen. När trollkarlen åkte hade vi din namngivningsceremoni. Mamma har tjatat på pappa att vi skulle spela upp låten ”The circle of life” från Lejonkungen och komma in med dig i rummet. Men pappa vägrade. Vi berättade om varför du fick ditt namn, hur fin pappa skrev en sagobok i grundskolan om en karaktär som heter Zelda från när han var 10-11 år gammal. Som han inte har något minne av dessutom. Det är menat att du ska heta Zelda från start. Du är en Zelda! Gästerna fick även skriva en hälsning och brev till dig som du kan läsa i framtiden.

Sedan var kalaset slut! Ditt kalas varade i tre timmar ungefär. Vi hade ingen presentöppning på kalaset heller, eftersom många av dina vänner började bli ganska trötta av all lek så de fick åka hem. Gästerna fick även ta med sig kakor och bakelser som blev kvar från kalaset. Din moster älskade unicorn-macarons och tog med ett par stycken som flygplanssnacks!

Det blev verkligen ett dunderkalas för dig lilla älskling! Gästerna var supernöjda, speciellt dina kusiner och kompisar. De hade mest kul. Sen gick det åt FEM champagne flaskor! Så de vuxna hade minsann kul de med. 😉

Älskade lilla Zelda. Mamma och pappa önskar dig all gott i livet. Må ditt liv fyllas med lycka, glädje och kärlek. Vi kommer alltid att finnas vid din sida och stötta dig genom allt i livet. 

Din mossi är din fadder! Det var du själv som valde henne som din extra mamma. 

11 kommentarer

 1. Vacker text 😍 Låter som ni alla hade en fantastiskt fin dag! 😍

  Kraaam ❤

  1. Ja! En dag som vi aldrig kommer att glömma <3
   Tänker tillbaka på dagen och ler fortfarande. Sjukt att lilla Zelda redan är ett år! 😀

   Kramar så mycket från oss fina du <3

 2. Och där rann tårarna lite 🙂 Så vackert! ❤
  Zelda är minsann en lyckligt lottad unge med så många fina människor och underbara föräldrar runt sig!
  Kram på Er och Grattis i efterskott till Zelda! ❤

  1. Åh, nu gråter jag. Vad fint sagt av dig <3
   Jag hoppas att Zelda känner likadant när hon växer upp. Såsom jag känner stor kärlek för mina föräldrar.

   Tack snälla för gratulationen. Zelda skickar med massor gosiga bebiskramar.

   Kramar från hela familjen! <3

 3. Foki, jag tycker verkligen om dig och vill inte vara en tråkig gnällig person, men jag tycker faktiskt inte att det är okej att skoja om Hitler och kalla någon för det. Han var en hemsk person som har förstört livet för många människor. Sedan tycker jag inte att man serverar alkohol på ett barnkalas heller, men det kanske var alkoholfri champagne? Men det har jag väl inget med att göra egentligen.
  Jag menar inget illa med min kommentar, men jag vill att du och Bill tänker efter lite, för man skojar inte om Hitler och andra hemska saker. Det är inte snällt, även om det inte är illa menat.

  1. Här hemma använder vi ordspråket städhitler jämt 😉

  2. Personligen tycker jag att det är lite långsökt att blir upprörd av en sån grej. Men alla har som sagt olika humör. Något som jag har lärt mig med åren. Man kan inte hålla på att komma med pekfinger hur folk ska skämta om skämtet inte känns extremt opassande, som rasism, sexism eller något kränkande. Som ovan nämnde har man använt ordspråket ”städhitler” så länge jag kan minnas. Kanske därför jag inte kopplar varför man ska vara upprörd över en sån grej.

   1. Jag personligen blir inte upprörd, men jag tänker att det finns andra som kan ta illa upp. Vissa skojar om allvarliga sjukdomar osv, och det tycker jag inte heller är okej. Hemma med sin familj får man skoja om vad man vill, för då känner man varandra och vet vad som är ok att säga. Men jag tycker att det kan stanna där, man behöver inte skriva det på sociala medier där det finns människor som kan bli ledsna.
    Som jag skrev så förstår jag att Foki och Bill inte menar något illa, men det låter väldigt illa.

   2. Jag tycker att alla har rätt att tycka sitt och jag ska absolut tänka på det nästa gång.
    Jag kan erkänna att jag inte förstod att någon skulle kunna ta illa upp av skämtet när jag lärde mig ordet städ-hitler som barn. Från ett barnprogram till och med. Kalas-hitler är inspirerad från städ-hitler såklart. Jag tänkte att skämtet var riktad mot mig och att ingen skulle ta skada. Sen ser jag er läsare som mina vänner, även om vi inte känner varandra fysiskt men jag känner mig bekväm med er. Att jag kan säga saker med glimten i ögat när jag tror att ingen kan bli ledsen.
    Om jag skulle göra någon ledsen eller upprörd vill jag såklart att de ska säga till. Då ber jag så mycket om ursäkt. Men då vill jag också att det ska vara relevant, annars känner jag mig obekväm med att uttrycka mig på ett naturligt sätt och censurerar allt istället för att jag vet inte var gränsen går.

    Ang. champagne som du kommenterade om tidigare, det var både alkohol och alkoholfri sammanlagt 5 flaskor. 1 flaska räckte till 5-6 champagneglas. Vi var omkring 30 vuxna, så alla fick cirka ett glas var. Det är namngivning och kalas, vi ville vara lite festliga men inte till överdrift. Ser inget fel med det heller när vi har fått växa upp med att se hur föräldrarna dricker ett glas vin eller öl till maten liksom. Annars dricker jag och Bill inte alkohol här hemma eller ute. 🙂

 4. Vackert brev♡♡♡

  1. Kärlek från oss <3 <3 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *