Skillnaden mellan 1:a och 2:a graviditeten

Förutom den stora skillnaden med mitt välmående och min hälsa som jag inte riktigt kan kontrollera över märker jag enorma skillnader på hur jag hanterar den här graviditeten jämför med den första, oavsett hur jag skulle ha mått under graviditet.

1. Jag känner mig mer trygg under den här graviditeten. Eftersom jag har mer kunskap, även om jag inte har all kunskap så har jag fått mer kunskap efter första graviditeten som gör att jag slappnar av lite mer. Det blir liksom inte lika mycket panik för det minsta lilla grej.

2. Jag ger inte mig själv skulden bara för att jag dricker den där coca colan som jag var så sugen på. Varför fick jag ångest bara för att jag drack en coca cola burk när jag var gravid med Zelda egentligen?! Haha, man trodde typ att barnet skulle ta skada av det minsta lilla. Allt handlar såklart om måttligt intag och mängd.

3. När folk frågar mig vilken graviditetsvecka jag är i måste jag alltid gå in i gravid-appen för att kolla. För att jag har inte koll och följer inte veckorna som tidigare. Ni vet, från att bebisen var lika stor som en blåbär till vattenmelon o.s.v. Jag har ju gjort det redan och läst på allt som stod i appen och böckerna. Jag kände bara att jag inte behöver läsa om samma grej igen.

4. Jag saknar de bubbliga stunderna som jag och Bill hade med vår första graviditet. Hur vi låg i sängen och pratade med Zelda i magen. Vi klappa och lekte med magen genom att peta på magen och Zelda sparkar tillbaka. Lyssnar på hjärtljudet och sjunger för magen. De stunderna har vi inte alls just nu. Vi har fullt upp med Zelda på dagarna och jag hinner ibland inte reflektera att det ligger en till liten bebis i magen. Jag kan t.o.m. glömma bort att jag är gravid ibland. Men jag sjunger och läser väldigt mycket för Zelda. Lillebror får helt enkelt hänga på och ta del av det med. När han är här ska vi ge honom all uppmärksamhet i överflöd! 

4 kommentarer

  1. 💞 jag är avundsjuk! Saknar att vara gravid

  2. Du är så otroligt vacker! kramiz<3

  3. Så nydelig bilde av deg! Du er så fin!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *