Pinterest mom

Gladaste hej cybervänner! 

En vän till mig kallade mig för en sån där ”Pinterest mom” och sa att hon får lite prestationsångest av att se hur mycket jag pysslar, ordnar, fixar, lägger ner mycket tid och resurser inför Zeldas 1 års kalas. Att jag får andra mammor (inklusive henne själv) att se dåliga ut. Jag blev jätteledsen även om min vän inte menar något illa utan mer som en komplimang, säger hon. Men jag vill verkligen inte få andra mammor att känna sig dåliga bara för att de inte har samma intresse som mig. Jag älskar ju att skapa, använda min kreativitet, dekorera, lagar mat, ordna roliga och kreativa fester. Jag älskar att göra saker för att bringa glädje till andra, framförallt barn och göra saker för skojs skull. Vad spelar det för roll om andra mammor inte känner för att göra som jag? Vissa kan bli till och med bli stressade av dessa saker, för att alla är OLIKA. Jag tror att de som älskar att pyssla som jag, gör inte det för att ”visa upp” på något sätt. Vi har det roligt med det vi skapar. Jag är inte en bättre mamma bara för att jag ordnar kalas till mina barn på mitt sätt.

Om man inte gillar att pyssla, laga mat, baka eller vad som helst som sociala media visar upp den perfekta bilden av (jag vet att jag kanske bidrar till det själv, mest p.g.a. att jag vill dela med mig av inspiration), det är okej. Jag som en så kallad ”Pinterest mom” bryr mig inte. Min mamma är duktig på att laga mat men hon gjorde aldrig storslagna kalas med DIY-pyssel och grejer under min uppväxt. Inte älskar jag henne mindre bara för det? Min mamma är världens bästa mamma!

Det här är mitt intresse. Det är kul, det är trevligt att kolla på det jag har skapat och skapande får mig att må bra! Inga mammor ska behöva jämföra sig med andra mammor på det viset. Det här är ingen tävling. Det finns ingen rätt eller fel. Man gör det man tycker känns bra beroende tid och prioritering i vardagen. Barnen blir glada oavsett, så länge de känner sig älskade och mätta i magen! 

Känns det ok att jag delar med mig av mina tankar? 

Nu är jag i princip klar med Zeldas kalas-pyssel. Har lagt alla dekorationer, goodie bags, helium tuber o.s.v. på en hög. Nu är det bara att sätta ihop allt på plats. Jag har även köpt över 200 ballonger som vi ska blåsa upp och göra ballongtunnel av.

Jag har haft väldigt kul här hemma. Speciellt när Bill hjälper till, det var så mysigt att pyssla ihop med honom. Der har varit som en glitterbomb hos oss. Förresten, på tal om glitter. Det finns vattenlösliga glitter eller de som är gjorda av papper. Det är bättre för miljö att använda dem för pyssel. Någon av er berättade om att det är mikroplaster i glitter som sen hamnar i havet. Det hade jag faktiskt ingen aning om! När jag gick i grundskolan och frågade min lärare vad glitter är gjorda av för att jag älskar dem då sa hon: -De är gjorda av papper! Så jag har alltid trott det. Man lär sig alltid något nytt! 🙂

16 kommentarer

 1. Håller med om att det kan ge folk stress (jag har inte barn själv så påverkas inte, men känner folk som påverkas av internetmammor, vet inte om du är inräknad där :)), när allting ser såååååååå perfekt ut på nätet. Och även om det mestadels gör det hos dig med, är du ju öppen om dåliga dagar också. 🙂 Så Jag förstår dem, men påverkas inte själv 🙂

 2. Njut av livet på ditt vis. Vi är en del mammor som bara älskar att pyssla, dom andra har andra saker dom är duktiga på och tycker om att göra.
  Alla behövs och om vi alla var lika så skulle mänskligheten inte överleva. Tur det för tänk om alla var likadana, huvva som en kompis brukar säga.
  Hoppa födelsedagen och namngivningen blir alldeles underbar som en bal på slottet.

 3. Ur ett klassperspektiv är ni priviligerade då det inte alltid handlar om en har som intresse att pyssla och diy:a mysiga kalas, utan för många kan det handla om att varken tid eller pengar finns. När barn börjar bli större och se strukturer kan det kännas jobbigt att klasskamraternas kalas är stora och välplanerade medans vissa inte har råd med något alls. Då kan den där onödiga skammen komma i magen både hos barn och föräldrar.
  För min del är jag nog ganska obrydd själv hur andra kalasar även om jag är ”fattigt” uppvuxen. Tycker det är kul när folk vill ge sina och andra barn lite skoj. Men tycker inte att en ska glömma att det är en klassfråga det här med kalas och kanske just inte en fråga om intresse alla gånger.
  Klart du ska dela med dej av dina tankar om du vill, det är ju din blogg!

  1. Jag minns när jag var liten och gick på lågstadiet, andra klasskamrater firade ibland sina födelsedagar på skolan/fritids med glass för alla, det kändes alltid som nåt ”stort”. Ibland hade de ett kalas hemma också. Då förstod jag ju inte att det var deras föräldrar som köpte glassen åt oss alla och jag förstod inte heller varför inte alla firade så (eller varför min egna födelsedag inte firades så). Men visst märkte jag att min kompis var rikare när hon var ensambarn i ett trevåningshus med inomhuspool. Jag kan inte säga att jag hade det dåligt ställt, min familj var väl medelklass, men det var väl små saker som man snappade upp. Men jag tror inte att det påverkade mig som barn, för mig var en vän en vän och födelseglassen på fritids var något jag glömde ganska snabbt.
   Men jo, föräldrar ser nog skillnader mellan olika familjer bättre.

 4. Vad fiiint! ^^,
  Jag är också en person som älskar att pyssla, planera och dona. Sonen fyller 1 år i maj och jag vet inte än hur vi ska dekorera. Vi ska vara hemma med familjen bara, så jag kommer inte fixa så jätte mycket. Men någonting roligt vill jag göra iaf. Tänkte också på nå tema först, men tror att jag skippar det första åren och kör sen när han är äldre. Egen tårta ska vi göra och bakelser.

 5. Det var förresten jag som tipsade om mikroplaster i glitter. Älskar ju glitter och vi har skippat det helt, men att det finns i papper visste jag inte. Ska kolla upp det! 😀 Lite bättre för miljön och oss människor. 😁👏

 6. Sara den rara

  Jag vet inte, jag skulle aldrig känna mig ”dålig” för att jag kanske inte slår på stort och fixar stora kalas till mina barn. Försöker alltid ha i tanken att det man ser på sociala medier inte alltid är hela sanningen. Jag vet ju att stora kalas tar mycket tid och med två småbarn blir jag lätt stressad om allt ska fixas och donas så det roliga försvinner och kvar blir en stressad mamma. Då har jag hellre ett litet kalas med dom närmsta och är en betydligt gladare och icke-stressad mamma. 😊 Däremot tycker jag det är jättekul att se andra fixa och dona och dömer ingen som vill göra det =) Vi är alla olika men vi gör alla så gott vi kan som föräldrar. <3

 7. Så länge du gör allt sånt för att du känner att det är kul. Känns lite ibland som om du sätter höga krav att allt ska bli så perfekt för Zelda. Dels då under graviditeten att du t.ex. inte skulle äta sötsaker o om du gjorde det så fick du dåligt samvete. Du var livrädd för att måla naglarna. Du har tidigare skrivit ett inlägg där du uttryckte oro över det stora ansvaret för att uppfostra ett barn där det kändes som om minsta misstag kunde vara livsavgörande. Nu detta gigantiska 1-årskalas som planeras i minsta detalj. Livet kommer bli extra stressigt sen med två små som ska tas om hand lika bra. Var rädd om dig själv bara och sätt inte för höga krav. Du ska räcka till under många år framöver.

  1. Håller med dig Penny.💗

  2. Kan säga att jag var också som Foki med min första graviditet och framförallt med första barnet. Dels för att man är så okunnig och allt är så nytt. Det är naturlig att många nyblivna mammor är rädda för att göra fel. Jag ringde till 1177 när min förstfödde ramlade för första gången.

 8. Jag tycker att du ska göra som du vill utan att känna oro över hur andra tänker och tycker. Gör man inget så är det fel, är man för engagerad så är det också fel. Oavsett hur man än gör så finns det alltid någon som måste klaga. Om detta ger dig glädje låt ingen ta det från dig i så fall. Folk ska alltid tycka och lägga sig i för mycket i andras liv, Själv gör jag inga storslagna kalas till mina barn men älskar att se och vara närvarande på roliga kalas som andra ordnar. Mina barn uppskattar och är glada över sina kalas lika mycket som kompisarnas kalas även i många fall är andras barnkalas mycket bättre än våra. Jag tror att det är vi vuxna som tänker mer än barnen. I grund och botten handlar det ju om hur man uppfostrar barnen hemma, ge dem tillräckligt med kärlek och uppmärksamhet. Mina barn har aldrig uttryckt sig att vara missnöjda över deras liv på något sätt. Eller ifrågasatt varför de inte har ponnyridning på deras kalas. Vi är inte superrika men inte fattiga heller. Jag älskar förövrigt att se vad du hittar på era högtider! Det är därför jag följer dig. För att du har en sån kreativ själ. Känner genom dina texter hur genuint glad du blir när du lagar mat, bakar, gör saker för Zelda, Baggiz eller den gången när du gjorde halloweensnacks till barnen. Jag skulle aldrig göra något sånt själv men det är mysigt att se när andra gör det. Jag tror att fler än jag känner så också!

 9. Lyssna inte extremt mycket på alla som kommenterar fokis, om dem inte har något som landar positivt I hjärtat.
  Jag önskar dig lycka till med atari! Du är en fin mamma med Zelda 🦋

  1. Åh, fina du. Tack snälla för dem fina orden. Jag gör alltid så gott jag kan som mamma på mitt eget lilla sätt 🙂 <3

   Hela familjen hälsar och skickar dig stor kärleksbomb! <3
   Kramar <3

 10. Hej!
  Tack för en jättefin blogg. Tänkte bara påpeka att ballonger kanske inte är så bra för miljön… finns det andra sätt man kan dekorera lite mer miljövänligt? Kanske skulle vara en kul ide för ett inlägg 🙂

  1. Hey fina! <3
   Det finns nedbrytbara latax ballonger som är gjorda av naturgummi. Vi har i alla fall sånna till kalaset! Läs på förpackningen eller kolla efter "eko-märke" på baksidan av förpackningen. Här får du referens från våra: https://unitedbloggers.no/uploads/sites/390/2019/03/19AE96FD-5F6A-4DA2-8EFC-37685A067395.jpeg

   Jag tycker att här i Sverige har de för det mesta naturgummi ballonger i många fall. Kram! 🙂

 11. Vill säga i förbifarten att jag uppskattar oerhört dina tankat och det du delar med dig Foki! Ingen annan på bloggvärlden delar med sig som du gör, med storartad respekt, kärlek, värme och omtanke ger du oss en glimt av din värld och inspirerar!

  Hehe jag blir lätt tårögd när jag ser att det finns så fina människor som du, tacksam att du tog modet att blogga och synas. 💕💕🌷

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *