Hur vi berättade om lilla Atari till familjen

Kommer ni ihåg Baggiz 10-års kalas? Vi skickade fysiska inbjudningar till familjen och bjöd in dem för att fira Baggiz. Det var så himla kul att hela familjen kunde komma till kalaset, för att planen var ju att berätta om lilla bebisen i magen i slutet av festen. Vi firade inte bara vår älskade fluffiga son Baggiz, det blev en liten baby reveal party på en och samma dag. På Baggiz kalas! Bills familj blev jätteglada och vi hade ett stort kramkalas efteråt. 

Till min sida av familjen hade jag väntat till julafton innan vi berättade om Atari. Fay har redan fått veta i förväg innan alla andra för att jag kunde inte hålla mig! Jag och min lillasyster berättar allt för varandra så fort det händer något stort i våra liv. Fay blev överlycklig, men jag visste inte riktigt hur jag skulle ta det när hon sa: -Lycka till med att få en till som är lika perfekt som Zelda! Hahaha, småsyskon. De kan vara så vassa i munnen. Men Fay menar såklart ingenting illa, hon sa det med glimten i ögat. Fay är så förälskad i Zelda och hon kommer att bli lika förälskad i Atari också.
Vi slog in en bebisballong och ultraljudsbilden i ett paket med en liten lapp till mamma och pappa. Mamma var i Thailand på julafton så vi ringde upp henne när det var julklappsöppning. Mina föräldrar blev jätteöverraskade och glada när det insåg att de ska få ett till barnbarn! Ingen hade förväntat sig att vi skulle få en till så fort så ingen såg det här komma. Pappa hängde upp första bebisbilden på Atari på sitt kontor efteråt. 

Ni som har varit gravida, hur berättade ni för era nära och kära första gången? Ringde ni? Skickade ni vykort? Bjöd ni hem dem på fika? Det hade varit kul och intressant att veta! 🙂 

12 kommentarer

 1. Min man ville berätta för alla genast, så vi gick runt och berättade?? jag hade kanske efteråt önskat något bättre sätt att berätta, men alla fick veta i alla fall. Andra gången berättade jag för min mamma och han för sina föräldrar utan några desto värre konstigheter?

 2. Och i framtiden tänker jag hålla det hemligt så länge som möjligt om jag blir gravid? tyckte alla blev lite väl ivriga, hämtade presenter och kom på besök stup i kvarten så det blev riktigt jobbigt till slut. Fick knappt baka något någonsin för alla bara dök upp utan förvarning?

  1. Men åh, din familj låter ju helt fullkomligt underbar! <3 Hahaha, jag skulle inte tacka nej till goda bakelser och fika i alla fall 😛 Men förstår att man behöver lite space ibland. <3 Kramar från oss!

 3. Haha åh jag ville ju gissa på Atari men trodde det var franskt och inte ifrån japan 😀 Zelda och Atari, guud vad gulligt ?

  1. Atari är faktiskt ett franskt företag med japanskt namn, hehe 🙂 <3

   Tack snälla fina du! Det tycker vi med ^^

   Kramar från oss!

 4. Jag som inte har egna barn kan ju ändå berätta att mina syskon har varit kvicka med att berätta för mig. Den stora anledningen beror nog på att jag antog att de var gravida å de svarade ”jaha tror du de?” Sen tog de test å jag hade rätt. ? Sen dess brukar jag få veta först. Idag e jag lycklig moster till 7 syskonbarn å 3 bonus syskonbarn. Bonusar e nice… blir lite extra busfrön.

 5. Första var inte planerad och vi var inte ens tillsammans, så vi hade fullt upp med att träffa varandras familjer först och sen berättade vi över en middag bara 🙂 Nu är vår son 2 månader och nästa barn får vi berätta på ett roligare sätt 😀

 6. Jag gjorde små askar och skrev: ett nytt litet hjärta har börjat slå ( kommer i augusti 2019) samt la i ett chokladhjärta. Tyvärr hann jag aldrig leverera alla för att jag fick ett utomkvedshavandeskap.

  Till nästa gång får jag hitta på något nytt! ?

 7. Jag hade mest sett framemot att berätta till min pappa, då han längtat efter att jag ska få barn. Jag köpte en body och skrev på den ”Morfar är bäst” och slog in den i ett paket. När han öppnade den blev han så förvånad och sen kom tårarna och vi stod och kramades i flera minuter och grät. Idag har han bodyn inramad och ståendes på en byrå i vardagarummet 🙂 ❤

 8. Jennifer Larsson

  Jag väntade till mors dag (då var jag i v 11) och då gav jag min mamma och även pappa en varsin present. I asken fanns det varsin nyckelring där det stod ”världens bästa mormor” och ”världens bästa morfar”. Pappa kollade och la ner den utan att fatta, det var först när mamma blev alldeles till sig som han kollade en gång till och sedan förstod.

 9. Vi berättade genom att slå in ett blöjpaket och gav till våra föräldrar som de fick öppna. Perfekt när det var mellan allas födelsedagar så det var naturligt att de skulle få en present så de hade ingen aning. 🙂

 10. När vi väntade nr 2 så fick nr 1 ha en T-shirt som det stod storebror på när vi var på besök till släkten. Det tog ett tag innan de upptäckte texten men roligt när de väl gjort det ??

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *