Alltid fina naglar på resande fot

-I samarbete med Le Mini Macaron-

Många av oss tycker att det är extra roligt när vi har fina målade naglar. Känner någon av er igen den där ”oh yeah-känslan” efter man har fått naglarna målade? Jag har alltid varit en sån nagelfantast. Ni kommer säkert ihåg att jag brukar göra roliga naglar förut. Har en hel kategori här i bloggen om just mina naglar. Nu nöjer jag mig med enkla naglar som jag själv målar lite snabbt. Det är som sagt en hel annan tidsprioritering nu med en liten bebis men det händer att jag piffar till naglarna med nageldekorationer ibland. Zelda tycker att det är jätteroligt att peta på mina naglar när de är målade och stylade, haha. En annan typ av underhållning för Zelda när hon har tråkig i alla fall.

När jag var gravid med Zelda undvek jag att måla naglarna helt eftersom jag trodde att det var farligt. Det skrivs så mycket på internet om att man inte får göra så mycket när man är gravid. Klart att man blev rädd för allt, speciellt när man inte har någon erfarenhet tidigare. Med tiden har jag fått mer information och fakta på vad som faktiskt stämmer. Enligt läkemedelsverket finns det inga undersökningar som visar att nagellack (även gelélack) eller nagellackborttagningsmedel skulle kunna orsaka fosterskador. I Sverige har myndigheten tagit tillsyn över produkter som finns på marknaden. Så att varenda kosmetikaprodukt som säljs ska vara ofarlig och att vi konsumenter inte ska behöva vara oroliga.

Det som kan vara jobbigt när man använder nagellack är att vissa gravida kvinnor kan vara lite känsliga mot dofter. Nagellacksdofter kan trigga igång illamåendet hos några. Produkten i sig är inte farlig utan att en liten del kan utveckla allergi mot vissa ämnen i produkten. Sen ska man såklart vara försiktig med att gå till en nagelsalong om man inte vet om de steriliserar sina verktyg eller inte, fråga i så fall alltid hur de behandlar sina verktyg! När jag var på pedikyr-spa med Fay i Bangkok tog de fram nya verktyg som ligger i en förpackning t.o.m. 

Nu målar jag naglarna så fort tillfällen ges. Har fått Le Mini Macaron gelélack-kit som gåva sen flera flera månader tillbaka. Var på ett möte med en av mina agenter och råkade träffa han som driver företaget. Det kändes verkligen som julafton när han sa att jag fick plocka hem vilka produkter jag ville. Är glad att jag fick ett roligt samarbete med dem nu. 

Jag har själv läst på om alla ingredienser som finns i Le Mini Macaron produkter. De är helt ofarliga för vanliga konsumenter och gravida. Jag känner ingen doft från nagellacken heller. Det bästa är den lilla Le mini Macaron LED-lampan som man kan ta med överallt. Man kan använda den hemma och supersmidigt när man är ute på spång. I LOVE IT!

Le Mini Macaron säljs just nu på Lyko och på Åhlens City!

-I samarbete med Le Mini Macaron-

10 kommentarer

 1. Önskar att jag kunde ta hand om mina naglar men jag skrapar mina nagel med min andra nagel. Vet inte hur jag ska förklara xD
  Jag kan inte låta mina naglar ifred.

  1. Hahaha, vad intressant. Har aldrig hört det förut, men vissa biter ju på naglarna så, xD

 2. Fråga: är uv-ljuset skadligt precis som solljus är? Eller är det inte uv-ljus? Är så orolig för just det!

  1. Det är LED ljus, vad jag vet så är det ofarlig <3
   Kramar!

 3. Vill ha. Du kunde väll länkat. Är det svårt att få bort det. Kramis.

  1. Så jag fixade länken! 🙂 <3
   & till Lyko hittar du det här: https://www.lyko.se/le-mini-macaron

   Kramar <3

 4. Så perfekt! Vilken färg är det du har?

  1. Eller hur! Jag fullkomligt älskar den! Har den med mig överallt 😀 <3
   Jag har färgen "Rose Cream".

   Kramar <3

 5. Älskade det nagellacket 🙂 var där och fick det målat av Foki i julas och det var ett så fint nagellack plus höll länge^^ doftade gott oxå

 6. Jag köpte den ljusrosa färgen du har nu, ska bli kul att få testa när den kommer 😉
  Kram Susanne

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *