Lilla Atari

Några av er gissade rätt på bebisnamnet! Vi ska döpa vår lilla son till Atari. Det kanske låter obekant i mångas öron för att det är ett japanskt namn. Om jag och lillasyster kan ha våra utländska namn även om det är ovanligt så ser vi inget fel med namnet Atari.
Namnet Atari har dessutom en väldig fin mening, ”The word ’atari’ is used in Japanese when a prediction comes true or when someone wins a lottery”. Men också använder de ordet Atari lite som ”Schack-matt” i det japanska brädspelet ”Go”.
Dock i grund och botten, varför vi valde det här namnet är p.g.a. av spelkonsolen Atari med de nostalgiska spel som PONG eller PAC MAC som vi spelade waaaay back in the days. Haha, spelnördar deluxe. ^^ 

9 kommentarer

 1. Alexander

  Wow, vilket fint namn o du verkar vara en sån härlig, omtänksam go tjej. O söt..?

 2. Wintersagah

  Åhh så fint namn på er lille kille?? kramar?

 3. Vilket fint namn!?

 4. Vad gulligt namn kram ❤

 5. fina Foki, vilket fint namn 🙂

 6. På persiska säger amn Atari till alla tv-spel. Typ ska vi spela tv-spel. Blir ska vi spela atari

 7. Åh vilket fint namn! Tycker det är lite roligt när man har tema på namnen. Min syster har filmtema på sina och framför allt i andra/tredjenamn. kramiz<3

 8. ❤❤❤

 9. Namnet blir unikt här i Sverige. 3 st har det som förnamn men ingen har det som tilltalsnamn. Häftigt! Blir ett fint å unikt namn.

  Tycker de e roligt att ni gillar att spela. Jag e uppväxt i en familj som älskar alla typer av spel tv-spel, brädspel osv. Ja tom en hel släkt som älskar spel. Så de spelas massor ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *