Lyssnar på hjärtljudet

Finaste ni, 

Tack snälla för de varma krya-hälsningar. Ni är alltid så omtänksamma, vilka underbara cybervänner jag har. Zelda hälsar så mycket till er! Hon mår förövrigt mycket bättre nu från sin magsjuka. Förresten, jag hoppas att jag inte har tröttnat ut er med att dela med mig av hur dåligt jag har mått under de senaste tiden. Men det är bara en kort period av mitt liv, jag kämpar på här hemma och vi längtar ihjäl oss efter lillebror. Ibland kan man inte styra över hur kroppen mår så det är bara att ge med sig och göra det bästa av situationen.
Åh, ni skulle ha varit med när Zelda upptäckte att något rörde sig i min mage igår, det var så himla söt. När hon kände och såg att det var rörelser i magen, hon petade försiktigt för att se om lillebror skulle röra på sig igen. Jag vet inte om det är random, men Zelda dras sig mer till magen nu än tidigare. Hon lägger gärna huvudet på magen och gosar ner sig. Många gånger somnar hon på magen också. Mysigaste ever!

Idag har vi gjort ett återbesök hos barnmorskan. Hela familjen följde med, vi fick lyssna på lillebrors hjärtljud bl.a. Zelda fick jättestora ögon när hon såg att det kom ut vågiga ljud från den lilla högtalaren när barnmorskan satta mikrofon på min mage. Jag kommer ihåg som om det vore igår när vi fick höra Zeldas hjärtljud för första gången. Med tårar i ögonen tänkte jag hur mysigt det skulle vara att träffa min lilla dotter i verklighet. Den där extrema längtan efter mitt ofödda barn. Idag kände jag detsamma, med tårar i ögonen och dubbel lycka för att vi tre fick uppleva det här tillsammans. Tidigare var det ju bara jag och Bill men nu är Zelda med oss och följer lillebrors utveckling hela vägen. Även om hon inte kommer att komma ihåg det här så ska hon bara veta hur mycket av det moraliska stödet hon har bidragit med. Åh, mammas lilla hjälte! 

10 kommentarer

 1. Lilla sötnos ❤

  Tråkigt att ni har varit sjuka. Krya på er ordentligt.

  1. Tack finaste Monica, men det känns mycket bättre nu när vi har fått vila och vårdas <3 Hoppas att du mår bra.
   Vi tänker på dig! Kramar <3

   1. Monica

    Jo de e ok här ❤

 2. Nathalie

  Längtar tills jag får höra bebis hjärtljud. Har bf 11/7?. Så ska inte på nästa besökt hos bm förens 25 Mars

  1. Åh!! Då är vi inte så långt efter varandra <3 <3
   Vi fick lyssna på hjärtljudet ganska sent för att vi har varit i Thailand och fick skjuta fram besöket ^^ Första hjärtljudet är så häftigt!!

   Lycka till med graviditeten fina du,
   Kramar från oss! <3

 3. Skönt att höra att Zelda mår bättre. ^^ Hur många veckor har lillebror legat i magen nu? 🙂

  1. Lillebror är inne i 26:e veckan! 😀 <3
   Nu är det inte så länge kvar!

   Kramar från oss!

 4. Hei! Jeg har fulgt deg i 10 år, men har aldri kommentert før nå! Du har (uten å vite det) vært gjennom to sykdomsperioder sammen med meg, og din blogg har alltid vært et lyspunkt i hverdagen. Så jeg vil si takk for at du skriver om det når du ikke føler deg bra også, det er hyggelig å bli kjent med alle delene av deg og din familie. Gratulerer så masse med den lille broren som snart kommer! Da du ble gravid med Zelda tenkte jeg: ‘yess, da får jeg kanskje barn på samme tid’, for min kjæreste og jeg hadde allerede prøvd en liten stund da. Vi har enda ikke blitt gravide, men det er så hyggelig å følge med på dere likevel! Zelda er så vakker og flott, og deres familie er ren idyll! Så jeg ville bare si takk for at du har vært der for meg alle disse årene selv om du ikke vet det, jeg setter veldig stor pris på din blogg! <3

  1. Finaste Marie, vilken underbar kommentar. Läste din kommentar nu på morgonen och det gav mig så mycket glädje. Tack snälla min cybervän! Vad vi har hållit ihop länge även om du inte kommenterar så mycket. Känner mig bara glad för ditt närvaro här i bloggen. Att du har hängt med. <3

   Jag önskar dig och din man all lycka. Tar hjälp om ni behöver och stressa inte! Stress kan ha en ganska stor roll i det hela. Jag ser den här perioden i mitt liv som en upplevelse. Så här kan man må, även om jag var helt förkrossad och inte var beredd på det i början så lär jag mig att acceptera läge. Jag förstår vad andra kan gå genom och hur det känns att känna sig fängslad av sin sjukdom.

   Heja heja på dig! Du är en sån power-kvinna!

   Kramar och kärlek <3

 5. Åh jag var till barnmorskan i fredags och Freja var också så fascinerad över hjärtljuden. Hon har älskat magen sedan dag ett, pussar, vilar huvudet på den och håller om den. Försöker också i tid och otid att dra upp min tröja och säger bebe, inte alla som vill se en blek gravidmage när de handlar till söndagsmiddag en liksom haha!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *