Lunch på stranden

Vi har ätit lunch på stranden alla dagar sen vi kom hit. Det slutar alltid med room service på villan. Vi har varit lite bekväma av oss och bara beställt mat till rummet. Men idag ska vi nog testa något nytt. Varje dag äter jag nya rätter, ingen rätt är detsamma. Om inte jag har cravings på något specifik såklart. Bill däremot, han beställer alltid in samma grej. Wokade svamp med cashew nötter är hans favorit. Man har alltid minst ett vanedjur i gänget. Är ni en sån som går efter det säkra kortet eller känner ni någon som alltid äter samma grej när de är utomlands? 

Några av mina favorit thairätter är: Laarb, Namtook, Tom Sebb, Somtam, Ha Mokk Talee, Plamuek Phad Kai Khem, Pla Sam Rod, Geang Phed Pedd Yang, Phad Pong Galee Poo, Yum Talee, Neam Nueung och mycket mycket mycket mer! Isaan-mat är min allra favorit eftersom maten är så smakrik. Det är också den nyttigaste typen av mat som man kan äta här i Thailand. Det är mycket örter, ingen socker eller onyttigt fett.

Har någon av er testat thairätterna ovan? I Sverige är det dock inte så vanligt att de har dessa maträtter på thairestauranger. Yum Talee har jag sett på många ställen men inte annars.

 

7 kommentarer

 1. Tyvärr har jag inte testat dem. Annat än de potatisar jag kokar nu ???

  Men tips på recept e välkommet ?

  Kokoshjärta hittar man knappast i Sverige. Vissa ingredienser e ju unika å går inte hitta här.

 2. Jag älskar att prova nytt! Tycker det verkar så jäkla tråkigt att äta samma sak hela tiden ?

 3. Isaan mat är min favorit ? nam took med kao nieow är min favorit. ? också kor moo yang men det kanske inte är så nyttigt ?

 4. Nu ser ut att ha det helt fantastiskt!
  Familytime när det är som bäst ❤️
  Vi åker till Thailand på onsdag tillsammans med våra 3 barn, stannar i Huay Yang i 2 månader och är några dagar i Bangkok.
  Skulle verkligen uppskatta ett inlägg om Thailändsk mat!
  Där du översätter de olika rätter du tycker om och förklarar lite mer vad som är mer eller mindre nyttigt samt vad detta Isaan-mat är.
  Hade varit jättekul, annars blir det ju mest Pad thai och kyckling i röd curry bara för att det är det man vet vad det är ?

 5. Jag är en sådan som helst tar det säkra kortet men provsmakar gärna på sällskapets maträtter (om dem tillåter det såklart) för att se om jag kanske kan hitta något nytt som faller mig i smaken. kramiz<3

 6. Älskar mest Som tam med kao niew (stavning?) och gärna moo tot (stavning igen?) till. Blir så glad när min sambo som ärthai gör det här hemma ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *