Veckan som har varit

Det har varit ganska dålig luft här i Bangkok under veckan. Det är höga doser av föroreningar i luften som är skadliga. Detta problem uppstod sedan December och har hållit i sig. Olika delar av staden har mer eller mindre blivit drabbade. Området som vi befinner oss i just nu är ok. När vi beslöt oss att komma hit var luften på ”neutral” läge. Man kan såklart inte jämföra luften här i Bangkok som hemma. Jag har laddat ner en app (air4thai) för att ha koll på luftkvaliteten i olika delar av staden, därefter bedöma vilka aktiviteter vi bör göra på dagarna. Jag har valt ett hotell som ligger vägg i vägg med en av våra favvo shoppingcenter så att vi inte ska behöva gå emellan och vara ute för mycket om det skulle bli kris.
Under veckan har två av dagarna haft ganska höga halter av föroreningar i luften enligt AQI (air quality index). De stängde ner en hel drös publika skolor här i staden. Märkte direkt hur det blev lite mindre trafik. Igår och idag är luften bra igen, men det kan såklart skifta från dag till dag. Enligt nyheterna har mycket av luftföroreningar kommit från fältbränder i kombination av mycket trafik på gatorna och nya byggkonstruktioner runt om staden. Vi undvek utevistelse när luften var som värst och åkte inte till de ställen där luftkvalitet är för dålig. Jag tycker att Thailand/Bangkok bör ha samma bilpolicy som Singapore. Gör det dyrt att både äga och köra bil. Så kommer fler stadsbo att välja lokaltrafik som fungerar superfint här.

Vi har inte blivit påverkade av luften men jag fick däremot en liten förkylning i början av veckan. Zelda fick samma förkylning samtidigt. Förmodligen från barncafé besöket, haha. Jag tror dock att jag kände mig mer sjuk än Zelda.
Zelda snorade lite grann, hon kunde äta bra och vara glad. Däremot kände det som att en lastbil har kört över mig. Nu har förkylningen lättat lite och jag känner mig inte så sjuk något mer.

Under veckan har jag haft möten med mina kollegor, uträttat jobbärenden. Kompletterade de pappersarbeten som behövs för att lösa problemet som uppstod sen tidigare. Sedan har vi haft det jättemysigt och trevligt med vännerna här i Bangkok. Vivi och hennes bebis Ella kom bl.a. över och vi hade en liten playdate. Vi hängde inne rummet och vid poolen en kort stund. Imorgon åker vi till mamma och mormor. Bill valde att stanna kvar i Bangkok så att han hinner träffa alla sina vänner i stan. Jag ska ändå jobba på dagarna så det blir ganska trist för honom. I mitten av nästa veckan ska vi åka till havet allihopa! Det kommer att bli så härligt. 

1 kommentar

  1. Hoppas det kommer bra, enkla lösningar på miljöproblemen även i Thailand för man vill ju att människor ska må bra.

    Bill ser ut att trivas i vattnet.

    Krya på er nu. ❤

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *