Det bästa med att resa är mat

Gosh, vad mycket jag har ätit sen jag kom till Thailand. En sån lycka att jag har kunnat njuta så mycket av maten här. Jag har gått upp jättebra i vikt sen jag kom. Kan inte låta bli att beställa in flera rätter åt gången för att allt ser så gott ut på menyn och jag äter upp allt! Det finns alltid nytt att prova. Thailand är verkligen en av de bästa länderna att upptäcka nya spännande smaker, vår matkultur är så brett. Olika dela av landet har sina specialiteter. Om man inte är kräsen eller rädd för att prova nya saker ska man absolut utmana sina måltider genom att beställa in något som man aldrig har sett eller ätit förr, jag se alltid till att göra det med minst en maträtt per måltid.

Är mat också en stor del av era resor? 

14 kommentarer

 1. Jaaa! En av de absolut bästa sakerna med att resa! Jag och min man reser för att se vacka/spännande saker och platser och att äta gott. Haha! Kollegorna åker för att vila men vi behöver ofta ett par dagar hemma efter en semester för att vila upp oss när vi kommer hem…

 2. Thailand har nog en av de största matkultererna. Åh, älskar thaimat. Men Isaan mat är det bästa! Är så glad att vara tillsammans med en thai kille som är från Khon kean 🙂

 3. Yammi!

 4. Jaaa! Älskar att äta på resor! Det som jag och och min sambo lägger mest pengar på när reser ?

 5. Vilka härliga bilder ?

 6. Jag är så galet kräsen så jag vet inte om jag skulle säga det hahah. Önskar dock att jag var en person som kunde äta i princip allt.

 7. samma här. Jag har blivit förtjust i maträtten Morning Glory 🙂
  Jag är också i Bangkok nu men åker hem imorgon efter 2 lyckade veckor. I fredags var jag med i direktsändning på thai tv PBS med mitt rötter sökande 🙂
  Om du vill Foki är det bara kika 🙂 finns på deras fb sida.
  Hoppas ni får en fortsatt härlig semester 🙂 kram Bim
  สถานีประชาชน ออกอากาศ 1 ก.พ. 2562
  http://program.thaipbs.or.th/People/episodes/58610

 8. Jaaa! Bästa med att resa! ? Älskar att prova massa nytt som jag aldrig har ätit förut! KRAM

 9. Håller helt med i detta:) Mat är ju det bästa på alla resor haha. Kram till er, och hoppas du mår bättre snart.

 10. Hmmmm…. vill du ha en snöboll på posten? De damp ner en del här i natt. ???

 11. Nu blev jag hungrig …??

 12. Oj, det känns igen! Maten är jätteviktigt under mina resor. Upptäckte det när jag var i London första gången haha. Åt nog inte på så jättebra ställen och hotellfrukosten var ingen hit. Saknade smakerna.. Och att få uppleva ett land och en stad med maten. Älskar mat =D

 13. Absolut! Det är nog det bästa sättet att komma nära landets kultur. Helst ska maten vara hemlagad med kärlek och ätas i någons hem. Min japanska ex-svärmor lagade världens godaste mat… jag saknar speciellt hennes nikujaga. Men restaurang är också bra förstås! Vad som helst, bara man själv slipper laga mat på semestern. 🙂
  Sen är det ju så otroligt gott med hotellfrukost (men inte i alla länder). Jag tycker faktiskt att de nordiska ländernas hotellfrukostar är bäst. 🙂

 14. Når vi reiser til Asia, så spiser vi ALT! ? Jeg er 160cm høg, veier 65kg, men når vi kommer hjem fra Thailand, Malaysia eller Filippinene, da har jeg gått opp 5-6 kg ?
  Myyyye mums ??

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *