Zelda och Baggiz ska få en LILLEBROR!

Första veckan i Juni välkomnar vi ett nytt tillskott i vår lilla familj. Vi har blivit välsignade med en lillebror! Den här gången fick jag stimulera ägglossningen genom medicinering. Jag släpper inte mina ägg som det ska så det var första hjälpen vi fick. Vi började direkt efter Zelda slutade amma för att jag hade inte höga förväntningar på att vi skulle få en till bebis så fort men vi är verkligen lyckligt lottade! Nu blev det ändå som vi hade önskat oss. Att vi fick syskon till Zelda vid den här tiden och en lillebror dessutom! Det var mer än vad vi har kunnat drömt om. 

Jag kommer ihåg hur jag längtade så mycket efter att bli gravid igen. Det var inte långt efter vi fick Zelda. Jag mådde så himla bra under Zeldas graviditet. Inga graviditetsbesvär kunde beröra mig. Att vara gravid då var en av mina absolut lyckligaste perioder i mitt liv.

Den här graviditeten är annorlunda, som dag och natt. Jag fick extremt bäckensmärta tidigt in i graviditeten att jag inte ens kommer upp ur sängen. Jag fick även hyperemesis som är en typ av extremt graviditetsillamående. Jag hade inga krafter eller ork på dagarna. Kunde inte äta alla måltider och gick inte upp i vikt som jag skulle. Jag var extremt känslig mot dofter som triggade igång illamåendet hela tiden. På grund av nedsatt fysisk hälsa blev jag drabbad av gravid depression där ett tag. För att jag hade så mycket ångest. Att jag inte hade samma ork som tidigare. Jag ville vara igång men fick inte min vardag att gå ihop under första tiden. Jag ville ta hand om Zelda och bebisen i magen samtidigt men det fanns ingen njutning i något alls. Jag mådde så dåligt att jag fick mörka tankar, jag kände inte alls igen mig själv. Jag visste att något inte stod rätt till och sökte hjälp snabbt. Jag fick all professionell hjälp jag behövde. Min läkare skickade även in läkarintyg till försäkringskassan för att hon ville att jag skulle sjukskriva mig men jag gjorde aldrig det. Dock vilade jag mycket hemma på mitt sätt, gick på rehabilitering och besökte vården som jag skulle. Jag hade väldigt svårt att prata om det här tidigare, varför jag väntade med att berätta om min graviditet och hur dåligt jag faktiskt mådde. Jag är bättre på att dela med mig av mina känslor när allt har lagt sig, jag måste få bearbeta det själv först. Många kan alltid tycka till, men när jag är i ett sånt sårbart tillstånd är för mycket distraktion inte bra för mig.

Mitt illamående är lite bättre nu sen 1 och 1/2 vecka tillbaka. Inga mediciner eller huskurer funkade, men nu är det på bättre håll. Ryggen blir bara värre och värre dock, men jag får helt enkelt hantera det. Tänka på vad sjukgymnasten sa och tar alvedon när det behövs.
Jag har ändå kunnat vara glad på dagarna, speciellt när jag fick vara med Zelda. Hon har varit min lilla glädje-medicin. När Zelda sov på kvällarna mådde jag som sämst för att jag låg och tänkte på allt möjligt. Nu mår jag såklart mycket bättre än innan för att jag känner att jag för första gången på 5 månader kan njuta av min graviditet. Jag känner hur lillebror i magen är lika vild som sin storsyster och på senare tid har jag fått i mig så mycket god mat. Bill har varit min superhjälte i vardagen. Vad skulle jag göra utan honom egentligen?! Så mycket tålamod och förståelse. 

Fantastiskt hur alla graviditeter kan vara så olika. Jag är glad att jag får uppleva båda delarna. Jag har verkligen mer förståelse och respekt för alla gravida kvinnor. Det är inte ett lätt jobb att vara gravid! Heja alla mammor! 

Åh vad vi längtar efter lillebror!!! Jag och Bill är överlyckliga. Har inte fått klara respons av Zelda och Baggiz än. De trampar bara på magen när de får chansen. Vet inte hur vi ska tolka det. Men trippel kul kommer vi att ha med tre barn i huset! 😀 

84 kommentarer

 1. Åh! Grattis! Hoppas att du mår bättre snart med!
  Din familj är helt underbar!

 2. Grattis! Blir det månne Link han får heta? 🙂

 3. Alltså WOW WOW!!! Jag blir så glad för er skull, Foki. Jag har inte gissat någonting verkligen. Du har lyckats dölja det bra, din mage är ju jättestor. Fatta inte att jag inte sett något haha! GRATTIS finaste finaste du. Älska er familj så galet mycket. Kram!!

 4. Åh så roligt! Stort grattis till eran kommande lilla prins?
  Hoppas du mår bättre snart!

 5. Stort grattis 🙂 när lillebror kommer hur gammal är då Selda ?

  1. Hon är nog ett år då tror jag 🙂

 6. Grattiiiis? vad roligt att ha både pojke och flicka?

 7. Grattis kära du??

 8. Ett stort grattis till er alla! ?

 9. Men Foki! Är SÅÅÅ glad för er skull! Grattis till hela familjen. Vad fantastiskt att få en till liten och en son denna gång dessutom. Massa kramar till er och hoppas du får må jättebra resten av graviditeten och i framtiden ❤️

 10. Grattis, grattis! Hoppas det blir bättre!

 11. Åååh stort grattis till ny tillökning i er fina familj! Jag hoppas du mår bättre snart, och tack för att du är så ärlig och öppen med oss läsare ♡♡♡

 12. Hur lång tid tog det innan ni plussade från det ni började med medicinen? Kommer också behöva stimulera fram min ägglossning nämligen.

  1. För oss tog det två år, så det är nog väldigt olika från person till person. Man svarar olika bra på medicinen. Kan ta lång tid att ställa in rätt dos, eller så går det på första försöket 🙂

 13. Stort grattis till er..
  Du ska veta att du är fantastisk på alla sätt och vis, ibland kan känslorna röra om allt för en, men du ska veta att du gör ett fantastiskt jobb och du är toppen mamma! Hoppas resterande av graviditeten blir lättare för dig! Kramar <3

 14. Åh vad roligt, grattis! ? Det är verkligen underbart med de små! Själv sitter jag och njuter av N:s lillasyster, tre veckor gammal ♥️ Jag trodde jag skulle känna mig ”färdig” nu, men nu länns det otänkbart att aldrig få göra om detta fantastiska igen!
  Lycka till ♥️

 15. Hej Foki! Jag är förresten lite nyfiken, om det gick bra att använda tvättbara blöjor till Zelda? Vi har bara använt engångsblöjor men är nyfiken ifall vi får flera nån dag?

 16. Alltså GRATTIS till världens mest underbaraste familj! Har följd dig i ungefär 2 år och du är verkligen en sådan förebild. Nu förstår jag varför du mått dåligt på sistone, vad glad jag blir att det inte var något fel. Men jag hoppas att du slipper mår dåligt hela vägen igenom, stor kram till er!
  Hur kommer det sig att jag inte märkt det på dina tidigare bilder, haha. Kram, xx

 17. Stort grattis till familjen ♥️♥️

 18. Grattis! Vad kul med så nära syskon! Jag och min syster har 7 år emellan oss, så när jag var 10 flyttade hon hemifrån. Sypertrist. Hoppas att du mår bättre snart! ?

 19. Grattis! så kul att ni ska få en till 🙂

 20. Wow!! Vad glad jag blir för er!!! Hur har du lyckats dölja det??

 21. Stort grattis till er alla!!! <3<3<3

 22. Åh! Grattis igen, såg på insta att du var gravid ? Jag tycker så synd om dig som drabbades av hyperemesis, jag vet hur himla påfrestande det är fysiskt och psykiskt. Jag grät varje kväll ett tag mellan spyorna och min sambo fick sitta och trösta mig. Usch det var faktiskt en hemsk tid. Jag fick avfölja matkontot på insta för jag blev illamående bara jag såg mat.

  Skönt att du mår bättre och kan äta nu 😀 Önskar er all lycka till! ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *