Lanterns

Det är snart kinesiskt nyår, I år är det grisens år. De firar väldigt stort här eftersom stor del av thai befolkningen är thai-kineser. Jag tycker att kulturella högtider är så himla vacker på något sätt. Hela staden präglas av kinesiska lyktor, drakar och dekorationer. Ibland önskar jag att vi är halvkineser så att vi kan ta del av den här fina högtiden, haha. Dock får vi göra det ändå på ett och annat sätt, den festliga delen i alla fall.

Vi har inga fasta planer än under kinesiskt nyår. Har olika alternativ men ska prata ihop med Fay först för att se vad hon tycker. Hon kommer nu under veckan. Ska bli så mysigt att ha lillasyster här! 

Vilka utländska högtider eller festligheter vill ni uppleva? Jag älskar det thailändska nyåret (vattenfestivalen) men skulle vilja uppleva ett indisk bröllop någongång. Har hört att de festar i dagar! 😀

12 kommentarer

 1. Så fint!
  Jag tycker att kultur kan vara fantastiskt och lärorikt. Många är även väldigt vackra.
  Jag har varit på ett indiskt bröllop. Är man en introvert kan det vara jobbigt men maten är alltid trevlig. Det firades i flera dagar men jag gick bara på en av ceremonierna. Mina föräldrar gifte sig så också. De har hela bröllopet på VHS – 3 stycken!

  1. Verkligen <3
   Högtiderna är alltid roliga om man bara kan iaktta, äta och inte hela tiden måste vara social kan man tycka, haha. Men det är svårt! Jag skulle nog stänga in mig själv någonstans i veckor efter en sån fest, men fantastisk kul är det ju.
   WHAT?! Gjorde dina föräldrar det? Vilken lycka att ha så många fester för en sån stor dag. Det måste ha kostat en hel del kan jag tänka mig!

   Kramar från oss <3

   1. Nja, det beror på hur man ser det. Jag personligen föredrar det minimala.

    Ja, det kostar väldigt mycket att gifta sig så, men samtidigt får man in mycket i gåvor med. Det brukar vara så med sådana bröllop. Jag var på ett syrianskt bröllop en gång. Det kostade 2 miljoner! De fick dock in gåvor värda nästan lika mycket.

    Jag kände att mina föräldrars kultur präglade mitt bröllop lite med. De ville ju ha det så pampigt som möjligt medan jag som lider av ångest ville ha det så intimt som möjligt. Min mamma har dock väldigt stor förståelse för psykisk ohälsa och lyssnade på mig som tur är. Men jag tror att de hade velat ha något galet för mig med. Det är ju alltid brudens familj som står för bröllopsfesten i sydasiatisk kultur med, och därför får de stor kontroll över festen. Det finns för och nackdelar i mycket så det är viktigt att inte bara se det vackra tycker jag.

    Massa kramar!

 2. Finns massor att uppleva ?

  1. Eller hur! <3 <3

 3. Jag älskar högtider och tycker att andra länders högtider verkar vara väldigt spännande! Skulle vara så kul att få uppleva!

  1. ELLER HUR! Jag går alltid all in i våra svenska högtider men andra länders högtider kan se så spännande det med. Det som är lika för alla högtider i hela världen måste nog vara maten. Är inte det fantastiskt ändå?

   Kramar från oss!

 4. Jag också varit på indiskt bröllop men här i sverige. Så dom firade inte i flera dagar. Hur är priserna i Bangkok. Vad kostar tex en fika eller lunch. Och shoppa tex en guessväska är det billigt. Ha en kul vecka.

  1. Priserna i Bangkok kan variera beroende på var eller vad man väljer att göra. Våra måltider har kostat mellan 300-500 svenska kronor för två vuxen. Mellan 3-5 rätter åt gången. Men det är vi som älskar att äta lite väl för mycket kanske. Vi har bara ätit inne i shoppingcenter där maten är lite dyrare. Man kan få betydligt billigare mat här också, som streetfood. Kostar mellan 10-20 svenska kronor per tallrik / måltid. Eller enklare food court är också billigt. Thailand är fantastiskt på det sättet att man kan välja själv hur mycket man vill spendera sina pengar, från att köpa de billigaste drinkarna till de dyraste i världen. Utbudet här är brett! <3
   Märkes grejer är lika dyrt som hemma om inte dyrare ibland. Vill man hitta fynd ska man försöka shoppa lokalt 🙂

   Tack fina, ha en underbar vecka du med!
   Kramar <3 <3

 5. FiaLiaLia

  Har hon börjat gå ännu? ?

  1. Inte än, men hon har börjat släppa taget och testa ta steg! 🙂 <3 Kramar från oss!

 6. Oktoberfesten i München och karnevalen i Köln och Düsseldorf! Det sistnämnda har jag dock upplevt. Skulle även gärna vara med på karnevalen i Rio!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *