Zelda sa sitt första ord!

Älskade cybervänner, 

Jag har saknat er! Tack snälla för alla krya-hälsningar, tack för att ni är världens bästa cybervänner. Vet inte vad jag har gjort som förtjänar så fina cybervänner som ni. Blev jätterörd och glad när jag läste era kommentarer som ni har lämnat här under tiden jag har varit borta från bloggen. Ni är underbarast! 

Jag hade väldigt svårt att somna igår. Låg vaken till nästan 4 på natten och tänkte på hur mycket saker jag har att göra under sista veckan innan resan med så lite tid och så lite ork det finns. Tur att jag fick vila i en hel vecka som tur var. Bill har varit otroligt hjälpsam. Jag fick fokusera helt på min hälsa och min lilla familj. Det var välbehövt!

Av den här lilla tiden som jag har varit borta har ni missat en hel del! Zelda besökte ett badhus för första gången i början av förra veckan, hon var jätteglad, skrattade och tjöt av glädje när vi hoppade runt med henne i poolen. Åh, hon kommer att älska Thailand!

Söndag den 6:e januari klockan 22:ish sa Zelda sitt första ord! Hon pratar väldigt mycket i vanliga fall men vi har aldrig förstått kopplingen till det hon sa. Allting som vi hörde var ju bara bebis-babbel, haha.
Jag kommer ihåg att jag mådde inte så bra den dagen. På kvällen hade jag tagit ett varmt bad och Zelda var fortfarande vaken. Jag lekte lite med Zelda och skulle lämna över henne till Bill i några sekunder för att hämta något snabbt. Men hon blev jätteledsen, sträckte ut armarna efter mig och sa: -Mammaaaaaaa!!! Hon sa mamma i omgångar och försökte ta sig loss för att komma till mig. Då visste vi precis vad hon ville. Hon ville ha mig, hennes mamma. Jag brukar vara ledsed när Zelda är ledsen men den gången sken jag upp som en sol. Hon sa mamma! Hela kvällen höll jag om och kramade Zelda tills hon somnade i min famn. Jag har skrivit upp i Zeldas bok också när hon sa sitt första officiella ord som vi förstod kopplingen till. Åh, Vilken minnesvärd dag! Det är stort! 

Idag ska vår fina vän Helen komma förbi med hennes bebis för en snabb bebisfika. Efter det måste jag till sjukhuset. I fredags träffade jag också en läkare här på vårdcentralen. På onsdag ska jag även göra en till kontroll. Det är många läkarbesök eftersom jag vårdas för olika besvär, därför blev det så många olika avdelningar av vård. Det är så mycket som händer med min kropp just nu. Men jag får hjälp, vilket jag är tacksam över. Håller tummarna att allt ser ok ut nu innan resan!

Önskar er en underbar dag! Ni är för awesome, sluta aldrig vara det snälla. 

23 kommentarer

 1. WOW stora tjejen!!! Ni har ju fått ett geni till barn 😉 Så skönt att du är tillbaka ♥️ hoppas du fortsätter ta hand om dig ♥️ kram 😘

  1. Att hon är stor! Hon växer alldeles för fort vår lilla bebis. Tiden bara flyger iväg!
   Skönt att vara tillbaka också, jag kommer absolut att prioritera min hälsa. Tack för din omtanke finaste du, <3

   Kramar <3

 2. Min son sa sitt första ord i samma ålder som Zelda är nu. Min son är redan sju år men man kommer alltid ihåg då sitt barn sa sitt första ord. Det är så kännslosamt❤

  1. Åh! <3 Eller hur, första ordet och första steget är ju så stort. Men något som jag tyckte var ännu större är när Zelda började räcka upp handen för att hon vill bli buren eller att man ska lyfta upp henne. Det är otroligt mysigt det! 😀 <3

   Krama sonen din från mig! <3

   1. Jaa vist är det mysigt och otroligt fint att se hur de utvecklas😊 skall krama min pojke från dig ❤ hoppas ni får en fin resa i thailand och att du börjar må bättre. Sköt om er💞

 3. Haha vad söööt, mamma är ju nästan alltid första ordet! Du har en så fin kille, den där Bill verka har ett stort hjärta. Hoppas ni har det så kul i Thailand!!! Och krya på dig finaste du😓xx

  1. Ja, tur att jag har Bill <3 Men jag vet att han inte har så lätt han med för att Zelda är otroligt mammig, haha. Men vi gör vårt bästa och jobbar i team. Vi behöver komma in i den nya vardagsstrukturen ordentligt bara, 🙂 <3

   Tack snälla för krya-hälsningen, stor kram! <3

 4. Men åååååh så söt Zelda e ❤ Första ordet e alltid magiskt.

  Du sprider så mycket kärlek så du får många vänner. Hoppas allt fixar sig nu å ta de lugnt. Själv la jag mig 5.30 men var uppe vid 9 igen så jag vet att de e jobbigt om man inte får sova. Önskar dig en fin sömn i natt å en mysig kväll med familjen ❤❤❤

  1. Jaa! Vi har gått runt här hemma väldigt länge och spekulerat vad Zeldas första ord skulle bli. Jag hoppades på mamma och Bill hoppades på pappa. Men det blev mamma! Snacka om att jag blev överlycklig, haha 😉 Yeey!

   Tack snälla för din fina kommentar, du sprider mest kärlek här! Blir alltid så himla glad att läsa dina kommentarer. Min finaste cybervän <3

   Jag önskar dig en bättre sömn ikväll jag med! Man mår verkligen som bäst när man får sova ut ordentligt <3

   Kramar massor finaste cybervän! <3

   1. Tack själv ❤❤❤ Jämt när man tittar in här så finns de så mycket kärlek. Man blir varm inombords.

    I natt sov jag bra i alla fall. Känns ovant.

    Minns när jag jobbade på dagis på 90-talet. En liten unge var så rar… kunde 2 ord… mamma å bullshit 🤣🤣🤣 supergulligt.

 5. Vad gulligt. Kommer du blogga från Thailand. Hoppas det. Så man kan drömma sig bort från kalla sverige. Tycker så mycket om dej. Ha det toppen. Kram.

  1. Ja! Absolut! Det kommer jag att göra <3 Förmodligen lite grann varje dag. Tycker mycket om dig också! Tack så mycket för att du sprider så mycket kärlek underbaraste du. Fortsätt vara så här awesome!

   Kramar massor från mig <3

 6. Hoppas hoppas att mår bra iaf. Kämpa på, du har såå många på din sida. Så många styrkekramar till dig<3

  1. Jaa, just nu mår jag bra. 🙂 <3
   Men det handlar om kanske 2 av 7 dagar i veckan som jag känner mig riktigt bra om jag ska vara ärlig. Men det funkar! Jag ska inte försöka göra mer än vad jag klarar av något mer 🙂 <3 Nu är det hälsan som kommer först!

   Kramar massor!

 7. Vad stort med första ordet! Min dotter är 6 månader och har nyligen börjat säga dadadada istället för att bara låta, eller vad man ska kalla det. Längtar så efter första ordet!

  1. Åh! Men det brukar oftast börja med dadadada, och plötsligt händer det! 😀 <3 Förresten, bebisar vid den ålder förstår mer än vad man tror faktiskt. 😀 Du får hålla mig uppdaterad sen när din bebis säger första ordet! Det är ju så himla spännande ^^

   Kraaaam!

 8. Min son Jim sade mamma flera gånger på raken.. redan vid 4 månader.. helt otroligt haha.. han sade det i samband med amningen före läggdags och vi hade några vietnamesiska sysslingar på besök från Bergen, Norge. De blev minst lika förvånade som jag..Hehe. En riktig mammas pojke 🙂 så skönt att höra frän dig igen. Hoppas vilan hjälpte och gav dig mer energi och hälsan före allt såklart. Safe trip to Thailand. Pussa lilla gullungen Zelda på pannan från mig. Kom ihåg att alltid ta riktigt god hand om dig själv, det finns inget viktigare än en själv, lätt att glömma bort.. så Zelda har en pigg och frisk mamma att ty sig till ♡♡♡ kraaam bästa Foki

  P.S: själv överlevde vårt nya hem en brand på 3:e våningen tidigare idag(Vi bor högst upp på 5:e) tack vare duktiga brandmän!! Så lättad att vår lägenhet klarade sig.. phiew =) God natt ♡ känner stor kärlek och tacksamhet till allt och alla just nu =)

  1. Åh! <3 Tänkt att din lilla Jim är nu så stort! 🙂

   Men vad…. mitt hjärta stanna till. Jag är glad att ni är ok och att lägenheten klarade sig från branden. Är det säker att bo i lägenheten ändå? Hann det bli mycket rök? Ta hand om er! <3

   Tack snälla finaste du för omtanken, du är alltid så fin och snäll mot mig. Zelda hälsar och ger cyberpussar tillbaka!

   Kramar masssor <3

   1. Yep, han fyllde 16 år den 7:e januari, vi firade honom bara enkelt. Hemma oss tre med tårta =)
    Branden blev avgränsad till grannens kök.. det stänk bränt efteråt i trapphuset men morgonen därpå helt borta. Tack för omtanken ♡♡♡

    Hehe.. wow att hon är hela 10 månader redan. Vad lång hon ser ut på bilden, som en mini säl fast 100 ggr sötare haha

    Godnatt sötis! Kramar

  2. Hoppas ni e ok. ❤❤❤

 9. Jag brukar inte kommentera så ofta här. Men jag har följt dig sen jag var 13-14 år. (Är 20 år nu) så du har varit en del av min uppväxt. Åh ska bara kort sammanfatta att du är en av de få bloggare som jag verkligen gillar! Hoppas att du mår bättre!!, prioritera din hälsa, vi finns här oavsett hur du mycket vill lägga fokus på din blogg. Njut av resan nu och umgås med nära och kära!! ^^

  1. Åh, <3
   Tack snälla för att du kommenterar nu! Din kommentar gjorde mig så himla glad. Tack för att du har följt mig så länge och att vi har vuxit upp ihop.

   Vad du är underbar och snäll, Jag ska absolut prioritera min hälsa och ta hand om mig själv!

   Ta hand om dig du med och jag önskar dig all gott i livet!
   Kramar massor!

 10. En annan Monica

  Hej Foki! Bill behöver inte oroa sig. Vår dotter var mycket mammig vid den ålder men när hon blev äldre blev pappas flicka 100% och är mycket pappig nu, fast hon älskar mig jättemycket förstås. Ta hand om dig och din hälsa, slappna av och njut av att få vara hemma, värme, din familj och din mormor! Ha det bra! /en annan Monica 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *