SantaPark & Santa Village

Underbara ni, 

Som ni redan vet åkte vi till Finland dagen före julafton för att hälsa på tomten i Rovaniemi. Vi gjorde första stopp i Santa Village och kollade in där först. Det är gratis inträde till Santa Village men alla aktiviteter kostar, t.ex. åka ren- eller huskysläde. Man kan träffa tomten på två olika ställen i byn, i Christmas house eller Santa Clause Office. Dock är det väldigt lång kö till tomten. Man får inte fota med egna kameror eller mobiltelefoner heller, det är tomtenissarna som fotar med deras utrustning. Om man vill ha bilden med tomten får man antingen betala 32 euro (eller 35?) för att få en bild i utskrift eller 45 euro för att få alla bilder och video digitalt. De är väldigt duktiga på att göra det kommersiellt minsann, men det är som sagt en turistattraktion man får vara beredd på det.

Det var jättemånga asiatiska turister i tomtebyn faktiskt. Jag kan tänka mig att stället ligger högt upp i deras bucket list. Det är ju super-exotiskt med tomten, snö och Lappland framförallt. Vi frågade personalen som jobbade där om det är många svenska som besöker tomtebyn och de svarade: -Tyvärr, inte så många svenskar som kommer hit. Personligen tycker jag att det var mysigt med lite julstämning, speciellt dagen före julafton där de hade en ceremoni för tomten innan han åker iväg för att dela ut julklappar till alla barn i världen ;).

_____________

Efter besöket på Santa Village åkte vi vidare till restaurangen RAKAS som ligger i Arctic Tree House Hotel. Där åt vi något litet, drack något varmt och myste framför brasan. Det var inte så bra mat i Santa Village så vi var lite hungriga. Vi passade på att ladda upp våra telefoner och vilade en stund. Jag och Fay skrattade åt Bill för att han frös så mycket p.g.a. hans klädval. Jag erbjöd honom att byta om till ordentliga vinterkläder som jag hade med i bilen till honom men han vägrade. Det är en regeln för oss norrlänningar att alltid packa med ordentliga vinterkläder och skor i bilen när man färdas. Ifall bilen stannar. Men Bill tyckte att vinterstövlarna som jag tog med inte var så snygga, haha. Om man fryser ska man inte tänka på hur man ser ut direkt, det handlar om överlevnad. Men Bill kommer nog att lära sig med tiden hoppas jag. Dock var jag likadant som Bill när jag var typ 14. Notera ”14”. 😉

_______________

Efter myset på RAKAS gick vi vidare till SantaPark. Stället ligger på gångavstånd från varandra. Inträdet kostar 34 Euro per vuxen. Hela nöjesparken ligger inne i en grotta. I priset ingår alla aktiviter som man kan göra där. Dekorera pepparkakor med Mrs. Gingerbread, pyssla med tomtenissarna, åka det magiska tåget genom ”enchanting worlds”, gå på Elf School, träffa isprinsessan inne i isgalleriet, kollar på Jolly Elf Show, barnen kan leka i lekparken som ligger bredvid caféet, skicka julhälsningar från postkontoret OCH träffa tomten! Den stora skillnaden med att träffa tomten på SantaPark från Santa Village är att här får man faktiskt prata och hänga med tomten för att det är mindre folk. Barnen kan viska sina önskningar till jultomten och man får ta hur många bilder och videos som helst med sina egna kameror. Det kostar inte extra heller. Kön till tomten är inte så långt om man ska jämföra med den som ligger i Santa Village. I SantaPark skulle barnen finna mest nöje enligt mig!

6 kommentarer

  1. Wow! Underbara bilder. Har aldrig varit där så lite bilder skapar en fin känsla. Hälsa Bill att han ska pälsa på sig mer kläder ifall det blir över -40 grader. Burr! Man blir snabbt kall. Jag som bott i Sthlm i 16 år vet hur hopplös man e som stadsråtta. ? Snygga kläder går före varma kläder.

    Kram!

  2. Låter fint men huij vilka priser!

  3. Hej vill bara tipsa att om de blir tungt eller obekvämt i selen i använder nu till Zelda så finns det mycket mer ergonomiska selar/sjalar för både er och Zelda. Bla Tula, ergobaby mm. Det är en stor skillnad och era ryggar ska hålla länge. De är med omtanke jag tipsar och trivs ni med den ni har idag så ignorera kommentaren ? gott nytt år
    http://narabebis.se/barandets-ergonomi/

  4. Älska detta inlägg! Ser så mysigt ut och det är så roligt med massa bilder.

  5. Din jacka är SÅ fin! Kollat runt på din blogg och inta men kan inte hitta var den kommer ifrån. Tell me pls!! Så snygg

  6. Hej, tycker din vinter-outfit ändå är väldigt fin. Skulle vara underbart om du ville tipsa vad man ska ha på sig på vintern till oss som inte bor i Norrland men som inte vill frysa 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *