Love means giving and sharing

Har ni förslag på vilken välgörenhetsorganisation jag ska skänka 10,000:- till? När bloggen fyllde 10 år skrev jag att: om vi får ihop 1000 ”” så ska jag skänka 10,000:- kronor för att göra världen till en bättre plats. Jag tänkte att vi kommer att hamna på tusen ”hjärta” LÄTT! Eftersom det är inte ens 10% av er som kikar in här under den perioden jag postade inlägget. Blev lite förvånad faktiskt att vi fick inte mer engagemang eftersom jag ser hur många det är som har läst bloggen egentligen.

Jag vill inte säga att folk idag är för oengagerade eller för självupptagna. Tid är såklart värdefull för många, man kanske inte har några sekund över att lämna ett litet spår av kärlek? Eller så vet inte många hur man kommenterar? Jag väljer att tänka så. Även om vi inte fick ihop 1000 ” så kommer jag att skänka bort pengar till de behövande ändå. Ni som har lämnat kärlek är såklart med mig att bidra till något gott för världen. Hoppas att alla era önskningar går i uppfyllelse. All kärlek och glädje till er! Ni är guldvärda! 

Förresten, jag valde att flytta fram tävlingarna. Eftersom det är så mycket julkalendrar överallt på sociala media just nu och sponsorerna ville göra det för kommersiellt. Därför valde jag avvakta med det. Hoppas att det är ok! 🙂 

32 kommentarer

 1. Blev oxå förvånad. Tycker de e så fint av dig att ställa upp för andra. ❤
  Så de e självklart man gjorde ett hjärta. Om jag nån gång i mitt liv blir snorrik ska jag starta en fond.

  Jag vill att pengarna ska gå till barn men vilken organisation vet jag inte riktigt. Barnen e vår framtid å de ska inte fara illa. ”Min stora dag” e bara ett förslag. De gör fina saker för sjuka å utsatta barn.

  Hoppas du har haft en mysig helg nu. ❤❤❤

 2. Såklart fick du inte så mycket kommentarer för du väljer dina läsare..

  1. Du är extremt irriterande. Jag skulle vela träffa dig och se vad för sorts människa du är.

   Foki- en organisation som stödjer barn med sjukdomar som cancer?

 3. Monira Negash

  Donera pengarna till Panzisjukhuset. Årets mottagare av Nobels fredspris Denis Mukwege startade sjukhuset för våldtagna flickor/kvinnor i Kongo. Nog ett av de viktigaste initiativen i vår nutid. ❤️

 4. Katthemmet i Stockholm

  1. Håller med Therése!
   Skänk pengarna till något katthem! <3

 5. Hemlösa i Sverige ❤️

 6. Jättefint initiativ av dig och jag var inne och skulle göra ett hjärta, jag som aldrig kommenterar. MEN när jag såg hur bökigt det var med att man skulle skriva in mailadress så kändes det jobbigt på telefonen, plus att jag ogärna vill lämna ut min mail överallt och få ännu mer skräppost. Men jag kände att du förtjänade att få veta detta eftersom att jag tänker mig att det var sååå många som kände som jag och därför gjorde jag nu ändå mödan att gå in och skriva här. Tänk om fler vore så omtänksamma och givmilda som du, då hade världen varit en bättre plats!
  ❤️

  Jag tycker du ska skänka till någon organisation för barn med missbrukarföräldrar eller typ ”vit jul”.

 7. Föreslår Giving People !

  ”Giving Peoples vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Vi är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomiska utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige.”

  Dom hjälper barnfamiljer utan mat/kläder/hygienartiklar osv. Hjälper familjer att fira jul/födelsedagar.

  https://www.givingpeople.se/vad-vi-gor/

 8. <3
  Och jag tycker också att det är en bra idé att ge till Panzisjuskhuset! Man kan göra det genom Läkarmissionen och PMU här i Sverige.
  Här är en film om Denis Mukwege och Panzisjukhuset: https://urplay.se/program/199070-mukwege-att-laka-kvinnor-i-kongo

 9. Det är jättefint av dig att skänka så mycket pengar Foki! Men jag förstår inte riktigt varför du ville ha 1000 kommentarer. Jag tänker att vill man skänka pengar så borde man väl kunna göra det utan kommentarer? Men som sagt, jättefint av dig att göra detta. Jag tycker att du ska skänka pengarna till barncancerfonden eller Min stora dag, eller något annat som har med barn att göra.

  1. Min tanke var aldrig att jag måste ha 1000 kommentarer. Även om jag skrev att vi ska få ihop 1000 ”<3". Jag ville att mina läsare ska få känna sig delaktiga bara. Jag bad inte ens om att de ska skänka egna pengar, Allt jag ville var att de ska få vara med att göra det med mig och bidra genom att visa kärlek på internet eftersom jag ville "fira" bloggens födelsedag med er/läsare. Sen är det intressant att se hur många det är som faktiskt bryr sig. Men i grund och botten är allt i välmening. Det har aldrig stoppat mig från att hjälpa andra i nöd ändå, oavsett om någon skulle bry sig eller inte. Brukar inte ens skriva om alla mina välgörenhetsarbeten i bloggen. 🙂
   Jag tror att jag var lite för optimistisk bara, att fler skulle tänka på samma sätt och förstår vad hela grejen går ut på.

 10. Synd att musikhjälpen är slut nu, annars kunde du skänkt till dom. Jag älskar musikhjälpen, följer det heela veckan så mycket jag kan haha. Men finns ju andra fina organisationer att skänka till med. Trodde också du skulle få mer kommentarer, det förtjänar du att få <3

 11. Tyckte också det var märkligt att basera det på antal kommentarer. Förstår att det var i all välmening men det kändes som att öka antalet kommentarer var viktigare än att du ville skänka pengarna. Därför deltog jag inte, jag bidrar på andra sätt ist. Kram <3

 12. Till någon organisation som ordnar julfirande för de barn som inte har det lika gott ställt.

 13. Barnen I jemen!
  De svälter

 14. Synd att inte fler kommenterade såklart. Människor kan vara rätt svpra att engagera och få att visa engagemang. Men de menar nog inget illa egentligen…
  Jag tycker det vore bra att bidra till WWF eller liknande 🙂

 15. Måste säga att jag i vanliga fall brukar kånna mig rätt glad efter jag tittat in hos dig. Dock tog du udden av den kånslan med detta inlägg.
  Du är en god samarit och vi som inte ”lämnade kärlek” är…vad i dina ögon?
  Tråkigt…

 16. Jag vet inte om jag är blind eller om det är min webbläsare som är konstig men jag hittar inte hur man gör hjärtan på inlägg. Har för mig att det fanns nåt hjärta man kunde trycka på innan?

 17. Åh, men vad dumt! Jag fattade inte att det var tusen <3 i kommentarerna, trodde att du hade en sån knapp med ett <3 som man kunde klicka på. Hittade den inte så trodde inte man kunde vara med via mobilen!

 18. Tycker det är märkligt att ta upp andelen som engagerat sig vs. andelen som inte engagerat sig. Vad är syftet med att säga så? Få fler att engagera sig nästa gång? Ge dåligt samvete till de som inte engagerat sig? Lyfta upp de som faktiskt engagerade sig? Känns faktiskt bara som en negativ grej att göra, eftersom majoriteten av dina läsare inte engagerat sig så tror jag de kommer tolka det negativt.

 19. Hemlösa i Sverige!
  Finns kris och elände i hela världen, men ett problem som faktiskt är vårt ansvar till 100% är våra egna hemlösa som aldrig får något, inte ens av oss som bor i Sverige.
  Är ett jättestort problem som ökar konstant. Under kommande lågkonjukturen lär hemlösa bli en ännu större skara. Stötta dem!

 20. Vi är månadsgivare till Läkare utan gränser och sen väljer vi en organisation varje jul som får våra julkortspengar.
  Vi måste alla hjälpas åt för att alla ska få en chans till ett drägligare liv.
  God Jul till dig och hela din familj.

 21. Tänkte också att det borde gå att få ihop mer <3 med tanke på hur många som kommenterar om det är giveaways eller tävlingar. Aja jag tyckte ditt inlägg förtjänade flera 1000 hjärtan för ditt fina initiativ!
  Vart pengarna ska gå till? Supersvår fråga. Såg att du fått så bra förslag redan. Barnorganisationer ligger mig varmast om hjärtat!

 22. Röstar på ”Min stora dag” då sjuka barn är något som berör mig mycket och jag har även sett att pengarna verkligen går till att sprida glädje i vardagen för dessa ❤️

 23. Syns det er helt utrolig hvordan noen folk her inne som prøver å sette negative agendaer bak noe så fint som veldedighet. Ser ikke samme ”du prøver bare å øke antall kommentarer” på poster der man kan vinne ting til seg selv

 24. Standing voice.

 25. Jontefonden!! Dom hjälper barn som väntar eller har gjort en transplantation och dess syskon och familj, dom sätter guldkant på vardagen och min bror som blev hjärttransplanterad i somras fick en guldkant därifrån och att se hur mycket glädje det gav och att det hjälpte han ENORMT mycket i sitt tillfrisknande gör ju bara att fler sjuka barn och deras syskon förtjänar gulkanter i sin vardag!❤️ För glädjen hjälper dom att skingra tankarna och är bevisat att hjälpa till i deras tillfrisknande😍😍

 26. Väldigt fint initiativ Foki!

  Jag tycker att pengarna ska skänkas till WWF, för deras arbete för djuren världen över <3

 27. Blev väldigt ledsen av att läsa detta inlägg. Läser din blogg när jag har tid. Läste inlägget först idag (22.12), så det var redan försent att ‘ge kärlek’.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *