Julklappstips till bebisar under 1 år

-Inlägget innehåller adlinks-

Jag och Bill kommer inte att ge Zelda någon julklapp i år. Vi kommer att stoppa in extra slantar till Zeldas sparkonto bara. Sen ska vi göra tomma paket som Zelda kan riva sönder papper och lägger i saker som prasslar i paketet. Det vet vi att hon finner glädje av!

Dock frågas det ständigt under den här tiden på året från olika håll bland nära och kära vad Zelda kan tänkas att önska sig. Zelda har allt hon behöver eftersom vi handlar allt till henne så fort hon behöver något. Men jag förstår att det kan vara extra kul för våra käraste att ge bort något litet ändå. Vi gjorde samma sak när andra barn i familjen var bebisar.

Detta gav mig en idé att göra en lista på saker som kan uppskattas för hela hushållet om man vill ge bort presenter till barn under ett år utöver det vanliga som babyleksaker o.s.v. Som de annars får jämt! Jag tror att Zelda har alldeles för många skallror och gossedjur här hemma, haha.

1. Pengar för framtiden. 
Jag vet, det är jättetråkigt att ge bort pengar. Men det är dock nyttigt för barnens framtid. Om man vill göra det lite roligare kan man kanske ge bort en spargris tillsammans med pengar? Eller varför inte måla spargrisen för hand om man vill ha en personlig touch över det hela? Det blir förmodligen barnens första spargris också! Hur fint är inte det? 

2. Mjuka paket. 
Kläder, strumpor, mössor, vantar o.s.v. Barn växer ständigt ur kläderna. Det säkra kortet är att köpa pyjamas eller bekväma kläder. Bebisar från 6-12 månader behöver bekväma kläder för att de rör på sig hela tiden. Det är roligt med ”finare” kläder såklart, men de kläderna som kommer mest till hands är faktiskt pyjamasar.

3. Mätta bebisen.
Välling, gröt, mat, ersättning. Viktigt att ta reda på vilket märke av välling eller ersättning som barnet äter. För att vissa märke kan barnet få ont i magen av eller ogillar.

4. Saker som går åt dagligen. 
Blöjor!!! Det går åt blöjor dagligen. Nu använder vi tygblöjor (använder dock ekologiska, nedbrytbara när vi är på resande fot) men flesta föräldrar där ute använder vanliga blöjor. Med handen på hjärtat tror jag att de flesta föräldrar skulle tycka att det vore skönt att få ett helt lass av blöjor så att man slipper köpa själv. Dock ska man kolla så att man köper i rätt storlek.

5. Saker som försvinner jämt. 
Nappar! Det är en gåta varför nappar alltid försvinner. Trots att vi är noggranna med att sätta napparna i nappsnören så försvinner de ändå. Kolla dock vilket märkte och modell barnen använder.

6. Stora paket.
Om ni är flera och vill gå ihop att köpa något. Tänkt till vad familjen verkligen behöver. Barnprylar kan kosta en hel del. Det är nog uppskattat för många föräldrar där ute att få något som de verkligen behöver, saker som de måste bita i läpparna för att kunna köpa det. Kan vara allt från vinteroveraller, åkpåsar, barnvagnar, bilbarnstol, transportväska för barnvagn, babyskydd, babysitter, bärsele/bärsjal, isofix o.s.v. Eller varför inte köpa lite av varje av sakerna som nämndes ovan?

En fråga till er småbarnsföräldrar. Vilken julkapp skulle vara den ultimata julkappen för era bebisar i år? 

10 kommentarer

 1. Min yngsta syster önskade sig underställ i ull till sina barn som då var 4 och 2 år gamla. Min andra syster å jag ville inte vara de som gav sina syskonbarn stickiga, kliande underställ 🤣 Vi köpte roligare presenter till barnen. Spargris funkar bra tills småttingarna får ett medvetande å kommer på att de e roligare att shoppa än att spara. 😜😂

  1. Å köp en spargris i stål för min systerson gjorde uttag i grisen genom att använda hammare 😜

   Ne dags å sova. Suss gott allihop ❤

 2. Sara den rara

  Blöjor! Har en vilding på 2 år och 4 månader, där går det inte åt så många blöjor dagligen då han även använder potta lite då och då, Men har en bebis på 9 veckor där det går åt desto mer. 😏

 3. Bra tips, för att jag inte vet vad jag ska ge min systerdotter =D

 4. bra att du kommer med tips köpte nya kläder till min systerdotter som hon har använding just nu när hon blir större

 5. Vilka bra tips! Vi har köpt en pulka till Ester i julklapp men med tanke på all snö som fallit i Stockholm nu så tror jag vi kommer tjuv öppna den idag.

  Till alla som fråga vad Ester vill ha i julklapp säger jag kläder i större storlekar, för det är det vi behöver. Leksaker har hon mycket av men det är våra skor, julgranskulorna och köksredskap som är hennes favoriter just nu.

 6. Kläder, mat och blöjor är nog det viktigaste. Med mat menar jag babyn som äter ersättning mjölk, velling,fast föda som burkmat man får från mataffärer tex.😊

 7. Bra inlägg!

 8. Bra underställ och overall skulle vara sååå uppskattat. Blir väldigt dyrt för mig som pluggar och är mammaledig 😣

 9. Såååå bra tips! Nu vet jag att de flesta är klara med julklapparna till vår lilla men herregud jag hade gråtit av lycka om vi fick ett lass blöjor. Man vill ju inte vara otacksam när folk kommer med söta små kläder med volanger eller spets men alltså… Det finns ingen tid till att använda sånt? Önskar jag hade vågat säga vad vi verkligen behöver i julklapp T_T

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *