Lediga platser för läsarlunchen

Underbaraste ni,

Vet inte om någon av er har försökt att styra ihop en fest/event/familjesamling eller liknande men jag upptäckte precis på hur tidskrävande det kan vara när man försöker få ihop alla, haha. Men det är otroligt kul att få anordna tycker jag. Jag gillar verkligen det! Jag vet och känner på mig redan nu att vi kommer att ha det supermysigt under lunchen.

Jo, efter många mail fram och tillbaka slutade det med med att 7 stycken kunde komma. Vissa hade familjeplaner, bortresta under den helgen, inte såg mailet i god tid o.s.v. Jag vill såklart fylla på platserna så att vi ska bli 10 och gick efter min långa lista med läsare som jag önskar att få träffa i verkligheten. Jag ville inte maila för många samtidigt om fler skulle tacka ja och har fått vänta på svar. Dock ser jag nu att vi börjar få lite ont om tid. Jag vill bara höra om någon av er vill komma till lunchen den 1:a December? Vi har inte bestämt vilken restaurang eller vad vi ska äta än, utan det ska vi göra tillsammans. Jag har skapat en sluten facebookgrupp så att alla ska få vara delaktiga. Just nu är vi ett gäng tjejer med åldrar mellan 20 till 30+.

Ni som inte bor i Stockholm. Jag kommer att stå för era resekostnader hit och tillbaka hem om ni vill. Det bjuder jag gärna på! Det är en stor ära för mig att få träffa er! Åh, det pirrar jättemycket i magen just nu när jag tänker på hur jag ska få träffa mina cybervänner i verkligheten.

Vad säger ni? Är ni sugna på en mysig lunch med mig/oss den 1:a December? Kommentera nedan! Berätta gärna vilka ni är, hur länge ni har följt bloggen, var ni bor, hur gamla ni är o.s.v. 

34 kommentarer

 1. Åh vad roligt! Jag hade väldigt gärna velat komma på en lunch med dig! <3
  Jag heter Anna, är 24 år och läser till civilingenjör i Norrköping 🙂 Jag är inne på mitt tredje år och älskar verkligen mitt program. Det är lite roligt för det är en linje med fokus på animering/visualisering/film/spel, vilket bland annat du inspirerade mig till. Så det tackar jag mycket för! <3
  Jag har följt dig i ca 8-9 år, vilket var sen jag var ca 16 år och det är ju helt galet!! Kommer fortfarande ihåg när du avslöjade hela Fokiwa, flyttade till Thailand och delade knasiga saker från Japan. Nostalgi <3
  Din blogg är lika inspirerande idag men på ett annat sätt, med feel-good inlägg och mattips. Gör lite att det känns som jag vuxit upp med dig, haha!
  Hoppas jag får följa med, hade varit superkul! Massa kramar 🙂 <3

 2. Jag vill verkligen komma men är i Spanien med familjen då. Hoppas att ni får det trevligt! 💕

 3. Du väljer dina läsare😏

  1. Hon måste väl? Tror du att Foki kan bjuda tusentals läsare på lunch eller? Foki berättade att hon slumpvis valde läsare från en lista på läsare som förmodligen har följt bloggen länge eller kommenterat flitigt. Tycker att det var en jättefint intiativ från Fokis sida.

   1. Cecilia

    Hon väljer sina favoriter! Som är fel! Har därför fått avsmak från henne. Så det var ingen ”slump” utan hon valde dom hon påriktigt vill träffa och hon bäst tycker om.

  2. Men usch då Cecilia, hoppas att hon inte bjuder dit dig i så fall. För att du är så bitter och otrevlig. Jag ser inget fel på att Foki väljer dom läsare som hon vill ha på SIN läsarlunch? Hon bjuder dit dom som hon vill träffa och som säkerligen på riktigt vill träffa henne? Helt normalt. Låtsas att du ska ha en fest. Vilka bjuder du dit? Dom som du känner till eller random folk som du haffar på gatan? Foki har säkert haft kontakt med sina läsare här i bloggen och sett hur dom har kommenterat här flitigt som någon nämnde ovan.

   1. Cecilia

    Jag har läst hennes blogg från början. Och med mina kommentarer menar jag inte att jag vill komma på lunchen utan hur jag ser på saken. Det är sårande och en konstig bild hon har vi är ju alla främmande för henne det förstod inte riktigt du. Men nu har jag sagt mitt.

   2. Anonym

    Cecilia hör du inte dig själv? Hur tycker du att Foki ska göra på ett bättre sätt egentligen? Jag är en av dom som blev bjuden till läsarlunchen, Har haft kontakt med Foki genom mail under mina svåraste tider. Hon har funnits där för mig, Vi är främmande människor men vi är ”bekanta” av varandra. På samma sätt som jag ser framemot att träffa Foki tror jag att Foki känner likadant för hennes läsare som hon antingen har haft kontakt med via mail eller bland kommentarsfälten, Det är Fokis läsarlunch, ingen annan har rätt till att säga vilka Foki ska bjuda dit eller inte. Foki har rätt till att välja vilka läsare som hon vill träffa, Dom som hon vet vill träffa henne. Kan inte se att det ska vara på ett annat sätt?

   3. Cecilia

    Jag har följt henne sen början och kommenterat alltid nu och dåm handlade på fikiwa då det fanns med osv. Känner mig ensam. Och gort det hela mitt liv.

   4. Cecilia

    Ursäkta för skrivfel. Och hoppas ni har det jette kul på er lilla lunch!!

 4. Hade supergärna viljat komma på lunch med dig! Följt dig sedan starten och alltid inspirerats av dig. Väntar nu mitt första barn och har följt din graviditet samt nu efter förlossningen och jag känner mig inte ett dugg orolig över min graviditet och vad som komma skall tack vare alla dina informativa inlägg!

  Jag bor längst ner i Sverige, är 23 år gammal imorgon och har bil o körkort så kan ta mig till Stockholm på egen hand både via kollektivt eller bil. Har som sagt följt dig sedan din start och du är en fantastisk människa med ett varmt hjärta!

 5. Så häftigt! Jag har följt din blogg sedan du började skriva den (min lillasyster är jämngammal med dig och vi bodde i Umeå samtidigt som du,) Älskade då den söta stilen du hade men har verkligen älskat att få följa dig hela vägen ända fram tills nu. Skulle gärna komma på din läsarlunch, vilket upplevelse att få träffa någon som det ibland känns som att man känner fast man inte ju gör det, haha!
  Jag bor nere i Skåne nu i vart fall och jobbar som verksamhetsansvarig bibliotekarie på ett gymnasium och jag tycker det är så himla häftigt att mina estetelever läser din blogg – har ”bondat” med massa elever tack vare dig! Hur coolt?! 😄

 6. Hej, jag har följt din blogg i några år! Minns att jag började när du fortfarande studerade på gymnasiet o gillade din blogg för den var en av de snällare och skriven med stor passion :D. Nu tycker jag ännu mer om att följa din blogg då den handlar så mycket om Zelda och jag själv har en två månaders bebis (Liam). Jag är mammaledig just nu och läser lite webbutveckling på distans(det går lite si så där med just den studien hehe). Tidigare har jag studerat spanska, jobbat med barndans och på ett fritids. Mina passioner är ungefär det (språk, barn och dans :D) Just nu går jag fortfarande kvar i min bachata dansgrupp Stockholm Touch och lille Liam kommer alltid med haha. Han får dansa i bärselen och ibland sitter han och tittar på med sin pappa. Skulle gärna komma på din träff om jag får ta med en extra liten gäst(Liam)! Kram

 7. Glömde skriva, e 25 år 😀

 8. Jag har följt din blogg sen 08. Varför jag börja följa din blogg från början var för att jag tyckte du hade en söt stil och du tyckte om japanska saker precis som jag. Jag har älskat att följa med dig i din utveckling i livet! Du är sån inspirerande person och så down to earth. Så lätt att se upp till. Älskar din positivitet och hoppas att du alltid håller i den. Jag hade gärna träffat dig men på grund av att jag har så dåligt självförtroende och svårt att vara i större umgänge med okänt folk. Jag har velat träffa dig sen du bodde i umeå men våra vägar har aldrig korsat. Jag hoppas att någon gång i framtiden att jag kommer få träffa dig. Jag är 29 år. Kram

 9. Ååh! Jag har följt bloggen i typ 9-10 år. Är 27 år, har precis fått min första dotter, den 21:a september, hon kom på bf till och med ❤️❤️❤️ Bor i järfälla i Stockholm och jobbar i förskola i solna stad. Varit spännande att följa ditt liv, se dig utvecklas. Märks att du mår mycket bättre nu och har en helt annan livsglädje och det förtjänar du verkligen! Skulle vara jätteroligt att ses irl, men förstår att det är många som vill träffa dig. ❤️
  Saknar för övrigt din butik, nu när man har råd att köpa de söta kläderna som du hade där, hade inte den ekonomin när de fanns (flyttade hemifrån typ då). Kan inte du producera barnkläder i samma stil?? Skulle vilja ha dina söta kappor till min lilla tjej 😍 vet att du hade det asjobbigt med det där och då, jättetråkigt, då det var så fina saker du tillverkade 😞❤️ Mobilskalen också 😍 och när du la upp videos där du sjöng och spelade ukelele, så mysigt! Haha, låter som en stalker, men nej, bara varit roligt att läsa om allt du gjort. Drömmer om att göra en sådan där roadtrip du gjorde genom USA när min dotter är större 😍 tog del av en del tips du hade om Japan när vi var i Tokyo, älskar att resa ❤️ Och shoppa, haha, maken blir tokig nu när vi rensar inför flytt – köpt nyproducerat radhus som vi flyttar till i vår (hur man nu tänkte när vi bestämde oss för att göra detta med visning/säljning av vår lägenhet med en bebis, suuuuuck! 😂)
  Aja, vore hur som helst såååååå roligt att få vara en av dem på den lunchen, men förstår om det inte blir så ❤️

  1. Var extra kul att följa din graviditet och zeldas utveckling, särskilt när jag själv blev gravid och väntade in min godbit ❤️

   1. Var först av mina vänner att skaffa barn, så vill passa på att tacka för alla tips man fått! Sparade en drös inlägg i favoriter, bland annat vad man skulle packa i bb-väskan – babyvärlden är ju en djungel!!! Trodde jag skulle ha liiiite mer koll efter mina år i fsk, men neeeeej då 😂🙈

  2. Åh, jag bor också i Järfälla! :3

 10. Hej!
  Hade varit mysigt att ses på en lunch tillsammans. Jag har ett barn som är bara några dagar yngre än ditt och har följt dig sedan du startade din blogg lite till och från. Nu under graviditeten har jag gått in och läst din blogg några gånger i veckan. Roligt att se hur eran lilla tjej växer upp och alla tips och råd du kommer med 🙂

 11. Åh, hoppas du hittar läsare att fylla de platserna! Själv bor man i norge, så resan hade varit lite för långt haha.

 12. Jag skulle så gärna vilja luncha & träffas!
  Följt fin blogg i flera flera år, måste bara över 7år?

  Tjej på 22år, nyfiken, driven, spontan.
  Bor i Sthlm mitt city. Skulle bara vara kul & trevligt att luncha & göra något ovanligt ❤️

 13. Tina heter jag och är 25. Jag minns inte riktigt i år hur länge jag följt dig. Men det var enda sen du bodde i din lägenhet i Norrland tsm med ditt ex. Alltid varit roligt att följa ditt liv när du reser då man kände lite att man själv var en del av resan och fick se allt. Vore jätte roligt att gå på lunchen tillsammans. Bor i Sthlm och har en dotter som kommer följa med då. Hon är precis 4 veckor idag. Så jag är just nu mammaledig och har rätt mycket tid.

 14. Kan inte hoppas på lunch eftersom jag är upptagen det datumet, men önskar att jag hade kunnat! 😄 Har följt din blogg sedan du bodde i Umeå! Och idag är din blogg den enda jag håller mig helt uppdaterad på ☺️ Du har alltid varit en så bra inspiration när det gäller att tänka optimistiskt och vara positiv, och när det gäller att ta hand om både sig själv och andra. Är så glad att din blogg har gett mig det! ❤️

 15. Jag bor ca 30 min från Stockholm
  Jag är 20 år gammal tjej och jobbar som ekonomiassistent på ett bilföretag som heter Kamux som säljer begagnade bilar.
  Annars så gillar jag att vara med min pojkvän,vänner, familj och träna lite.
  Annars så har jag nog följt din blogg några år bakåt sen min kusin visade bloggen. När du reste jättemycket, var med Ricky,flyttade till Thailand, bott i Norrland och Stockholm. Det här även vart jättekul att följa dina välgörenhetsresor, även när du har haft egen butik, gjort mobilskal osv.
  Jag skulle jättegärna vilja följa med på lunchen.

 16. Åååh Foki ❤ asså jag gråter verkligen, så sjukt synd att jag såg din inbjudan så fett sent.
  Jag hade deffinitivt kommit OM jag bah hade läst det långt innan! Men men nu får en annan lycklig läsare ta min plats och det e la bah bra det för vi vill ju inte att den platsen ska gå till spillo heller 😄

  Hoppas vi får synas någon annan gång 💕 och JA jag har anordnat sånt här innan å jag håller med det är tidskrävande, men det är oxå samtidigt väldigt roligt att planera, älskar det verkligen. 😍

  NI kommer helt klart att få det AP MYSIGT! 💖 Massa kramar Jessie


 17. Jag heter Anh-Thu, men du kan bara kalla mig för Thu(enklare) och jag blev 33 år ung i somras. Jag har nu hunnit jobba lite mer än 4 år på Disputes/Service center på Klarna (Bank), mot den norska marknaden därför att jag är både född och uppvuxen i Bergen i Norge. Dock härstammar jag från Vietnam. Just Norge blev det pga att min käraste pappa var båtflyktning som 18-åring, för att han vägrade bli soldat för kommunisterna under Vietnam-kriget. Och han och de andra blev upptäckta av ett norskt skepp. Han träffade min mamma i ett flyktingläger i Hong Kong, and here I am today =)

  Jag har nog följt dig sen innan du startade Fokiwa(jag köpte Snowy Diamond, tror jag den hette. Vit kappa med diamant knapper), då du fortfarande gjorde dina urgulliga nail-videos och var ihop med din före detta kille >_<

  Jag upptäckte faktiskt din blogg efter tips från min nuvarande sambo, då han tyckte du hade så många kawaii inlägg, som söta videos *saknar*

  hehe, helt sjukt.. vad mycket som har hänt dig sen den gång, med nytt tillskott i familjen i form av världens sötaste Zelda och bästa Bill. De kompletterar dig perfekt, han med sin intelligens, du med din godhet och Zelda med sin charm. Just eating! 😉

  Din blogg är den enda bloggen som jag aktivt följer fortfarande, det finns ingen som din, den är min Zen-moment varje kväll. Jag älskar den ..för den jordnära och varma känslan du alltid lyckas förmedla genom den. Så ärlig och öppen, oavsett om det är om Zeldas blöjvanor eller nåt härligt tips om en ny och användbar produkt.

  Så otroligt fascinerad av all din charity som du brinner så mycket för. Du är min inspiration!!!

  Jag bor norr om Sthlm, ungefär 1 timme tar det in till stan, ute i fina Åkersberga, bor ihop med min tonårsson Jim Quân och hans fina pappa/min sambo Mattias.

  Oj, nu blev det lite att läsa för dig…

  Men just den 1. December har jag inga planer heller, och jag vore super hedrad om jag skulle få bli "the lucky one"! ♡♡♡ *hoppas..hoppas..hoppas*

  1000- kramar från din äldsta Foki-looki-fan ^_^

 18. Vad kul, hoppas att ni får det trevligt!! 🙂 Hade varit skoj om man fått chansen men bor kanske lite långt bort för att vara i åtanke. (dalarna)

  Har läst din blogg sen du bodde i Umeå, tiden har gått så fort! Kommenterat sällan dock ….. vet inte vad jag ska säga. Men bloggen är mysig att läsa och du har ju så fina läsare. Jag har förresten fortfarande din rosa fokiwa jacka som jag köpte av dig på läsarträffen i sthlm! Den är alldeles för liten för mig nu men tänkte spara ifall jag och min man får barn i framtiden. Fint minne iaf ^___^ Kan också berätta att jag skrev i bloggen några år sen hur jag var tvungen att sluta min karriär pga diskbråck. Men nu studerar jag till F – 3 lärare! Har precis börjat min första praktikperiod. Så livet löser sig nog ändå, trots att det känns tungt ibland. Ville bara berätta det eftersom det var läsare här som skrev så stöttande svar till mig. Din blogg har ju kallats feel-good förut och kan bara hålla med \o/

 19. Hej Foki
  Denna lunch med dig på något spännande ställe i Stockholm låter… Spännande! Jag skriver faktiskt för två då jag har en hustru som också läser din blogg sen vi träffades. Hon hänger över mig här för att se så jag får med allt. Hah! Jag har läst din blogg till och från sen tonåren så det kanske är upp mot tio år ändå. Jag är född -91. Min fru är född -86. För mer än ett år sedan började jag ”binge”-läsa din blogg och komma i kapp lite och vi har följt er graviditet ganska intensivt. Och nu har det fortsatt stadigt! Vi bor på Österlen i Skåne och det är precis så vackert och sagolikt som ryktet säger, som du förstår trivs vi väldigt bra. Här nere i det för tillfället molniga söder är vi lika klychiga som alla andra och skapar mycket. Min fru, Emma, är en fantastisk författare. Vi båda målar en del och samlar pinnar. Det är en bra plats att vara kreativ på, det är ljuset som är speciellt säger dom. Vi gifte oss på stranden i Stenshuvud nationalpark och tog en lägenhet utan visning för vi kände att vi bara måste bo här. Resten löser sig. Och det gjorde det. Vi firar 5 årig bröllopsdag i December så det känns extra kul att du har din läsar-lunch just denna månaden, två storslagna event samma månad!
  Jag heter Rebecca och tillsammans med min Emma åker vi gärna till Stockholm och myslunchar med dig och våra läsar-kumpaner.
  Pussar och kramar från Skåne ❤️

 20. Hej! Jag heter Bim och skulle tycka att det var väldigt roligt att ses igen, för denna lunch 🙂
  Jag började följa din blogg när jag var runt 20 år (tror jag). Tiden går så fort, men jag minns att jag tyckte att det var särskilt kul att följa din webshop med kläder från Thailand och se inköp som du dessutom gjorde under din tid när du bodde i Bangkok. Det var därefter varit roligt att följa din vardag i Sverige och se dig gå från en vanlig ungdom till vuxen med Zelda, Bill och Baggiz 🙂 rolig resa att fått vara med om genom bloggen.
  Kram Bim

 21. Det hade varit superkul att fa traffa dig i verkligenheten da jag foljt din blogg varje vecka i sakert 10 ar nu! Dock bor jag i Australien sa det kanns ju inte riktigt rimligt att du skulle sta for resekostnader 😉 Hoppas ni far en fantastiskt trevlig lunch!

 22. Hej och hoppas du och din lilla familj slipper vara sjuka något mer det här året.
  Sen vill jag önska dig och dom läsare som kommer på lunchen en trevlig, rolig och givande dag.
  Inlägget fick mig att fundera på hur länge jag följt dig och det är ifrån din gymnasietid i Umeå, tänk vad tiden går fort.
  Själv hållet jag mig på hemma plan då vi nyligen flyttat in i vårat nya hus och har en hel del att göra
  Och Foki jag lovar att ta det lugnt.
  Ha det så trevligt nu allihop.

 23. Nu är alla platserna fulla, men jag vill ändå säga att WOW vad gullig du är! <3 Så otroligt fint att bjuda in till en sån här lunch, det är så generöst och så DU! Jag har som många andra också "vuxit upp" med dig och din blogg, tror att du fortfarande gick i andra året på gymnasiet (hette det Minerva?) i Umeå när jag började följa dig… Tiden bara flyger fram. :O Hoppas att lunchen blir precis så mysig som du (och söta Zelda!) förtjänar! <3

 24. Hej hej!! Det här är nog den mysigaste idén på länge och om man får deltar jag gärna, lovar att ta med blommor. Jag är 20 år från Stockholm och jobbar för tillfället på ett bokförlag men planerar att dra ut på äventyr inom de närmsta månaderna innan universitetet. Har läst din blogg i årtal och har till och med varit med i ett av dina inlägg. Det var en bild på mig, min vän och Coco från din fanträff för superlänge sedan. Kommer ihåg att alla från min klass tyckte jag var väldigt cool. Har fortfarande mjukglasshalsbandet kvar som jag köpte hahah.
  Puss Puss <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *