Vem har över 135 i IQ?!

Bill har fått hem IQ testresultatet för ett tag sen och har fått registrera sitt medlemskap hos Mensa. När jag såg hans testresultat blev jag superglad för hans skull, frågade glatt om han ska ringa till hans föräldrar eller posta det på Facebook men han fnös bort det som om det inte var en stor grej?! Han visste inte ens vad han skulle göra med tesintyget. Jag ba: -RAMA IN! Bill svarade: –Too much. Hahaha, kanske är det jag som överreagerar men det här är ju urhäftigt! Det står att Bill har över 135 i IQ och är smartare än 99% av befolkningen. Jag är dock inte förvånad. Efter testresultatet förstår jag varför jag känner som jag gör med Bill ibland. Min lillasyster brukar säga att hon tycker att det är mattande för hjärnan att umgås med Bill för länge. Hon försöker hänga med men förstår inte vad han säger oftast. Fay älskar Bill jättemycket men Bill kan komma in i ett samtalsämne som kan vara för hjärnstimulerande för många tydligen, haha. Jag tycker att det är kul att höra alla Bills idéer och uträkningar, men vissa dagar kan jag erkänna att jag vill bara låta min hjärna vara ifred när det blir för avancerad, haha.

Mensa testet är ingenting som man kan träna till. Utan det är något som ligger naturlig hos individer personer. Som Bill säger är det här bara ett test. Det avgör inte hur man är som person, oavsett IQ är det godheten hos en människa som räknas. Nu gjorde Bill testet för skoj skull, för att han ville få det på papper. Som bonus fick han ett medlemskap hos Mensa också. Nu kan han nätverka med andra coola nördar med samma intresse som honom. Man ska tydligen ha över 130 i IQ för att får vara medlem. Det är 2% av befolkningen som har IQ mellan 130-134 och 1% av befolkningen med 135 i IQ och högre.

Hur som haver, jag är en superstolt fästmö just nu! Kul!  

20 kommentarer

 1. Oj!!! :O Vad coolt!

 2. Superkul ? min hjärna förstår bara två saker…. äta godis å spela tv-spel ???

 3. Wow!! Grattis till Bill! ?
  Dock glad att det är dig han lever med för mig tappade han när han fick den där saken av dig i födelsedagspresent som jag fortfarande inte fattat vad det är eller vad man gör med den ? Tacka vet jag enkla Word program, Google och Candy Crush ?

 4. Olivia Gren

  Mamma mia!! Grattis Bill! Inte dåligt haha. Snacka om smart, ni lär har djupa diskussioner hemma.

 5. Hej Foki ?

  Oh, så härligt att höra! ?? Blev jätteglad när jag läste om det!
  STORT GRATTIS till Bill! ?

  Jag gjorde mensatestet på datorn för några dagar sedan och fick ”126 eller mer”, vilket är det högsta man kan få på deras hemsida. Det är tydligen endast 4% av befolkningen som har det, en IQ på 126 eller mer, står det. Sen får man gå och göra testet på plats, som Bill gjort. Vilket jag också tänkt att jag ska göra! ?

  Har en vän som är med i Mensa. Vi har också konversationer som andra inte riktigt förstår sig på. Haha. Vi har suttit uppe i flera nätter och bara pratat om allt möjligt utan att bli trötta. Vi har snarare blivit pigga av alla tankar och idéer.
  Det var hans idé att jag skulle testa på Mensatestet, att han vet om att jag kommer klara av det. Så jag testade på deras hemsida och klarade det. Nu vill han att jag går och gör det på plats med. Att jag kommer fixa det med och vara med i deras grupp. (Bills grupp?) Det hade varit roligt.

  Så grymt av Bill som klarat av det! Jag är jätteglad för hans skull!

  Kärlek till er alla!

  ??????
  ?????????? ??

 6. Va kul! 🙂
  Jag tog testet på nätet för ett par år sen och fick ”126 eller mer”. Jag är nöjd med det resultatet och tänker inte gå vidare med det riktiga testet.
  Den sorgliga orsaken till att jag testade mig, var att min ex-man gjorde allt för att trycka ner mig och sa elaka saker till mig. Han sa bland annat att jag var helt dum i huvudet och jag ville helt enkelt bevisa motsatsen. Det lyckades, hehe. 😉

  1. Bra jobbat Malin ! Hoppas ditt ex fick sparken av dig fort också:) En sådan man vill man inte ha i ens liv. Stor kram till dig!!

  2. Dessutom borde du få medalj för att du lämnade (censur, censur) ❤

 7. Roligt 🙂 Hur går ett sånt test till? 🙂

  1. Jag har gjort samma test som Bill med samma resultat, så tänkte att jag kan svara på frågan ? Det är 45 frågor (samma typ som på deras hemsida, figurer / logiskt tänkande), det går på tid (har för mig att man hade 45 minuter på sig, var flera år sen jag gjorde testet så lite osäker) och man har en testperson som övervakar testet. 🙂 kan boka via mensas hemsida om man vill testa sig ?☺️

 8. Viktoria

  Jag är ett BTS fan och tydligen har en av medlemmarna Namjoon IQ 148!!

 9. Fanny Sandberg

  WOW du bo med ett snille haha’!

 10. Nämen oj, jag visste inte ens att det fanns en liten klubb för sånt, haha! ^^’ Kan man säga grattis? 😀

  1. hahah ”liten” klubb.

 11. Vad roligt. Grattis till honom. Min en vän som jag va bästis med i tonåren är med i Mensa, hon gjorde de testet för 1,5 år sen ungefär och kom med. Superkul. 😀

 12. Så här går det till:
  -man bokat tid på mensas hemsida för övervakat test (kostar ca 350:-)
  – man går till provtagningen på rätt datum
  – du får 20 min på dig (du ska ha egen klocka, när jag gjorde fanns dock en i rummet) att lösa 45 kluringar lika dem online
  – 4-6 v senare får du resultat, är det högt iq nog (131 eller mer) få du gå med om du vill och betalar årsavgiften på 350:-
  (Så man får inget medlemskap, kostar nästan 700 att gå med om man uppfyller kriterierna)
  – man får bara göra om en gång. Det finns bara två olika test just nu. Skulle testen bytas ut (vilket inte sker ofta, har för mig att provledadaren sa typ 10 år) kan man prova igen

  Ett tips, kolla inte igenom era svar om ni gör testet ? jag gjorde det så hann inte med två sista, men fick rätt på övriga 43. Men hade räckt med att bara svara. Men har sett att många i mensa gjorde som jag eftersom många känns ”för” lätta och som en kuggfråga hah

  Grattis till Bill!

 13. Men man ska inte tro på test på nätet, det stämmer inte vill man göra ett riktigt test så får man göra det hos en person. Som jag har gjort det hos en person och sånt där stämmer nog inte.

  1. Jag har flera gånger gjort det som ett exempel hos en person och IQ stämmer när man har testat det. Men har man tex som ett exempel svårt så märks det i skolan så om man har väldigt lätt märks det nog också iskolan

   1. jag är med i mensa och hade otroligt svårt i skolan. Högt IQ betyder inte att du är boksmart.

 14. Haha men gud jag skulle fått typ 35 i IQ haha!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *