Blommor till middag

Jag har massor blombuketter här hemma som jag har fått till min födelsedag. Hela matbordet är fullt av blommor, vi kan inte ens sitta och äta vid matbordet för att alla blomvaser är i vägen. Dock blir jag så glad när jag ser de vackra blommorna men jag kan inte låta bli att bli ledsen när jag tänker på hur de fina blommorna kommer att dö och vissna så småningom. Ska jag låta blommorna dö av sig själva eller ska jag använda de till att dekorera maten för ögonens behag? Hahaha, jag vet inte vad som är värst.

På tal om blommor. Jag har tjatat på Bill att han ska odla ätbara blommor här hemma till mig. Maträtterna blir så vackra då. Jag är en sån person som äter med ögonen först. När jag lagar mat älskar jag att lägga upp det fint, jag har konstnärssjäl och är lite konstnärlig av mig. Därför älskar jag allt med pyssel och vackra saker att göra. Inte minst det mat jag lagar.

Idag gjorde jag ugnsbakad blomkål med potatiskroketter.
Det såg inte så gott ut när jag tog ut den från ungen. Så jag la dit lite blommor. Det såg genast ”lite” bättre ut, haha.
Gott blev det ändå, med eller utan blommor. Det är smaken som räknas men det är kul att äta med ögonen ibland. Ännu roligare när man kan få uppleva både och!

2 kommentarer

  1. Det skulle vara roligt om du ville dela med dig av dina recept! Maten du gör ser alltid så god ut 🙂

    Angående blommorna så håller dom längre om du byter vatten och skär av stjälkarna en liten bit varje dag, men det kanske du visste:)

  2. Åh, så kul med ätbara blommor! Jag tror att jag bara har ätit torkade rosenblad, haha. Burken med dem doftar underbart. ♥

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *