Spädbarn borde flyga gratis

Hey finaste ni, 

Igår bokade jag våra flygbiljetter till Thailand. Satt och gapade framför datorskärmen när jag bokade resan. Zeldas biljett kostade fem tusen kronor! Omg… fattar ingenting, vi flyger med Zelda gratis inrikes och det kostade bara 78:- för henne när vi flög till Frankrike, men 5 tusen kronor för att hon ska sitta i våra knä?! Hur kan det kosta så mycket? Ibland kan man för fem tusen kronor får en vuxen tur/retur biljett till Thailand. Nåja, vi förstår att det är olika för olika flygbolag och de har egna policy. Kan inte göra så mycket. Blev lite häpen bara för att jag hade verkligen inte förväntat mig detta.

Har någon av er flugit långt med era bebisar? Minst 6 timmars flygresa. Hur mycket kostade era barns biljett då? Då menar jag barn under 2 år. 

15 kommentarer

 1. Jag tror det stod när jag bokade att bebisens biljett kostar 10% av den vuxnas pris, detta var med SAS. Jag flög business från Japan-Sverige tur och retur och betalade 3000 kronor för min lilla 3 månaders kille

 2. När vi flög från Tokyo till Köpenhamn för två veckor sedan satt det en familj med spädbarn framför oss. De fick särskild service och även en slags bädd för barnet. Jag antar att längre flyg innebär bättre och bekvämare service för en familj med barn. Har dock ingen koll, gissar bara.

  Sist vi skulle flyga till Manchester för att träffa Joes familj tänkte vi ta med Merlin. Flyget kostade 500 SEK per person men om vi skulle ta med Merlin skulle det kosta ytterligare 11.000 SEK per resa för honom. Det är otroligt dyrt att ta med sig husdjur till Storbritannien. De har särskilda krav för djur för att undvika rabies i landet. Vi lämnade honom hos en vän istället. Nu tycker jag personligen inte att det är bra för katter att resa, men eftersom vi skulle stanna länge så ville vi ta med honom (var bara ett flyg på 1,5h). Det var en väldigt jobbig sommar för mig att vara utan honom. Tycker inte att det ska vara så dyrt att resa med älsklingarna så länge man inte orsakar problem för andra resenärer.

 3. Jag vet inte hur det är nuförtiden, men för åtta år sen då vi flög med Finnair till Japan, så fick barn under 2 år åka gratis sålänge de satt i famnen.

 4. Hej! Vi flyger till Thailand (Bangkok) i början av februari och vi betalar strax under 200 kr t/r för vår son som är en månad äldre än Zelda och som kommer fylla 1 år där. Hoppas er resa går bra!

 5. Åker ni economy eller business/first class? Åker ni economy så håller jag med om att det var dyrt, men om ni åker tex business så kan jag förstå varför det kostar mycket. Tänker att folk kanske inte vill ha små barn där som eventuellt skriker och gråter i flera timmar när man har betalat mycket för sin plats. När jag åkte hem från Thailand sist så var det ett litet barn som skrek oavbrutet i ca 10 timmar.. inte så kul. Förstår ju att det är minst lika jobbigt och stressande för föräldrarna såklart, men ändå inte kul. Speciellt inte om man har köpt en dyr plats för att kunna koppla av och sova.

 6. Betalade 10% för min dotter under2 med thai air,men det var iofs ekonomi.

 7. Alltså oj! Det är ju rejält mycket! Det ska man inte behöva betala, tycker inte jag. Fråga flygbolaget:)

 8. Vi flög Stockholm-dar es salaam(Tanzania) med Qatar air ways och betalade endast 350 kr för tur och retur biljett för vår då 1 åring, då ingick även 10 kg incheckat samt 5 kg handbagage för lillen. Så olika från bolag till bolag men sjukt att åka economy med bäbis i knäet för att betala 5000. Någon skrev att bäbis får en basinett att sova i och någon service? Det ingår inget speciellt service. Om man har tur och får plats strax vid nödutgång så har man plats för basinett men inte annars. Flygit många gånger med barnen men inte alltid haft tur med det.

 9. Jacqueline

  Flög till sydamerika med KLM när min dotter var 6 månader och betalade runt 1500 för hennes biljett 🙂

 10. Oj. Gratis under 2 år trodde jag att de var fortfarande.
  De va de förut iaf. Kolla med dem så de inte blivit något fel. Man vet aldrig.

 11. Det kanske är bagaget mm som man har rätt att checka in som kostar?…

 12. Josefine

  Har flugit två gångertill Thailand med våra två barn när dom varit under 2, båda gångerna flög vi med Norweigan och betalade under 200kr båda gångerna. Eller sista gången betalade vi kanske 400kr då vi beställde en baby cot (som aldrig användes)…

 13. Beatrice

  Ärligt talat tycker jag det är för BILLIGT att flyga, det är inte bra för miljön och inget man bör göra alltför lättvindigt 😕

 14. Vi flög till Thailand med vår dotter på 9 månader och hon flög gratis. Fick bästa platserna med extra benutrymme och en baby basset på väggen sim hon sov gott i hela natten samt att personalen var väldigt hjälpsamma med varmvatten, servetter, mat, leksaker, filtar och allt man behövde. Vi flög med Aeroflot som är ryskt som tidigare hade väldigt dåligt rykte. De har nu rustar upp sin flotta, byggt om flygplatsen i Moskva och ändrat hela sin profil och standard. Bästa och barnvänligaste bolag jag rest med.

  Betalade inget för vår bebis!

 15. Va? Vi har flugit 3 gånger med vår äldsta dotter som är under 2 år och samtliga gånger har hon flugit gratis. Det gäller både inrikes och utrikes.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *