Vem ska vara kattvakt?

Älskade ni! 

Glad fredag! Vad har ni för planer idag? Jag och Zelda ska åka iväg för att träffa mina kollegor strax. Efter det ska min fina vän Yun komma förbi. Det blir promenader i solen och äta gott för vår del.

Jag och Bill pratar lite här hemma hur vi ska göra med Baggiz när vi åker till Thailand. Eftersom Bills mamma ska åka till Thailand samtidig som oss kommer vi inte att ha kattvakt. Eller jo, vi har olika alternativ såklart men vi vill att Baggiz ska få vara i sin hemmiljö där han är bekant med området. Nu frågar jag runt bland mina kompisar om någon vill bo hos oss i 3 veckor. Någon som håller Baggiz sällskap,  någon som släpper ut Baggiz på morgonen och hämtar in honom på kvällarna. Baggiz är ju en utekatt och trivs bäst att vara ute. Baggiz behöver bara mänsklig närhet på kvällarna.

Åh, jag har ångest. Vi vill verkligen vara säkra på att Baggiz kommer att trivas. Vi kanske tänker för mycket men hans välmående spelar så stor roll för oss. Det är mycket som vi kompromisser för Baggiz skull, han är trots allt vår lilla familjemedlem. 

13 kommentarer

 1. Inte lätt. Han behöver ju gosa en del oxå.

  1. Ja, eller hur! Lite mänsklig kontakt behöver alla husdjur <3 <3

 2. Bills syster? Hon har vell katt kan Baggiz vara med dom mån tro eller? Hoppas det löser sig! Kram från mig❤ och purr hälsningar från mina två katter🐾

  1. Hon ska ha Gandalf (Svärmors katt), de kommer att ha två katter där och Baggiz gillar inte barn. 🙁
   Han kommer att bli så stressad tror vi. Men nu löste det sig, en av mina bästa vänner ska bo här med Baggiz!

   Purr purr och nospuss! <3

 3. Vad roligt att ni ska åka till Thailand. Blir spännande se vilket ert resmål där blir och bilder <3
  Jag åker dit till Bangkok i Januari 🙂

  1. Ja, verkligen. Vi längtar så mycket! <3
   Vi ska också dit i Januari, om du råkar vara i Bangkok samma tid som vi är där borde vi ses! Eller åka till barnhemmet tillsammans. Det vore mysigt!

   Kramar så mycket från oss!

 4. Här i umeå finns det ju katt-hemtjänst hehe.. kanske det finns i sthlm också? Här kan man bestämma själv när hemtjänsten ska komma och hur länge de ska vara här och vad dom ska göra.. Kan vara ett alternativ kanske!

  1. Va? Ha haha har aldrig hört talas om det förut. Men vilken kul grej. 😀 Kanske man skulle starta egen firma med. 😀

  2. Åh! Det låter jättepraktiskt! <3
   Har bara hört talas om katt/hud hotell men inte katt-hemtjänst. Vilken bra affärsidé!

   Kramar från oss <3

 5. Förstår känslan! Det gör så ont i själen när man är osäker. Jag och Joe brukar alltid kontrollera med vänner och få kattvakter bekräftade innan vi bokar. Vi har som tur är väldigt många kattmänniskor i närheten, men om ni inte lyckas hitta någon alls, har du tittat på kattpensionat? Jag har personligen ingen erfarenhet av detta och vet inte hur bra det är för Baggiz som är så van vid sina miljöer, men det är en möjlighet.

  1. Vilken tur! Vi är väldigt måna om Baggiz känslor. Han är den känsligare typen, behöver så mycket omsorg kring honom.
   Han älskar frihet att kunna röra sig fritt, det är nog det som gör det svårt för oss att lämna honom någonstans där han inte får vara ute eller känner till området. <3

 6. Era vänner behöver kanske inte bo hos er utan bara besöka ert hem några timmar under dagen för att kolla så att allt är okej och kattgos.

  1. Det funkar också, men nu kommer min vän Yun att bo här så det blev perfekt! 😀 <3 Baggiz har en sovkompis nu! Hihi

   Kramar <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *