Zelda 7 månader

Zelda fyller 7 månader idag! Wihooo! Hon springer efter mig med gåstolen numera. Hon har blivit duktigare på att navigera runt med sin gåstol. Hon kan backa om hon fastnar eller vända på stolen om hon vill gå till höger eller vänster. Från att inte kunna göra något själv för inte så länge sen är jag jättefacinerad hur det går så fort för bebisar med deras utveckling och tillväxt.
Zelda har kunnat stoppa tillbaka nappen i munnen själv sen länge men nu kan hon även vända nappen åt rätt håll. Förut förstod hon inte om nappen var upp och ner eller inte.
När Zelda äter själv använder hon gärna sked, hon kan doppa skeden i maten och sedan stoppar i sin mun. Hon imiterar oss när vi sitter vid matbordet och äter med henne.
Zelda drar gärna upp sig själv med hjälp av föremål så fort hon ser sin möjlighet, vilket är jättefarligt om vi skulle vända oss bort en sekund. Hon har som sagt inte så bra balans än och det skulle bli en olycka som häromdan när hon föll och slog sig.
Det här måste vara en av det sötaste med Zelda, när jag gör pussmun för att visa Zelda att jag vill ha en puss brukar hon pussa tillbaka. Hur underbar är inte hon?!

Dock kan Zelda inte krypa än, hon är inte ens intresserad haha. Alla bebisar utvecklas i olika takt som sagt. Finns ingen mall på vilken takt de ska kunna göra olika saker. Man ska bara njuta av stunderna och låta bebisen utforskar världen själv i sin egen takt. 

16 kommentarer

 1. Grattis till fina Zelda! 🎉 Kanske hon skippar krypandet helt och bara börjar gå 😍

  Kraaam ❤

  1. Det tror vi, hon älskar att ta egna steg. Med hjälp av oss som håller i henne såklart. Hon vill hellre stå på fötterna än att ligga på magen, haha 😀 <3

   Kramar så mycket från oss fina du! <3

 2. Grattis Zelda! 😍
  Min äldsta började krypa typ en vecka innan han började gå vid 1 år 😂 Han tyckte det gick snabbare att åla sig fram. Minsta var runt 9 månader när hon kröp. Också totalt ointresserad av det fram till dess. Det är häftigt att dom lär sig så olika saker olika snabbt.

  1. Haha, ååh vilken sötnöt <3
   Det är ju så. Barn lär sig saker i olika takt. Det är så fascinerande på alla sätt och vis. Det finns verkligen ingen ram för sånt. Därför gör det så spännande!

   Kramar från oss <3

 3. Läste broschyren från BVC och där står det att man ska helst inte använda gåstol för den hämmar barnets utveckling. Jag hade ingen aning och började googla efter info. Det har forskats en del om detta. Här är ett exempel från SVT Nyheter Småland:

  ”Mats Niklasson i Mönsterås är idrottslärare men forskar numera om barns rörelseutveckling. Han menar att barn som från ett halvårs ålder använder gåstol tappar sin egen motoriska utveckling. De små barnen får inte göra det viktiga jobbet på golvet med att sträcka sig framåt, komma upp på händerna och sedan knäna – för att slutligen hitta krypandet.”

  Våran son är 4 månader och jag hade tänkt att köpa gåstol till honom, men nu ska vi skippa den helt. Sonen får försöka krypa istället. Om han vill. 🙂 Alla barn är ju inte så intresserade av det.
  Och grattis till Zelda! 😀 Så fin tjej.

  1. Jag har också hört och läst om den forskningen. Men valde att se över det ändå. Gåstolen är en rolig leksak för Zelda och hon älskar den. Vi lägger henne på magen så mycket vi kan tills hon börjar skrika eller gråta, vi gör det vi kan men vill inte tvinga henne att hon ska bli olycklig. Vi upptäckte att Zelda älskar att stå på benen än att ligga på magen nämligen, därför blev gåstolen favoriten. Idag tar hon egna steg, med hjälp av att hålla i sig. Ser ingenting konstig med hennes motorik förutom att hon inte vill krypa än då 😛 Haha. Men det kommer när det kommer.

   Ibland får man göra ega bedömningar. Tycker att du gör helt rätt som är försiktig ändå. Du känner din bebis bäst!

   Zelda hälsar tack för grattis!
   Kramar så mycket från oss! <3

 4. Grattis sötnos! ❤

  När småttingarna börjar krypa e de slut på lugnet 😂

  1. Hahaha, då må vi vara glada nu kanske? <3

   Zelda hälsar kram till sin cybermoster! <3

 5. Varför har hon alltid en stor rosett i pannan? Hade jag tyckt varit obekvämt och störande…

  1. Zelda tar av sig rosetten själv om hon skulle tycka att den är störande. Samma med filtar eller saker som ligger i vägen. 😉

   Varför har hon rosetten?
   1. Accessoar, (som mössor, hattar o.s.v)
   2. Praktiska skäl som när Zelda ska sova i vagnen. Zeldas vänstra öra är extremt mjuka att de viker sig när hon lägger sig på sidan och finner ingen ro att somna istället.

   Men rosetter är inte för alla, haha 😉

   Kram!

 6. Tänk att tiden går så fort! Känns som att hon föddes för inte så länge sedan som 7månader sedan!Grattis Zelda❤

  1. Eller hur! <3
   Kände verkligen som igår när vi kom hem med Zelda från BB, har så klara minnen som om det vore igår.

   Tack snälla för grattis hälsar Zelda <3
   kramar från oss!

 7. Söta Zelda!

  1. Zelda hälsar tack och skickar massor gosiga bebiskramar <3

 8. Grattis Zelda 😊
  Tycker man börjar se lite mer asiatiska drag hos henne nu. Såå fiint med blandning 😍🤭

  1. Jaaaaaa! <3
   Är så glad ^^
   Har varit förtvivlad länge när folk på stan frågar om det är mitt barn när jag är ute med Zelda, hahahaha.

   Kramar från oss <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *